Renässans!

Alla vi som har skolats under Lennart Udd borde ha en aning om vad just renässansen står för. Just det - pånyttfödelse! Man kan säga att det har hänt mig idag. Inte nog med att jag har tvättat som idiot (8 tvättar!) och har en tom tvättkorg, men jag har också fixat håret. Efter en månads ful-hår fick jag nog igår och ringde till min frisör. Idag gick dit, och det blev en slags pånyttfödelse. Varsegod, jag som brunhårig!


ps, det kommer att bli lite ljusare efter några tvättar, så chocktillstånd är inte nödvändigt.

Motivationen?

Jag har helt kommit ner i en motivationssvacka. Jag är inte ett dugg sugen på skolan! Kan bero på att vi ska börja ordentligt på C-uppsatsen, och jag avskyr att börja på nya arbeten. Så fort man kommer igång är det OK, men just att starta är skitsvårt. Ska sätta mig och se om jag kan hitta några vettiga artiklar, trots att det är det jag helst av allt inte vill göra.

Min dumma gårdag.

Om jag får välja att inte ha igår igen så kan jag gärna välja det. Känns som det var uppförsbacke hela dagen! Trots försök att bli av med hästen, så valde den trots allt att stanna. Ska lägga över viktiga saker på en extern hårddisk i helgen, och blåsa skiten så hästen flyttar. Det är inte ok att snylta! Skulle tömt datorn i vilket fall, så det är inte katastof, men jag gillar bättre att göra det när jag känner för det, inte när jag måste.


Eftersom att ha satt mig vid Eriks dator satt jag och kollade runt lite på grejer till uppsatsen. Var skitsvårt att hitta nåt vettigt, eller var det bara att min dåliga dag smittade av sig.


På eftermiddagen gick jag ner till källaren och skulle sätta ner resväskorna efter resan, och vad hittar jag då? Jo, någon har tydligen fattat intresse för vårt källarförråd och fått för sig att det är OK att leta igenom andras saker. Alla sakerna ligger nu huller om buller och det ser ut som en sophög. Tror inte att de gick särskilt lyckliga därifrån, verkar som att de bara tog med sig skrivaren. Ska städa upp där ikväll tillsammans med Erik och se om nåt mer saknas. Skrivaren gjorde verkligen inget att de tog, den va skitdålig ändå. Det jag inte gillar är att det är MINA saker som de har varit i, inte deras! Ska det vara så svårt att förstå ditt och mitt?

Resten av dagen var ok, fast fortfarande inte nedförsbacke. Steken i ugnen tog en hel evighet längre än planerat, vilket resulterade i att muffinsarna inte kom i ugnen förrän folket kom hit. Och muffinsarna blev konstiga. Fast ganska goda ändå.

Skönt att det är en ny dag idag!


Ödets ironi.

Igår var jag på min första föreläsning om informationssäkerhet, där vi pratade om hur man märker ett intrång på sin dator. Igårkväll var jag dum nog att öppna en tvivelaktig länk (bara för att den stod på svenska kände jag mig trygg - idiot!) och vips så hade jag en trojansk häst som bor i min dator. Efter fyra virusscanningar så påstår den att datorn är ren, men när jag startade om den kom en svart kommandotolken-ruta upp med ett okänt programnamn. Kan det vara ett tecken på intrång? Ja, definitivt! Summan av kardemumman är i alla fall att om jag skickar länkar via msn de kommande dagen/dagarna - öppna inte!! Det är inte jag, det är den elaka hästen.

Hemma igen.

Det har varit en skön vecka, mest bestående av mat, bastu, öl och soffmys. Och åkning såklart! Det var dock blåsigt en del dagar, så det är få heldagar som vi har åkt. Men vad gör väl det, åkningen som gjordes var vi nöjda med även om underlaget gav efter bortemot eftermiddagarna. Hur som helst så är jag nöjd!

I år skadades ingen i backen utan mest av klant. Inga allvarligare skador, utan mest blåmärken och rivsår som är självförvållade.

