Jul - sammanfattning!

Några dagar och mycket gjort!

I fredags när vi åkte vi som sagt om Emma och Anders på vägen, åt lunch och planerade vår resa. Det enda vi bestämde var i stort sett att ha kul :) Sen bar det vidare mot Varberg, och kvällen spenderades hemma med Far och Bonus.

I lördags var det först fika med farmor och farfar, och sen lunch med Gisela och Lynn. På kvällen var det mer socialt, närmare bestämt tjejkväll med mitt gamla trogna tjejgäng :)

På söndagen lades krutet på att sällskapa Eriks syster med tillhörande pojkvän på IKEA. Det är inte ofta jag och Erik har lyckats med att gå på ikea i fem (!!!) timmar utan att köpa mer än tvålpump och lite småplock! På kvällen var det i alla fall knäck-lagning och "inför jul-middag" hos pappsen.

På julafton fick jag och Erik julstrumpor som vi glatt öppnade, och sen sov jag lite till medan erik skulle iväg och leta harar. Lunch med min familj på dagen, och sen åkte vi till Eriks syster och firade kvällen där. Tomten svor lite och så, men var betydligt mindre påverkad än förra året.

Juldagen startades med frukost hos Eriks farbror, för att senare på kvällen bli till förfest hemma hos mamms. Lite svinn får man räkna med, så till slut va vi åtta tappra som festade. Vi gick ut en sväng, kollade på köerna och bestämde oss för att gå till Nyfiket och ta en öl. Så fort sista klunken var svald gick vi tillbaka till mig och fortsatte här. Lagom till nattamaten gick vi ut i vimlet igen, och sen var det läggdags.

Uppe med tuppen var vi på annandagen, och träffade Eriks mamma för tv-inköp. Jag tänkte även köpa min mobil, men när jag väl kom dit var den slut. Typiskt. Ska kolla på den i Malmö nästa vecka!
Efter inköpet var det några timmars slappning, och sen bar det av till Ringvägen för den traditionella kalkonmiddagen. Lite extra krydda i år tack vare en utbytesstudent :) Haha!

I torsdags hjälpte jag Eriks syster att flytta, och det tog i princip hela dagen. Vi bar och packade och packade upp. Som man gör när man flyttar liksom.

Igår bestod dagen av lunch hos Anna, fika hos Eriks mormor och morfar och på kvällen en sista julafton hos min faster. Nu är julen slut på riktigt. Skönt måste jag erkänna. Jul är kul, men väldigt intensivt...!

Idag har jag mest packat inför åre, och packat saker som jag ska ta med till Malmö imorrn.´
Nu ska jag träffa Haffie och fika, och sen bär det av till Veddisch!
Tschüss!


GOD JUL!

Ville bara önska en god jul till alla som jag känner :)

Julen är här!

Tillbaka i varberg hos päronen för att fira jul. Skönt :) Skolan är som bortglömd och allt är under kontroll inför julafton!

Åkte om Emma och Anders igår på vägen hem. Myste med mat och planerade Åre. Idag ska jag in till stan och fixa lite, och sen blir det kompisträffar. Härligt!

Nu sätter vi igång!

Lill-lördag

Träna, hämta skor, fixa sista julklappen (julklapparna?), lite skolarbete och sen blir det bartömning ikväll.

Mitzen

En olycka händer så lätt... Stackars Mitzen var hos bildoktorn i fredags och skulle få nya skor på tassarna, dvs nya däck. Jättefint blev det, och på vägen till Malmö tassade han så fint fram på vägen.

Idag när jag kom hem från skolan så såg Mitxen lite sne ut, så jag undersökte honom och såg att han var halt på höger framtass! Åh nej! När Erik kom hem från Stockholm diskuterade vi hur vi skulle fixa det, och vi kom fram till att även om däcket var lite tomt så skulle det nog klara sig till luften på macken. Vi kom nästan hela rakan utanför vårat hus, när däcket bestämde sig för att lämna fälgen. Skiiiit!

Det fixade sig i alla fall till slut, och TACK JOHANNA för din givmildhet :) Nu hoppas vi bara på att däcket ska bli bra, eller att reservdäcket klarar sig till Varberg. Vilket alternativ det blir får vi se!

Nu ska jag gå och diska eller nåt, för mina händer är allvarligt talat fortfarande stelfrusna.


Dienstag.

Måndagen försvann fort, och det kommer antaligen resten av veckan att göra med. Kom hem från skolan för en stund sen. Vi högg i vårat seminarie idag, och det gick nog bra tror jag. Utmärkt redovisning sa läraren, men det säger han till alla  :) Och innan vi redovisade sa han att det inte gjorde nåt om redovisningen inte blev så bra, utan att han var glad bara för att vi hade engagerat oss! Annat än på turismen.... :)

It'n är inställd idag, så jag funderar på att skita i  att göra nåt vettigt alls, och bara sjunka ner i en bok, film eller vad som helst som kräver noll engagemang. Ska kanske göra ett tappert försök att glädja min pojkvän. Hans ena bildäck måste pumpas, och det måste göras snart. Nya däck och kanske pys-punka, hur hänger det ihop!?

