25årsfest!

Igår kväll var det festligheter på schemat. Anton fyllde 25 i torsdags, så vi bestämde oss för att fixa ett litet överaskningsparty! Efter att Johan äntligen lyckades få ut honom ur lägenheten för lite matshopping så körde vi gärnet med att rigga festen. In med bord, stolar, ballonger, hans present, mat och dryck och sen var vi redo för hans hemkomst. Johan skötte sig alldeles utmärkt med att lyckas dra ut på tiden genom beslutsångest vid varje råvaruval, kortkrångel och liknande :)

När de kom hem såg Anton först livrädd ut (inte så konstigt kanske, eftersom man förutsätter att ens lägenhet är tom när båda boende står utanför dörren) men sen blev han glad och allt blev superlyckat! Det fanns till en början planer på utgång, men det blev inte av utan vi körde hela racet hemma. Johan hittade en supersnygg jeansklänning som han klättrade i och Sara blev sjungen för av en festlig manskör mitt i natten. En helt vanlig fredagkväll på sommarstaden :)

Idag vaknade jag pigg och glad och tänkte att jag hade klarat mig lindrigt undan. Men jag hade fel. Jag var fortfarande ganska berusad visst, och vid tolvtiden slog baksmällan till med full kraft. Fy sjutton. Men jag hävdar fortfarande att det var värd det, för igår blev verkligen lyckat!

Ska fixa lite tacos nu, och sen krypa ner i soffan med Clara och Erik och kolla på Melodifestivalen. Borde kollat på den på riktigt eftersom den faktiskt är i Malmö ikväll, men det är lite sent påtänkt. Nåväl, trevlig kväll på er!

10.000 hemma-poäng

Idag har jag arbetat flitigt. Jag har tvättat, bakat bröd, städat och tränat. Heja mig!

Ska hoppa in i duschen och göra mig redo för eftermiddagen och kvällen. Fredag - hurra!

Dumt!

Sen klockan nio har jag försökt att läsa i en litteraturbok. Men det går inte! Jag somnar konstant, och vaknar en stund senare. Läser tre meningar och sen somnar jag om igen. Nu har två timmar gått, och jag har kommit kanske tio sidor. Det är ju skitkasst. Jag får nog klura på någon ny taktik vad gäller min läsning...

Rättelse.

To put the record straight så att säga.
Jag är precis lika oförlovad som jag brukar!

Jag och Erik hittade dock en chamagneflaska i kylen igår (en liten jag fick av Sara i födelsedagspresent) när vi lagade kvällsmat och fick ett plötsligt infall att dricka upp den. Det är kanske inte helt ok att sörpla champagne klockan halv sex en tisdagkväll, så vi fick ju helt enkelt se till att ha en anledning. Det räckte ju att sätta på tv'n så kom den helt naturligt!

Champagne till mig och Erik, en förlovning för familjen Bernadotte- slutet gott, allting gott!

En helt vanlig (fet)tisdag.

Ja, en helt vanlig tisdag så firade jag och erik förlovning med lite champagne! Den smakade alldeles utsökt och gjorde sig speciellt efter en storhandling på maxi :)

Ska fortsätta min tisdag med kvällsmat och sen semla hos Sara, smaskens!

Endorfiner.

För sen stund sen kom jag hem från Boxen och jag är full av frigjorda endorfiner. Jag läste på wikipedia att endorfiner kan ge samma effekter vid smärtlindring som morfin, häftigt! Kroppen är en finurlig sak.

I vilket fall så älskar jag att vara nytränad. Man är liksom sådär nöjd och glad. Mer sånt! Ska hoppa in i duschen och bli en ny människa igen.

Trevlig kväll!


Vovvsingar

Erik och jag ska en dag ha en vovvsing. Det råder lite delade meningar om vad vi ska, men jag tror att vi kan enas om den här! En 3 veckors gammal Slovenský Kopov!



Många jaktisar är inte så fina, men den här kan man ju inte annat än älska :) Och med lite fantasi kan man tro att det är en rottweiler som jag känner så starkt för!

Long time no see.



Kommer ni ihåg denna? Jag var en sucker för den när den gick på Voxpop! Lipade som en gris i slutet av låten varje gång. Idag har jag växt ifrån det verkar det som, men det är fortfarande en väldigt fin sång!

Jag håller på att svälta till döds, jag måste fixa lite mat!

Festligt värre...