Jag sitter och väntar på att åka iväg till skolan nu. Började en ny kurs förra veckan, så jag ska uppdatera mig på vad som händer och sådär. Hade jag fått välja så hade jag tagit en vecka till ledigt, men det funkar nog inte. Nä, lika bra att göra skolsakerna ordentligt så slipper de att hänga efter!

Trevlig måndag!

SEMESTER!

Har precis skickat in hemtentan. Är inte helt nöjd med en fråga, men har dock inga förslag på hur jag kan svara på den bättre. I vilket fall är det no turning back nu, den är inskickad och jag är fri!

Ska packa ihop det sista, äta lunch och sen ska jag åka iväg. Det ska bli skönt :)



Vi ses den 25:e!

Stress.

Jag tror minsann att jag har varit lite stressad det senaste. Har lyckats med inte mindre än fyra munsår sen jul, och innan dess hade jag inte haft några på flera månader. Som tur var har de senaste varit snälla och försvunnit på nån dag och inte synts, det var bara det över jul som var elakartat. Min kropp är nog den minst stresståliga, munsåren bara pluppar upp och jag får ont i hjärtat. Stress är dumt!

Jag ser slutet...

Jag tror att jag äntligen kan se slutet på hemtentan. Jag hade väldigt stora problem endast med att tolka en fråga och förstå vad jag skulle göra, men nu tror jag minsann poletten har ramlat ner. Jag ska ta mig en stund åt läsning, sen tror jag att svaret bara kommer flyga ur mig. Det är tanken i alla fall!

Inte så illa pinkat :)

Jag har gjort klart över halva hemtentan! Frågor värda 45 poäng är besvarade, 30 poäng återstår. Hoppet är inte ute, jag kanske hinner klart tills imorrn! Jag lovade Malin att göra mitt bästaste bästa, så jag ska ta mig tid och kritiskt granska mina svar innan inlämning. Heja mig!

Jag vill också!

I eftermiddag ska jag sitta och skriva på hemtenta, och imorrn likaså. Sen ska jag åka till Åre och förhoppningsvis inte behöva plugga, beror på hur det går idag och imorrn.

När jag kommer hem, nästa söndag, så ser jag gärna på löpsedlarna att det ännu en storvinst och att det är jag som får bli så här glad! Jag och Erik har faktist spelat på lotto i flera veckor. I lördags vann vi faktiskt 17 kr! Det är ju nästan en tredjedels lunch i alla fall :) Nä, en storvinst hade gjort mig lycklig. Mer pengar åt folket.


Att bo i en gröt!

Det är så grått utanför att man knappt ser någonting. Det var likadant igår, man såg bara två sektioner av torson och det är inte mycket. Ser lite ut som babels torn i bibeln, ni vet det som dem skulle bygga hela vägen till himmelen! Man ser bara botten och sen går byggnaden upp i molnen. Konstigt :)

Jag ska hoppa in i duschen nu och äta lite frukost. Sen blir det skola! Ska fixa klart det sista till IT-inlämningen, och sen blir det hemtenta för fulla muggar. Full fart framåt!

Jaha.

Jag önskar verkligen att jag hade något roligt att berätta, men det har jag verkligen inte. Igår pluggade jag mest, förutom när jag var iväg och lunchade och vinkade av Erik. Ska i alla fall hålla tummarna idag!

Söndagkväll.

Efter sex tvättar tvätt, städning och plugg kom emma och anders på spontanbesök till oss. Det var kul! Jag gillar när folk kommer och hälsar på (hint, hint). Vi har inte direkt gjort någonting, men trevligt var dem. Nu har de åkt hem i alla fall, och jag sitter här framför datorn och kollar på strategiarbetet som ska in imorrn. Suck. Väntar på att Peter ska ringa så vi kan få ihop en sammanfattning, sen är det nog klart. Ska bli skönt att bli av med det, sen är det bara IT-fördjupningen som ska göras imorrn, läsa igenom strategifördjupning som jag ska opponera mot på tisdag, förbereda redovisning av vårt strategiarbete tills tisdag och göra hemtentan som kommer ut på tisdag. Sen ska jag ha semster, och det ska bli skönt!


Modeller.

Jag har ritat lite modeller och fått in i arbetet. Har skrivit dåliga förklaringar, men det gör inget tills vidare. Små smulor är också bröd!

