Uppladdning inför nyår...

Har varit en sväng om Göteborg idag för att träffa och luncha med Elin. Trevlig att höra att hon stannar kvar i Europa :)
På tåget var det så fullt att koduktören inte kunde gå och kolla biljetterna. Det gillar jag, för jag behövde inte använda min då, vilket betyder sparade pengar.
Det bästa på hela resan var världens sötaste lilla asiatflicka och hennes pappa. Bredvid oss stod det två mörkhyade män och pratade på nåt konstigt språk. Flickan kollade fundersamt på dem länge och påpekade tillslut att det fanns väldigt många med brunt i ansiktet här på tåget, och pekade helt ogenerat på männen. Hon var också noga med att visa mig säkerhetsinstruktionerna och tala om vad man skulle göra om det brinner. Duktig flicka.

Är i alla fall hemma nu och ska snart börja göra mig iordning inför ikväll. Ska iväg till Lynn sen innan sociten, men just nu laddar jag med Enchinasea och näsdukar. Snor - I curse you.

Gott nytt år!

Julsummering.

Julafton:
Firade förmiddagen hemma hos mamma med en promenad, grötmys och fin paketutdelning, för att sedan åka vidare till farmor och farfar. Vi åt och tog sedan itu med pakethögen som var större än nånsin. Varje år säger vi att vi ska köpa mindre julklappar, men det verkar som det blir motsatt effekt! Fick i alla fall pengar till Åre, en helt fantastisk studentdrink-bok ("kom ihåg - en full student är en dålig student!") och en superb digitalkamera. Efter paketen drog de flesta vidare, men jag pustade ut lite i f & f's soffa till kan du vissla Johanna.

Sen var det kväll och dags att åka till Anna (Eriks syster). Även där var det mat och en gigantisk pakethög. De lyckliga vinnarna av flest paket var helt klart Evelina och Filip, kalasets enda barn (Jag är tredje yngst, men jag kvalar inte in till barnen längre, min pakethög var bara en 20:e del av deras. Fast fina paket var det!). Efter att Evelina till slut öppnat klart sina julklappar var det sängdags för småglinen och dags för den vuxna paketleken. Det var så mycket paket att vi fick ta det i tre omgångar, och som vanligt var det krig. Karin gick tomhänt ur de flesta omgångarna, och var inte alltför lycklig.
Men Karin, tur i kärlek otur i spel! :)

Juldagen:
Som de senaste fem åren var det traditionsenlig juldagsfrukost hos Eriks farbror. Vi åt, gick och spelade spel som vanligt, och sen var det in till stan för att ladda inför utgång. Det blev förfest hemma hos Fia med ett bra gäng, och sen till Sociten. Hade helt galet kul! Träffade roligt folk och dansade hela natten :)

Annandagen:
Vaknade strålande pigg (till min förvåning) och tog Erik med mig på en promenad. Införskaffade ett minneskort till min nya kamera, men valde medvetet att hålla mig borta från kaoset i stan. Annandagsrea ska man bara gå på om man verkligen är på humör och vill fynda nåt!
Varje annandag är det också kalkonmiddag hos mina bonus morföräldrar. Den närmsta familjen (>20pers) samlas och umgås. Kul att träffa alla, är inte alltför ofta det händer nu när man bor på annan ort. Blev ganska sent, och var skönt att krypa till sängs sen.

27:e december:
Kungsbacka! Fick en shoppingdag av mamma i julklapp, så jag, mamma och min syster tog POY:en och for iväg till kundsmässen. Blev en lång dag, men väldigt trevlig! Fick med mig några fina påsar med, så jag var nöjd :) På kvällen stack jag och Erik hem till Emma och Anders och kollade en film. Efter filmen spelade karlarna X.box och jag och Emma stensov i soffan. En mycket social lördagkväll...! :)

28:e december:
Nästan hela gamla tjejgänget (alla minus Hanna) lyckades samlas och tog bilen till Borås och Nattis. Vi gjorde egentligen ingenting, men det tjattrades konstant i sju timmar och även om vi inte träffas så ofta längre så är det samma sak som alltid. Skönt att veta var man har varandra! Blev avsläppt i veddige på vägen hem, och hade en hemma/film-kväll med Erik.

29:e december:
Vi tog sovmorgon och vaknade mycket senare än tänkt, men det var vi värda! Åkte in till stan sen och fixade lite ärenden, och avslutade med en fika med Hanna, Clara, Davis och Erik.
Har precis klämt i mig alldeles för mycket china-mat, men är rätt nöjd ändå. Ska mysa med Erik och sen sova som en stock. Nu ska jag kolla på tjockabarn-dokumentären!

