Stresshantering.

Alla har sina olika sätt att hantera stress. Jag är skitdålig på det. När jag blir stressad (inte bara lite stressad, utan stressad på riktigt) får jag ont i hjärtat och sätter på mig skygglappar. Skjuter allt ifrån mig och vill inte ta tag i nåt alls. Kör på strutsmetoden och gömmer huvudet i sanden. Det värsta är att när man gör så skjuter man bara problem framåt i tiden. Och förlorar tid som kunde varit produktiv.

Idag är ett typiskt exempel. Jag gick upp strax efter nio för att börja plugga. Klockan är halv ett nu och jag har fortfarande inte gjort nåt. Dokumentet ligger uppe, men jag drar mig för att göra nåt med det. Och det enda som har hänt under alla timmarna är att jag har fått ondare i hjärtat och blivit ännu mer stressad! Jag vill inte alls sätta mig med hemtentan, jag vill gå och lägga mig under täcket och sova några dagar.

Jag har tur som ofta brukar ha bra dagar. Idag är inte en av dem. Åh!

Bra start.

Klockan 06.40 var jag och Erik på simhallen och plumsade i vattnet. Var faktiskt en jättebra start på dagen! Eftersom Erik är ledig idag, så lyxade vi till det med lite nyköot bröd till frukost, och nu har klockan blivit nästan halv tio utan att jag har kommit igång med plugget. Typiskt! Ska packa ihop mina saker, och traska iväg till Jenny och plugga. Och kanske försöka ta itu med kalufsen på nåt sätt. Upp och iväg!

Misslyckande!

Ikväll tänkte jag ta itu med mitt hår och den dassiga utväxten som jag har lagt på mig. På väg hem från stationen köpte jag en färg som jag tänkte lägga i efter att jag hade ljusat upp håret med lite slingor. Erik var snäll och drog håret genom slingmössan, och sen kladdade vi i massa blekmedel. Efter en timma hade inget hänt. Inte efter en och en halv timma heller, så då tröttnade jag och duschade ur skiten. Jag trodde att blekmedel skulle ha nån slags effekt, men jag hade fel.

Antingen får frisören ta itu med kalufsen, eller så kladdar jag i nån avfärgning imorrn och färgar över. Inte vet jag, men det kanske kan bli nån festlig halloween-frissa av det! :)

Färdiga?

I morse åkte jag till Malmö och träffade Peter vid kvart över nio. Vi har faktiskt (för en gångs skull) varit duktiga, och vi tror nog att vi kanske är färdiga med uppsatsen! Ska korrekturläsa den en eller två gånger, men om det är ok så skickar vi in den. Hurra för det!

När Peter skulle iväg och jobba träffade jag Hanna och tog en fika. Och sen joinade Clara, och sen Emil. Var kul att träffa alla, även om det var för kort! Men, ska man med ett tåg så ska man. Vägen hem var seg. Hade tänkt att sitta med hemtentan, men det var massa tågkrångel hit och dit och jag flyttade och trängdes med folk. Så det blev fyra rader hemtenta och sen gav jag upp.

Jag ska gosa med min käresta nu, och imorrn är det skola med slutseminarie och inlämning av arbetet. Tjipp!

Hemtenta.

Hela dagen idag har ägnats åt en hemtenta i gott sällskap av min klasskompis Jenny. Fick gjort en del, men inte mest. Ska sätta mig nu och plita ner några rader till, innan house börjar.

Imorrn blir det en snabbvisit i Malmö. Jag och Peter ska se till att få färdigt våra kompletteringar på C-uppsatsen, så vi slipper kämpa med det mer. Efter lördag har vi inget val, är den inte klar då får vi göra om den! Så, lika bra att försöka få klart den imorrn.

När Jenny gick hem så hängde jag med och tog en sväng om Gina och köpte mig en klänning tills på fredag. Ska på casino/halloween/födelsedagsfest då! Sen bar det hem och vi drog igång en storstädning. Rengöra vattenlås på toalettens handfat - CHECK! Skönt att få bort all smuts.

20 minuter hemtenta, sen House!
Dagens housefika - vattenmelon :)

Knappt vaken.