Det jag egentligen ville säga är att jag har ett problem. När jag pluggar hemma så springer jag till köket minst tusen gånger. Idag har jag ätit två frukostar, pepparkakor, äpple, mer pepparkakor och ännu mer pepparkakor (tack anna, dem var goda!). Till följd av alla pepparkakor (halva burken) var jag för mätt för att äta lunch. Hälsokost är var det kallas :) Ska gå och fixa lite kaffe till mig så kanske jag kan få ordning på den sista delen jag ska skriva.

Hej hopp!


Det går dåligt.

Jag förstår inte hur det går till, men tiden går och jag får knappt skrivit nånting!! Bläddrar fram och tillbaka i mina papper, läser samma text för tusende gången och funderar lite på det som står. Men ändå kommer inget vettigt fram på pappret. Urk, jag blir frustrerad. Särsklit eftersom dagarna innan inlämning börjar tryta.


Mitt jobb.

Jag har precis hittat jobbet jag ska ha. Det är bara ett problem. Det börjar OMGÅENDE. Skit också.

God morgon!

Erik har precis gått till jobbet, och kvar är jag. Hade funderingar på att börja plugga nu på en gång, men jag ger mig själv ledigt till klockan nio. Men då finns det inga undanflykter, då ska plugget igång på riktigt!

Känns knappt att det är fredag idag. Erik ska jobba hela helgen och jag har antagligen plugg att göra, så det får bli light helg. Bara lite helg liksom. Nåväl, hoppas du får en bra dag!

Ops..

Jag är inte säker på hur det gick till, men jag vaknade nyss! Meningen var att jag skulle gått upp för X antal timmar sen. Tror min förkylning har nåt med saken att göra, jag har varit dödstrött i flera dagar! Kanske, kanske lyckades jag sova bort den nu, det hoppas jag på.

Eftersom dagens tidsplan har blivit något försenad så är det en snabbisfrukost/lunch nu, och sen jävlar ska det skrivas strategi!

Mjukstart.

Igår var jag i skolan i sex timmar, idag i sex och en halv. Vilken fantastisk start! Kommer att spenderas en hel del timmar till den här veckan känns det som. Det är ett senare problem, nu ska jag ta itu med disken!

- 6,5.

Jag cyklade till skolan i sex och en halv grad minus. Jag höll på allvar på att frysa ihjäl! Jag som trodde det skulle vara varmare ju längre söderut man kom?

Tillbaka på hemmaplan!

Min hemkomst blev framskjuten med några dagar, så jag är redan hemma i Malmö! Rätt skönt att komma hem och få ordning på vardagen. Det har varit intensivt att vara hemma! Avslutade sista helgen hemma med en bjudning hemma hos Moa och Patrik där alla fyra snörvlade ikapp, och igår hemma hos pappa med en vindsröjning och födelsedagsmiddag. Har fått plockat upp mina julklappar och en hel del annat, men min stora resväska väntar. Lika bra att ta itu med den innan jag tappar stinget helt.

Ska plugga ihjäl mig denna veckan är tanken, så kanske jag kan hinna klart med det mesta innan ÅRE! Hurra, jag längtar.

2009.

Nytt år, nya tag!
Nyåret firades med pompa och ståt på sociten, och det blev en hellyckad kväll! Tråkigt för familjen hultin/prytz som fick gå hem i förtid på grund av sjukdom. Men en nyårsafton är ju egentligen bara en dag som alla andra. Kul var det i alla fall, men igår var värre. Jag såg inte piggast ut kan jag meddela.

I vilket fall så har jag bestämt mig för några saker inför det nya året. Huvudsakligen en sak: STRUKTUR. Jag måste sluta lata mig (fast jag hatar skolan just nu) och schemalägga mig själv så jag får gjort vad jag ska. Och den där träningen måste nog ta vid med, annars kommer jag att bli som i family guy när han tappar skelettet.

Jag har skjutit upp skolarbetet en timma redan, så det är dags att sätta igång. Strategifördjupning, here we go!

Mitt vanliga mobilnummer är förresten tillbaka, så nu är allt som det ska igen. Tack och hej.


RSS 2.0