Oj, det blev ett lååångt inlägg. Så kan det gå!

God jul!

Sista julklappen inhandlades igår,och tur var väl det eftersom det är julafton idag! Ska snart byta paket med mammut och sis, sen bär det av till nästa familj och mer julfirande. Trevlig dag allihopa!

På hemmaplan.

Här är grått och blåsigt som fan. Vad hände med snö och julstämning? Det tråkiga vädret har resulterat i en förmiddag helt i slappisens tecken. Ska i alla fall iväg och handla nu, sen ska jag och mammsen laga julgodis! Kvällens planer är fortfarande rätt öppna, vi får se vart det bär helt enkelt!


Jullov!

Var en sväng på Kåren igår, det var kyltömning. Det var i och för sig en snål kyltömning, för priserna var de samma på allt förutom på vaniljvodkan (urk). Blev riktigt trevligt i alla fall, och jag kände testosteronhalten stiga i takt med att kvällen fortskred. Andra gången på en vecka som jag är ute med enbart karlar! Tänker inte på det särskilt mycket, förutom när jag ska på toa. Jag går aldrig på toa ute själv! Men med ett sällskap bestående av enbart manligt så har man inte så mycket till val. (Det skulle vara handikapp toan då, men det ser så illa ut när man kommer ut). Hemvägen var en klar 5:a, och samtalen spårade ut ganska så friskt :)

Har varit och klippt mig idag för att rädda mitt hår. Det har varit jätteargt och fult ett tag nu, så jag var tvungen att rädda det. Det mår mycket bättre nu, även om jag har världens tråkigaste frisyr. Det är verkligen inte roligt när man väntar på att håret ska växa ut, det liksom bara är.

I vilket fall så har jag inte fått gjort särskilt mycket skolarbete idag, och ännu mindre blir det imorrn. Därför tar jag officiellt jullov nu. Kommer att behöva fixa lite saker i jul ändå, men det låtsas jag inte riktigt om just nu. Erik har fått ledigt imorrn, så då åker MTZ:en norrut för lite julledigt!

Varberg nästa - nästa varberg.

Malmö goes wild!

Igår hade vi lite jordbävning, och idag överraskades jag av ett strömavbrott som släckte hela min stadsdel. Det är som en julkalender - varje dag händer något!

Handen i brevlådan...

Hemkommen ifrån skolan så skulle jag hämta posten. Det hade inte kommit någon post, men Sara hade lämnat tillbaka ett lånat USB-minne som jag skulle få ut. Hade en del andra saker i händerna och på armarna, så jag försökte få ur det smidigt genom att liksom få det att glida ur brevlådan och fånga det i samma hand som jag höll vantarna i. Jag fick ur det ur lådan och lyckades låsa. Men vart tog det vägen?

Inser till min förtvivlan att samtidigt som jag höll på och låste min brevlåda så har jag råkat trycka vantarna och USB-minnet mot grannens postlåda, och råkat trycka in det där! Det låg ganska nära, så jag lyckades få in fingrarna och peta på det. Synd bara att det är ett hål ner till nästa brevlåda, så istället för att lyckas få ut det, så lyckas jag skicka ner det till nästa brevlåda.

Jag stönar, stånkar och muttrar "oj,oj" när jag inser att det har hamnat mycket längre in än förra gången. Jag försöker med pennan. Icke. Jag försöker med nyckelbandet. Icke! Jag trycker till sist in halva handen och lyckas få tag i det! Hurra! Glädjen utbyttes dock i förtvivlan när jag inser att handen sitter fast i min grannes brevlåda... Efter en snabb överläggning med mig själv släpper jag USB-minnet, drar ut handen trots smärtan det orsakar och lyckas med nöd och näppe få tag i USB-minnet och få det ur postlådan.

Hur var din eftermiddag?

Skolan.

Det var skola hela dagen imorrn, och det blir skola en hel del idag. Åh, jag längtar tills det tar slut!

Skakis

När Erik skulle åka till jobbet, så såg jag hur vår stora vardagsrumsruta buktade sig som den brukar göra när det blåser mycket. Jag gick och kollade ut, men konstigt nog så var det helt vindstilla (bara det är ett mirakel med tanke på att här alltid blåser!). Gert (vår fikus) fortsatte skaka, och jag och Erik tyckte det hela var lite underligt. Vi började prata om jordskred och jordbävningar, och nu, när jag går in på aftonbladet ser jag att vi hade helt rätt. Knepigt!