I vilket fall ska jag diska lite nu, det måste göras nån gång.
Hej hopp!


Julbord x2

När jag vaknade i lördags morse kändes det tungt... Efter alldeles för lite sömn och några öl för mycket kändes huvudet ont och ögonen tunga. Men, upp var jag tvungen att gå, eftersom jag skulle packa innan tåget. Elva lämnade tåget Malmö och därmed jag också. Efter tågresan var jag fit for fight igen, så det var bara att göra sig i ordning och iväg på nästa julbord!

Vi åkte buss till Halmstad och gick på ett ställe som hette Baptist kyrka. Var hur mysigt som helst, och jag hade en toppenkväll! Åt som vanligt för mycket mat, och var nästan säker på att jag skulle spräcka linnet, men det höll som tur var. Efter två dagars julbord i rad är jag glad att det är en vecka kvar till julafton. Och sen vill jag inte se julmat igen innan nästa år. Urk.

Toppen helg har det varit i alla fall, och nu ska det bli skönt att sova!
Veckan som kommer är fullbokad till max, hoppas att allt hinns med utan att jag avlider.
Sov gott!

Klackarna i taket!

Ikväll är det dags! Julbordet :)
Har varit och hämtat lite skor hos skamakaren, har klackat om några. Var på tiden om jag får säga det själv!

Griljerat skinkan? Check!
Fixat skorna? Check!
Målat naglarna? Check!
Duschat? På G..
Slagit klackarna i taket? Ikväll :)

Trevlig kväll!

Allvarligt talat...

Vem vill egentligen gå i skolan? Jag tycker vi skiter i det. Lägg ner bara.

Irriterande...

Igårkväll klockan tio lades det ut på våran skolhemsida att en rapport av hur det går med P2 ska läggas ut imorrn. Varför har det inte nämnts på hela terminen!? Suck, blir så arg när de bara läggar in saker utan nån planering alls. Kom hem får en timma sen efter en dags julshopping med Sara, och känner verkligen att jag inte har lust att sätta mig och skriva en rapport! Kan inte heller göra den själv, eftersom det ska vara ett grupparbete. Imorrn är kört, eftersom det är föreläsning och skinka på schemat. Åhhhh...

Ska i alla fall sätta igång med lite logistik. Har typ 60 bilder att skanna in inför seminariet nästa vecka, och texten måste jag lära mig. Helgen kommer inte bli särskilt mycket gjort i, fullbokat hela tiden. Suck.


Spontant..

Igår efter att jag hade skrivit i min blogg bestämde jag mig för att göra det enda rätta. Jag stängde av datorn, borstade tänderna, tog av mig kläderna och ringde Erik för att säga god natt.
Gick sådär...

...istället för ett god natt fick jag till svar -"Fixa två gin och tonic. Med iiiiiiis". Tydligen skulle Erik och Patrick ha efterfest här, så det va bara att plocka på sig lite paltor och dra fram spriten. Vi hade en efterfest på tre (jag ville ju också va med, och kan konstatera att gin och tonic inte går jättebra ihop med tandkräm...) och det var trevligt. Böev lite senare än jag tänkt mig, och vid fyra kom vi i säng.

När klockan väl ringde var det nemas problemas att komma upp. Nu däremot, efter en hel dags aktiviteter med möten och julshopping börjar de fem timmarnas sömn ta ut sin rätt... Hade planer på att kanske gå ut ikväll, men just nu tror jag att jag skippar det, till fördel för bonde söker fru och sängen. Är trots allt fest på fredag och lördag!

Jag är i vilket fall hungrig som ett svin nu, så jag ska fixa kvällsmat. Adjöken.


Alldeles för sent...

Eftersom Erik är på julfest sitter jag här som vanligt alldeles för sent. Behöver nån som säger till mig när det är läggdags :) Har fastnat framför Uppdrag Gransknings ICA-kött-fusk. Den buffrar långsamt och hackar och jag blir mest irriterad. Men, jag vill hemskt gärna se den, så bara att bita ihop tills buffringen är klar och sen titta lite till. Fast egentligen borde jag ju bara gå och lägga mig. Ska ha rådslag med mig själv, och ta ett klokt beslut.

Logistik...

...suck! För en timma sen satte jag mig framför datorn med avsikten att börja sammanfatta de sidorna i boken som jag ska hålla i på vårt seminarie nästa vecka Jag vet inte vad som hände med tiden, men nu har en timma gått, utan att jag ens har öppnat boken!! Aftonbladet, bloggar - allt annat som jag bara skulle kolla lite snabbt. Har inte ens loggat in på facebook än... :)

Nä, nu jävlar ska jag börja! Heja, heja mig!