Efter att ha varit uppe hela natten i fredags vaknade jag vid tolv-snåret i lördags för att plugga hela eftermiddagen. Kvällen blev lite spontant en födelsedagsfest hos Nisse, och det var jättekul! Kanske just för att jag hade förväntar mig absolut ingenting av lördagkvällen. Brukar vara som roligast då :)

Efter sömnbrist och sena läggningar var jag helt död på söndagen. Visst var det vinet som talade när jag först vaknade, men sen var det trötthet och bara trötthet. Jag låg raklång hela dagen och hade noll energi. Att man sen fick en extra timme var ju helt fantastiskt! Jag tycker idén är så bra, så jag planerar att ställa tillbaka klockan en timme varje söndag faktiskt.

Idag har varit en heldag i Göteborg, och vi har gjort färdigt ett grupparbete som ska in på torsdag. Lite korr-läs kvar bara. Kom hem strax innan sex. I med lite kvällsmat, och sen iväg och simma följt av veckans mathandling. Det blev ett jättelass, så Gisela kommer få lön den här månanden med ;)

Har fått påbörjar lite korrekturläsning nu i afton också, men ögonen vill inte vara vakna länge så jag tänker ge upp. Imorrn blir det hemtenta hela dagen. All in!

Malins gamla hemtrakter :)

Idag jobbade jag några timmar på bankkontoret i Bua. Jag har nästan aldrig varit i Bua! Några gånger på tulpanvägen, men inte annars. Det gick rätt snabbt i alla fall, och vips så var det helg.

För att fira in helgen har jag precis klämt i mig en halv kebabpizza. När jag och Erik kommer till Bästa Pizzeria blir vi igenkända. Vi är stammisar. Är det bra att vara stammis på en pizzeria? Jag är inte säker... Trevlig personal och god mat får man i alla fall!

I natt ska jag och Erik vara världens bästaste vänner och hämta hem Emma och Anders från Cypern. Okej, jag tog i lite extra där kanske, men vi ska i alla fall hämta dem från Landvetter klockan halv tre. Blir till att käka lite godis för att hålla ögonlocken öppna. Nu ska jag soffmysa, hej hopp!

Kommer det att funka?

Jag har lite hair-issues. Jag är ju brunhårig, och dessutom ganska mörkt brunhårig. Nu vill jag smyga in lite ljusare nyanser i skallen igen, dock inte panikblondt utan snarare en ljusare nyans av brunt. Jag har en blondering hemma, och enligt random personal på Matas, så kan jag lägga i slingor och eventuellt kan det bli bra. Kanske alltså.

Själv tror jag på slingvarianten, MEN jag tror att jag får färga hela håret i en ljusare brun så att slingorna inte blir blonda - det ska bara bli ljusare. Jag vägrar att ha randigt hår! Mardrömsscenario måste ändå vara om det blir som på bilden!


Det är väl bara att testa. I värsta fall så får jag väl köpa min vanliga färg, färga över skiten och göra om försöket om nån månad :) Fast experimentet får vänta tills helgen i alla fall. Imorrn ska jag jobba, och känner inte att jag är så säker på resultatet att jag vill försöka idag!

Istället ska jag läsa ett arbete nu och skriva ihop en opposition. Hurra.

Olle och Sunny Beach

Trots lite försenad start på morgonen så har dagen varit bra. Retail-arbetet är inlämnat, och presentationen av det gick helt ok. Har även hunnit med att kolla lite på hemtentan och en kilometer simning. Erik har somnat i soffan och snarkar sitt allra sötaste :)

Själv kollar jag på Fråga Olle dokumentären! Det handlar om Sunny Beach och ungdomarna. Jag har ändå varit där två gånger, men jag tror att det han ändrats en del sen dess. Känns mer som Kos eller Ayia Napa nu! När jag var där så upplevde jag inte det som det verkar nu. Visst var det fest, men inte värre än en lördagkväll på stan! Fast, å andra sidan, det beror väl kanske på i vilket sällskap man åker i. Känns inte som vi i vårt gäng var ute efter att sex i poolen med så många som möjligt...!

Jag och Erik träffades för övrigt där som ni alla vet, men för tydlighetens skull måste jag ändå säga att det var väldigt oskyldigt för vår del. No danger on the roof så att säga. Förklaring till min familj och eriks familj och eventuella andra som anade oråd i samband med ämnet! :)



Shit, nu såg jag just dreams på tv'n! Vilka minnen. Och Lazur! Ja herrejistanes, kul var det!
Har nog sett nog, så jag ska sova istället.
God natt! 