TILLFÄLLIGT NUMMER!

Jag ska byta mobiloperatör, så jag kommer att ha ett tillfälligt nummer i några dagar/veckor.
Från och med om fem minuter så når ni mig på 0763-748593.

Jul på ingång.

Visst har jag förstått att det snart är jul, men jag har svårt att inse att det är så snart som om tio dagar! Har tusen saker jag vill få gjort denna veckan, och hoppas jag ska få ordning på en del.

Helgen har varit bra, hade julfika/förfest igår. Blev allt lite julstämning med glögg, lussebullar och julklappslek! Jag vann högvinsten kan man säga, en kalender med malmö's brandmän :) Först smet Erik, och sen skulle Helena och Zarah iväg till Rönnen, så jag, Hans och Clara gick in till Emil och Petter och hängde på deras förfest. Jag hängde med karlarna ut och dansade loss på Debaser. Har aldrig varit där förut, men jag hade riktigt kul! Idag har mest bara varit söndag, med marathon som matleverantör.

Ska kolla på Wallanderfilmen nu, sen blir det nog sängdags. Måste samla krafter för min sista skolvecka innan JUL!

Grupptryck.

Peter ringde och sa att han inte skulle gå på föreläsningen i eftermiddag. Då ville inte jag heller. Jag är alldeles för svag. Men jag är jättenöjd med mitt beslut! Ska fixa i ordning lite andra saker istället, och hänga med min kille. Känns mycket roligare än att sitta och diskutera strategi utifrån Mintzberg och Van de Ven :) I vilket fall så har jag läst artiklarna och delvis svarat på frågorna, så jag tycker det är ok att skippa idag. Nu ska jag lägga på ett kol så jag får gjort nåt vettigt idag!

URK!

Imorrn har jag föreläsning, och tills dess skulle vi läsa igenom två artiklar. Kollade just på artiklarna, det är ju för tusan på 30 sidor var! Inte alls vad jag är sugen på att göra. Ska se om jag orkar igenom dem idag, annars är imorrn förmiddag som gjuten för det. Känns som det lutar åt imorrn. Varför göra saker nu när man kan skjuta upp dem? Therese i ett nötskal :)


First lady.

Igår var jag och Erik på vattenfallstjohej. Gratis snittar, dricka och godis och bio på det. Man kan se det som en övning på framtida representationsmiddagar när jag och erik ska ta över världen. Fast då tänker inte jag vara first lady. Erik kan vara first man, så leder jag landet, det känns tryggare så. Bion var rolig i alla fall, och nu ska jag till skolan!

Att säga för mycket...

Ibland när man är lite väl ivrig så är det lätt att råka säga lite för mycket...! Idag när jag träffade erik på stan efter att jag hade varit i skolan. Han var på strålande humör, och berättade att han hade köpt en så bra julklapp till mig. Jättenöjd var han till och med! En stund senare var vi på Caroli och skulle kolla på Team Sportia efter nya snowboardboots till mig, och gick förbi ett café och började då att prata om service. Erik berättade att han hade fått jättedålig service i butiken där han köpte min julklapp. Till slut hade han fått hjälp, och då hade han bett om hjälp med att kolla på PIIIIIP. Ops, där råkade han visst avslöja min julklapp. Han blev jättebesviken och gick med ledsna hundögon hela eftermiddagen!

Men bara för att jag vet så ska inte ni få veta, utan ni får snällt vänta tills julafton. Så det så!

Kompis, det går bra nu!

IT-labben får vänta lite, men kompletteringen är klar, frågorna skickade, och redovisningen tills imorrn börjar ta form. Vad skönt det är när det bara flyter på ibland!


Årets julpoäng!

Jag och erik har bakat lussebullar och gjort egna daim-godisar. Imorrn blir det knäckskapande, och sen är jufixandet till ända. Tror jag i alla fall, mycket möjligt att nåt mer ätbart kan smyga sig in...
 


  • Julpynta
  • Kolla in julkalendern
  • Fixa julskinka
  • Baka lussebullar
  • Göra Daim
  • Göra knäck
  • Köpa färdigt julklapparna
  • JULAFTON

Söndag. Big time.