Busy woman

Det är jag!
Förmiddagen har gått till träning och logistik. Ska iväg nu strax och jobba.
Hoppas och ber att jag inte behöver jobba imorrn, har två föreläsningar jag måste gå på, plus en hel del att göra inför min del av seminariet nästa vecka. Suck. Känns som tiden inte riktigt räcker till! Och när man väl har tid så är motiveringen botten. Nåväl, det blir kanske bättre efter jul... ha ha...!
Dags att pysa!
Pusshej

Fin-besök

Har haft besök i helgen av familjen Berntsson. Kul! Vi har julshoppat, restaurangat, haft hemma-mys och spelat monopol. Spel kan verkligen utlösa hatiska känslor...! haha!

Fick ett samtal från Nya Zeeland igår! Min bästaste syster ringde. Kul att höra att hon lever och har hälsan :)

Idag har även vår ful/fina byrå blivit utbytt. Istället för vårt renoveringsprojekt står där en ny fin. Det var på tiden får man väl säga...! Resultatet blev i alla fall bra, trots att det svider lite att ge upp den gamla efter allt slit vi har lagt ner på den.

Nu åter till matlagningen!

Fredagkväll

Helg är bara underbart!
Efter skolan idag träffade jag Erik på stan och vi påbörjade vår jul-shopping. Fick fixat lite paket, och åt en utsökt lunch på Jensens.

Kvällen har bestått av lite idol, sagan om ringen, godis och popcorn. Skönt :)

Nu är det läggdags, för imorrn får vi storbesök! Kul!
God natt.

Fy vad jag är dålig!

Om 25 minuter börjar mitt seminarie. Jag har gått upp och tagit på mig kläder och är i princip redo att åka. Men, jag vill inte! Inte alls faktist. Känns mer lockande att läsa vidare i logistikboken, och det säger mycket om hur mycket jag inte vill till seminariet...!

Logistiken får det bli. Nästa vecka ska jag ta itu med IT'n så det bara knakar :)
Nu läser jag.

Rensning

Ibland måste det göras. Idag har jag städat ut min underklädeslåda!
Över 50 par trosor, 20 strumpor och 3 behåar har fått lämna mig - vilken lättnad!

Nu är det dags för bonde söker fru!

Fina bullar!

Lussebaket igår var som förra året - succe :) Varmt, trångt och bullar överallt! Repris nästa år igen!

Dags för skola!

Fin dag!

Idag är det fint vädet! Solen lyser och himlen är blå. Underbart! Hörde dock ryktas om att det bara är idag, sen blir det grått och äckligt igen. Fifan...

Kom hem från skolan för en stund sen. Skippar IT'n idag till fördel för lite logistik-läsning :) Min plan är att hinna jättelångt, men det brukar aldrig bli så. Skol-litterturen tar sån fruktansvärt lång tid att läsa, och jag är i vanlig fall en snabb läsare! Frustrerande...

Innan jag tar itu med logistiken ska jag i alla fall handla. Ska för omväxlingens skull använda mig av ett recept i min matlagning, och till råga på allt ett nytt ett! Men, när man använder recept så är det alltid två miljoner saker i som man inte har hemma, vilket resulterar i en inköptlista som påminner om en toapapper-rulle. Ok, lite överdrift kanske, men den är faktiskt jättelång. Jag hatar recept. Hoppas det blir gott i alla fall!!

Ikväll blir det lussebak. Favorit i repris från förra året :) I år siktar vi på att inte sätta oss på de jäsande bullarna, ok?! Haha! Mysigt ska det bli i alla fall!

Adjö.

Jul i vårt hus!

Julstjärnan i fönstet.

Bock i fönster
Vardagsrum
Tomte på tv
Matbordet
Ljusslinga på balkongen
Ljus!
Fint vinställ :)

Nu är det jul på riktigt. Lite snö som fattas bara!

Första advent

Andra dagen i december och första advent. Härligt!
Dagen har ägnats till att uträtta ett antal ärenden, och just nu har arbetet med att lysa upp vår balkong fullbordats. Ska städa lite och få fint, sen kan ni få se hur jul-fint vi har :)
Vinstället har fixats idag med. Äntligen...!

Städning - coming up!

Det som skiljer agnarna från vetet...

I förmiddags regnade det ganska mycket. Sånt där obehagligt regn som knappt syns, utan bara känns och är jätteblött. Jag och Erik trotsade vädret och gav oss ut på en joggingtur. Det är det som skiljer agnarna från vetet :)
(Att båda högg på att avlida under turen hör inte till)

Resten av dagen har spenderats med att slappa lite, få upp lite julpynt och handlat lite. En lugn och fin dag det vill säga. Kvällmaten är redan förtärd, och nu bär det av till Clara och Nicholas för glögg-mys!

Auf wiedersehen

RSS 2.0