Jag försov mig!

För första gången råkade jag sova för länge. Vaknade 07.23 och tåget jag brukar åka med går 07.52. Jag brukar gå hemifrån vid halv åtta. Ingen bra kombination alltså! Idag gör det dock inget, det var bara för min egen skull som jag tänkte åka iväg tidigt. Tar tåget 08.32 istället så blir det bra. Det var värt varenda minut jag fick sova längre! :)


Intensivt!

Har precis slutat ett msn-möte med min ena projektgrupp i skolan. Herrejistanes vad hetsigt det blir när fyra personer bara matar ur sig text och ingen läser vad som skrivits. Intensivt kan man minst sagt säga! Jag ska hoppa i säng nu, sov gott kära ni!

Matt.

Ärligt talat, jag är konstant trött! Ska man aldrig hinna sova ut? Verkar inte så.

Fick ut en hemtenta idag. Jag trodde den skulle vara relativt enkelt avklarad, men vid genomgången inser man att läraren förväntar sig runt 15 sidor vettiga tankar och teorikopplingar. Phu. Jag ska ta mig en powernap i soffan, annars kommer jag att somna i kvällsmaten.

Kvällssim!

Idag hände det. Jag och Erik fick tummen ur röven (den hade satt sig ganska hårt eftersom den har suttit där så länge) och köpte simkort! Inte simkort till mobilen alltså, utan ett halvårskort på simhallen. Vi startade lite lagom med en kilometer, och det är vi nöjda med :) Det var vuxensim, så inga skrikande ungar och tända ljus. Skönt!




I lördags var pappa och Vanja här på middag, och det var supertrevligt! Maten smakade gott (får man säga så när man är värdinna?) och tyvärr fick jag och pappsen stryk i TP/geni. Men det var jämt!

Igår blev det inte mycket gjort. Var uppe ganska tidigt och körde lite plugg, men sen fick jag nog och istället träffade jag mali! Vi gick en runda i det jättesköna vädret och sen gick vi hem till mig och hängde över en kopp te. Sen blev det inte så mycket annat av igår. En skön söndag helt enkelt!

Ska plugga nu, men har fastnat framför färjan. En av teknikkillarna som är med ikväll gick på min skola i Malmö. Tror minsann att han gick TelMah (mitt program), fast med andra inriktningar och nåt år under? Jag ska nog ta efter hans tax-free shopping och köpa "programmerargodis" nästa gång :)

Måste slita mig och plugga lite till. God kväll!

Lördagmorgon.

Härligt att masa sig upp i tid idag också. Tvätten är inslängd och projektarbete 2 är under bearbetning. Några timmar, sen ska jag också ha lite helg. Tjipp!

Snällt eller dumt?

Jag har ett födelsemärke som är konstigt. Det är lite utåtbuktande och har alltid varit där, men nu har det börjat göra lite ont! Jag vet inte om det var för att jag gned det mot en polokrage i två dagar eller om det faktiskt är nåt elakt. Nu tycker jag det gör ont hela tiden, men det kan också bero på att jag inte lämnar stackan i fred. Jag tror nog minsann att han ska få försvinna, även om det är ett snällt födelsemärke!



Ser ni? Stort och konstigt.

Det är spännande när man tar kort på sig själv. Jag upptäckte i samband med det här kortet att jag har massa födelsemärken på kinden som jag aldrig reflekterat över förut. Kankon-hakan har jag reflekterat över, men den brukar jag förtränga. När man ser en bild som denna blir det svårare att förneka.

Nu ska jag leta lite artiklar innan min skoldag avslutas!

Koma.

Ibland när jag har mycket att göra så hamnar bloggen tillfälligt i koma. Det är tyvärr inget att göra åt, förutom att återuppliva den då och då!

Så vad har egentligen hänt sen sist? Jag jobbade på bankkontoret på torget i måndags, och jag hade jättekul hela dagen! Det var helt enkelt kul att vara tillbaka en sväng :) Efter jobbet åkte jag hem till Emma och träffade henne och Jenny och bebisen i magen.
Jenny - om jag någonsin blir gravid hoppas jag att min mage blir lika fin som din!