Idag är en typisk söndag. Erik vaknade innan halv två (resultatet av för sen datoranvändning) medans jag vaknade en stund tidigare. Det enda vettiga jag har gjort idag är att fixa julskinkan. Griljerad och klar hamnade den på min furkost/lunchmacka, och den smakade som vanligt. Gott och juligt.

I fredags var Farmor och Farfar och hälsade på, så vi gick runt på stan hela eftermiddagen, lunchade och hade trevligt, och avslutade sedan kvällen på Elyseé med smaskig fondue. Igår skulle jag och erik fixa lite julklappssaker, men det gick sådär. Koll på läget har vi i alla fall :) Igårkväll blev också lugnt. Vi bjöd in Johan på kvällsmat, och Sara med, och maratontittade på Nissene på låven, denna fantastiska norska julkalender som gick för flera år sen. Bör helt klart ses! Jag missade dock de fyra sista avsnitten, när jag vilade ögonen litegrann.

Nä, jag ska ta och läsa lite strategi nu, måste göras någon gång, så varför inte nu? Lär inte bli nåt annat gjort idag!

No more slappis.

Igår var fantastiskt skönt. Lite tråkigt, men jätteskönt. Ledig -  I like. I vilket fall så ska det öndras idag. Är som ni kanske ser uppe jättetidigt, eftersom Erik arbetar alldeles för mycket denna veckan. Ska fördriva några timmar hemma (vad gör man klockan fem på morgonen om man råkar vara pigg!?) och sen ska jag dra mig till skolan. Ska se om jag kan få ordning på en liten komplettering innan jag ska träffa Farmor och Farfar för lunch. Jaha, projekt tidsfördriv startar...  nu!

Dagens mission.

Jag vill verkligen inte plugga idag. Och enligt mina beräkningar har jag "råd" att ta ledigt. Jag ska hinna i alla fall.
Så, dagen mission blir att äntligen lämna in min mobil. Har skjutit på  det i ett halvår, men idag är det dags. Annars är planen att göra inget alls. Även om det är ganska tråkigt.

Den där Eliasson...

... har fortfarande inte kommit hem!
Pratade med honom vid sex och då höll batteriet på mobilen på att dö, så han hann bara säga att han skulle bli sen. Som varje gång när han inte är hemma innan åtta så blir jag alltid lite orolig och tror att han har dött, särskilt idag när det har snöat massor. MTZ:en är ju ingen trafiksäker bil direkt...

I vilket fall så pratade jag med honom för en stund sen och då var han på väg in med båten, med laddat mobilbatteri. Kom hem nu, jag vill inte vara ensam mer!

Toksnöar!

Det snöar jätte-jättemycket utanför mitt fönster! Stora fina flingor är det. Fast när det lägger sig på balkonggolvet blir det bara snökladd. Men om man bara tittar ut så ser det ju faktiskt ut som vinter!

Fy skäms.

Redovisningen som jag redan igår skämdes över skäms jag ännu mer över nu. Det var inte katastrof, men jag kan ju berätta att Kattis hade gråtit från djupet av sitt hjärta. Nåväl, den betydde inget i egentligen så jag skiter i vilket. Jag lovar att jag ska göra nästa veckas bättre istället!

Är ap-trött nu och hade helst av allt velat gå och sova. Men icke, House först, sen ska jag sova!

Hemnet.

Hemnet är min nya passion, och allt som oftast sitter jag och kollar bostadsrätter. Lägenheten vi skulle ha är budgivning på, så är nog borta snart, men den andra lägenheten som är skitful har sänkt priset. Ett renoveringsprojekt kanske inte är helt fel?

Inte helt nöjd...

Jag har suttit och översatt och grejat inför föreläsningen imorrn nästan hela dagen. Ändå är jag hemskt missnöjd. Vet inte hur tiden har kunnat gå så mycket utan att jag presterat något bra. Ska i vilket fall läsa igenom allt nu i sängen och se om det är katastrof eller mindre bra. Suck. Och sen ska jag lära mig det också. Det löser sig sa han som sket i vasken.


Inställt

Klockan ringde imorse i god tid innan föreläsningen. Och jag var på väg upp ur sängen, när det visade sig att föreläsningen var inställd. Eller det antar jag, eftersom den är borttagen från schemat. I vilket fall så resulterade det i att jag kröp tillbaka i sängen. Och sov tills tio. Jag ska kompensera min sovmorgon med att läsa igenom sakerna till ekonomin, sammanfatta det och göra det klart inför imorrn. Sen ska jag iväg och köpa julklappar till herr Eliasson!


RSS 2.0