Ja, inte för min del då, men för våra grannar! Runt halv sex/sex nån gång drog deras efterfest igång och de var inte blyga med basen inte. Eller ljudnivån. Verkade som de var några stycken som roade sig där inne. Deras efterfest (antar i alla fall att det var en efterfest, känns lite konstigt om det skulle vara en fest som började klockan sex) har i alla fall hållit på ett tag, men för en halvtimma sen så tystnade det i alla fall! Som tur är så är jag en ganska bra soverska, så att deras baslåda har stått på andra sidan väggen vid mitt huvud har inte besvärat mig nämnvärt. Vill jag sova, så kan jag sova!

Och min lördag? Lite misslyckat plugg, en fantastiskt trevlig fika på stan med mycket gott folk och soffhäng hemma hela kvällen. Nästa vecka ska jag rycka upp mig!

Nöjd!

Jag började ju träna förra veckan, och jag måste säga att det går utmärkt! Tre dagar förra veckan, och fyra denna. Kom precis hem från ett skivstång/konditions-pass och är hungrig som ett djur. Väntar på att vattnet ska kokas upp, sen ska jag frossa i pasta och bygga upp min starka kropp med kolhydrater :) GI, släng dig i väggen!

Bitterfitta?

Ibland när jag läser i min blogg så låter jag som världens bitterfitta! Bara så ni vet så är jag inte helt missnöjd med livet, utan egentligen ganska nöjd! Lite framtidsångest bara, men den ska förhoppningsvis lägga sig med tiden som pusselbitarna hamnar på plats. Var bara tvungen att säga det. Att jag inte är så bitter alltså.


Pst, Hanna! Jag började läsa bitterfittaboken igår, tack så hjärtligt :)

ÅHHHHH.

Vad arg jag blir när saker inte fungerar! Har försökt att fixa en grej i en timma nu, och det bara krånglar och blir dåligt. Skiiiit också. Jag tror minsann att jag ska gå och äta choklad istället.

Sömn.

Oftast brukar jag sova hela nätterna som en klubbad säl, och knappt vakna när klockan ringer (i alla fall itne förren på tredja snoozen). Igårkväll kunde jag inte somna, och jag har vaknat jättemånga gånger hela natten. Konstigt! Inte likt mig. Nåväl, det blir nog bättre ikväll.

Dagen ska i alla fall gå åt till lite sökningar var det tänkt. Skall se om jag kan hitta någon teoretisk ansats till vår problemdiskussion. Hoppas innerligt att jag gör det, hade gjort resten av veckan mycket behagligare! Jag har börjat lägga upp en mental plan på hur resten av min skolgång ska gå till, och jag tror att det kan lyckas. Det gäller bara att inte ta för många lediga dagar och försöka hålla motivationen uppe (lättare sagt än gjort...)!

Har också börjat kolla på kurser som jag kan tänka mig att läsa till hösten och blir riktigt motiverad! Finns flera stycken som verkar intressanta! Nä, jag ska kolla lite jobb och sånt nu, sen blir det plugg!

God morgon!

Vaknar av ett vitt täcke utanför fönstret och snö som fortfarande ramlar ner. Fint :)
Erik har fått nackspärr och ligger hemma från jobbet, och själv ska jag iväg till skolan.
Så ligger det till, trevlig dag!

Alla hjärtans dag

Jag och Erik bestämde oss som sagt att gå ut och äta med lite fler folk än oss själva. 
Vi grundade hemma hos Lynn och fortsatte på Harrys. Vi dansade med galna mörkhyade (no offence) och hade allmänt roligt. Tråkigaste med dan var en del tråkiga nyheter som jag hoppats aldrig skulle skett. I vilket fall så var det en bra dag, trots inbrott i mitzen (varför !?!) och dåliga sakker. 

God natt i vilket fall. Imorrn ska jag ha födelsedagskalas!  


Fredag den 13:e!

Även om det är otursdag idag så är det helt fantastiskt väder! Sol och klarblå himmel. Blir lite enklare att masa sig ur sängen när det är så :)

Var en sväng på malmborgs och handlade lite, och man kan lugnt säga att jag sänkte medelåldern... Jag var den enda i affären under 60-70 tror jag. Men det går det med! Ska baka lite inför kalaset och slänga i mig lite frukost nu tänkte jag. Och sen blir det träning.

I eftermiddag åker vi mot Varberg för alla hjärtansdags-middag och födelsedagskalas för mig. Blir nog alldeles strålande.

Inte alls sugen.

Vill inte till skolan idag, vill inte till skolan idag, vill inte till skolan idag! Jag är faktiskt inte alls särskilt sugen. Men jag har inget val. Ska slänga i mig lite lunch, och sen bär det av. Hej hopp.

Va fan?!

Här är massvis med snö, och snöar fortfarande! Jag ska kila iväg till bussen och åka till skolan. Trevlig dag!