I tisdags var det seminarium i skolan, och sen satt jag och Jenny (inte gravida, utan skolkompis) och skrev på vårt grupparbete. När jag kom hem och fläkte jag ut mig i soffan sen blev det spontanbesök av Sjögren och Linda. Vi spelade TP och jag och Linda vann. Oväntat... ;)

Igår var det skola hela dagen också. Grupparbete 2 (inte det med Jenny) med Albert på förmiddagen, och sen seminarium i andra kursen. Fast jag smet tidigare eftersom jag väntade finbesök (Elit-middag!). Trevligt var det, och den lille valpen sov så sött i mitt knä. Gosigt till max!

Även idag har skolan dominerat min tid. Seminarium hela förmiddagen, sen åkte vi hem till Jenny och fortsatte med grupparbetet. Kom hem vid halv sex tror jag, och nu har jag precis komit hem igen efter att ha skjutsat lite karlar till Big Bowl. Sen jag kom hem har jag även glufsat i mig en halv marabou och funderar på var jag ska äta till kvällsmat. Lutar åt pannkanor med massa sylt. Sockerchocken kommer att bli total... I vilket fall blir det jag och soffan ikväll, och det ska bli riktigt skönt. Kanske ska försöka få gjort nåt på grupparbete 2, men det vill jag helst inte. Det ska jag ändå sitta med hela dagen imorrn!



Om det var nån som blev sugen av att plugga efter det här inlägget så kan jag passa på att påminna er om att sista ansökningsdag till vårens kurser är idag. Skynda, skynda, ni har fem timmar på er!

Jag ska gå och rota i kylskåpet och se vad det erbjuder. Tjipp!

Vilken kväll!

Clara var på besök i stan, så då fick vi tillsammans med Fia och Nattis ihop en lite tjejkväll! Mat och vin och fruktansvärt mycket tjatter. Vinet flödade och det var väldigt trevligt, och vips så blev klockan sent och det förvandlades till ett sova-över-kalas. Strax efter fem kom vi i säng, och vaknade redan vid halv tio. När gästerna hade gått hem så fick jag sova en stund i soffan för återhämtningens skull. Phu!

Har inte blivit så mycket gjort idag alltså. Men, nu är jag i fullt återhämtad och förbereder mig för att gå på födelsedagskalas.

Tack för igår! :)

Stopp.

Pluggandet idag går riktigt dåligt. Verkligen jättedåligt! Har ingen motivation alls! Tror jag ska ta en städvända och sen ge det ett förök igen. För som det är nu kommer jag inte ens framåt över huvudtaget. Åh.

Jobb.

Jag har inte hunnit uppdatera på några dagar. Jobbade hela dagen i torsdags på kontoret på håsten, och igår jobbade jag i skällinge. Direkt efter jobbet åkte jag en sväng om stan, och sen var det full fart hem och göra sig i ordning för bankfest! Det var en riktigt kul tillställning med mycket nytt och trevligt folk. Strax innan tolv masade jag mig dock hemåt. Eftersom jag har jobbat tre dagar den här veckan när jag trodde jag skulle plugga, så ligger jag inte riktigt enligt mitt planerade schema. Så det blir plugg idag och imorrn med. Hurra!

Om ni trodde att det skulle stå nåt spännande i det här inlägget så hade ni fel. Det händer helt enkelt inte nåt fantastiskt i mitt liv just nu! Skola varvat med lite jobb är det hela. Snart ska jag börja leva igen :)

En effektiv pluggdag!

Idag har faktiskt varit en bra pluggdag! Jenny kom hit vid åtta, och sen pluggade vi så gott som hela tiden fram till klockan tre ungefär. Och vi hann med det som var tänkt. Skönt! Har dock dragit på mig lite extra jobbtider, så det blir plugg i helgen också. Typiskt. Nåväl, snart blir det halvfart!

Jag är dödstrött, så jag ska sätta mig i soffan under en filt. Och äta en liten bit choklad. Det är jag värd :)

Dagens housefika.

Fuskcheescake med björnbär och jordgubbar. Smaskens!




Jag förstår att ni är avundsjuka.

Jag, datorn, en kopp te, lite artiklar och ett worddokument som ska fyllas. Vilken fantastisk dag.




...och ja. Jag är alltid mitt allra fulaste när jag pluggar hemma. Varför sminka sig och göra sig i ordning när bara datorn ser mig? Och nej, jag är inte naken.

Ny vecka igen.

Igårkväll var jättemysigt. Mat och vin i det finaste sällskap! Kvällen gick förvånansvärt fort, och vips så var klockan över tolv. En del av styrkan begav sig ut, men själv masade jag mig hemåt. Tänkte att jag skulle titta på lite tv när jag kom hem, men den där John Blund tyckte annat. Vaknade i soffan när Erik kom hem nån gång vid kvart över två, och förflyttade mig till sängen.

Imorse vaknade vi tidigt, vid halv nio nån gång. Masade oss ut i blåsten efter en stund och införskaffade lite lyxiga frukostfrallor. Smaskens. Klockan gick och sen var jag tvungen att traska iväg till tåget. Var inte alltför sugen på det hela, men måste man så måste man! Tror att det där vinet igår kan ha någ med saken att göra. Lite huvudvärk hade smugit sig fram. Väl i göteborg gick intervjun jättebra och det var faktiskt en trevlig eftermiddag.


När jag kom med tåget hämtade Erik mig och vi åkte och köpte pizza. Det är en dålig vana, men också fantastiskt gott. Jag har kollapsat i soffan och vägrar göra något mer idag. Ska lägga mig tidigt idag så jag är laddad inför jobb imorrn, 8.30 till 18.

God natt!

Inte riktigt hundra.

När jag sitter här och rotar bland artiklar så känner jag att jag inte är riktigt hundra. Hade ont i halsen när jag vaknade, och det har inte blivit bättre. Snarare tvärtom. Och så har jag lite ont i huvudet. Hjälp, jag har inte tid att bli sjuk!

Ännu en helg med plugg.

Det är synd när man måste plugga på helgerna! Idag står C-uppsatskomplettering på schemat, och imorrn blir det en intervju i gbg till ett projektarbete i skolan. Och antagligen lite läsning med.

Jobbade i skällinge igår, och det gick bra. Mycket nytt, men samtidigt kul! Fick en extra tid, så jag jobbar både måndag och fredag nästa vecka. Blir till att strukturera om plugget så jag får gjort allt i tid! Men samtidigt, vem tackar nej till jobb? Inte jag i alla fall.

Efter jobbet igår var jag och Erik en sväng på stan och tog en öl på Harrys. Sen åkte vi vidare till Patrik och Moa för lite kvällsmat och umgänge. Fredag som det var så åkte vi hem tidigt, efter Idol. Och 1 minut efter att vi hade cyklat började det hagla. Så in i bomben! Vi fick gömma oss på lekplatsen vid polisen för att slippa isbitar i huvudet! Det avtog lite sen, så vi cyklade hemåt på den vita marken. Bra timing, när vi kom hem slutade det... Så kan det gå!

Jag ska sätta igång med plugget. Några timmar framöver i alla fall, sen blir det Elit-kväll med mat och vin. Nice shit!


Trött.

Jag är så trött! Imorse när klockan rinde hörde jag den inte ens. Erik väckte mig 25 minuter senare och påpekade att min klocka hade ringt lite väl länge nu. Konstigt, jag hade inte hört nåt alls och ändå har jag snoozat fem gånger. Konstigt! Masade mig i alla fall upp och iväg till tåget. Seminariet var snabbt överstökat, och vi hann med det tidigare tåget hem.

Fixade lite lunch och sen har jag inte fått gjort särskilt mycket med. Hade tänkt att sätta mig med c-uppsats, men jag orkar inte. Finns liksom ingen energi! Tror jag ska ta och somna lite, och sen sätta mig nån timma ikväll med uppsatsen istället.

Jag måste också erkänna att jag gillar att det börjar bli mörkt ute och att det är höst! Har aldrig gillat det riktigt, men i år välkomnar jag mörkret. Ser fram emot ljus, filt och soffa. De heliga tre. Ok, fyra - en kopp te med.

Jag ska ta mig en powernap, och ladda om igen. Imorrn blir det jobb på kontoret i skällinge!


RSS 2.0