Min födelsedag.

Erik skulle vara på drogtest (inför nya jobbet) vid 8.20, så vi bestämde att frukost på sängen fick skjutas upp tills han kom hem. Jag blev kommenderad till sängarrest tills det var dags för frukosten, och vid halv tio nån gång var det dags. Jag fick fin frukost med smaskiga frallor och mozarella, tomat och basilika på. Gott! Och så fick jag fina paket! En jättefin klocka och en ny tränings t-shirt (jag är emot särskrivningar, men hur ska man annars skriva det? tränings-t-shirt? träningst-shirt? Nä, det är ju faktiskt omöjligt!). Fick också ett fint blomsterbud på förmiddagen, tack så mycket Lisbeth och Sture!

Dagen har för övrigt gått framåt i sakta tempo. Bakade tårta innan lunch, och hängde hemma. Hade inga föreläsningar idag, så jag gav mig själv ledigt hela dagen. Erik har ledig vecka, så vi har haft en extra söndag ungefär. Tog en sväng till Mobilia och handlade lite och kortade armbandet på klockan, så nu sitter den som en smäck.

På kvällskvisten kom först Clara med fin-paket hon med! En kofta och en kortärmad skjort - båda jättefina :) Sedan fylldes det på med Hans och sist men inte minst kom en sjungande manskvartett med världens största födelsedagskort och en flaska vin. Vi smaskade i oss födelsedagstårtan och avslutade med en whiskey.

Tack så mycket för alla grattis-sms, grattis-samtal, grattis-utlandspaket och övriga grattishälsningar! Började att svara på de jag hade fått på facebook, men insåg att det var ganska många. Gav upp efter sex-sju stycken, och då var det 20 kvar. Men tack så mycket :) Det har varit en bra födelsedag!

(Tänkte lägga upp bilder, men det krånglar bara. Skit samma, fina paket var det i alla fall!)
  

Är det en vanlig dag?

Nej, det är min födelsedag!

Skakis.

Ordet har fått en ny innebörd. Mina händer är så skakiga efter ansträngningen från Ki-Boxen! Efter att knappt ha rört mig på ett år så startade idag träningen på riktigt - med 90 minuter Ki-Box. Jag är helt säker på att min födelsedag kommer att bli smärtsam i varenda muskel.

Badminton!

Som söndagkvälls-aktivitet åkte jag och Erik och spelade badminton. Det var riktigt roligt att skutta runt och slå lite, och jag inser att jag faktiskt har saknat att träna! Men, med ny vecka på intåg ska jag nu sätta igång på riktigt. Har haft problem med att boka passen, men ska ringa imorrn och kolla vad som är problemet sen ska jag träna som bara den. Från och med nu börjar mitt nya liv (eller snarare kommer mitt gamla liv tillbaka, jag har inte alltid varit lat och otränad). Full fart framåt!

Sushi-lunch.

Efter många om och men har Erik idag premiär-ätit sushi, tack vare mig och Emil. Måste säga att det var den godaste sushin jag har ätit! Mums fillibabba. Det är grå-fult ute idag, och nu när jag har kommit hem från stan och Mobilia så tänker jag inte bege mig ut igen! Tror minsann att jag ska krypa ner i soffan med en film. Det känns lagom :)

Nästa helg kommer vi hem till Varberg, ska fira min födelsedag med lite släktfika. Jag och Erik tänkte ut och äta nåt smaskens på alla hjärtans dag, nån som är sugen på att hänga på? Vår kärlek räcker till flera, även om det är alla hjärtans dag :)

Nä, som sagt - soffan!


I did it!

Jag tog mig ur sunket! Duschade, drog på mig en svart kroppsstrumpa till klänning, på med lite smink och så iväg till Mobilia. Köpte lite vin och lite saker till kvällsmaten, som för övrigt är under progress. En delikat gryta ska slutresultatet bli.

Det är min fredagskväll. God mat och en skvätt vin. Skall ej underskattas!


Jag har gått i baklås!

Jag har tokmycket att göra egentligen. Men istället har jag använt min dag till att göra ingenting. Skrev lite problemdiskussion, men det är det enda vettiga. Hela dagen har jag gått runt i underkläder och filt. Jag har sysselsatt mig med att kolla på Dr Quinn på danska 2:an samtidigt som jag stickade på min halsduk, ätit två bullar till lunch och tja, inte gjort så mycket mer. Har ont i hela kroppen eftersom jag joggade en kort (verkligen kort!) sväng igår. Jag visste inte att min kropp var så otränad!

I bland är det skönt med sådana här dagar. Men nästa vecka ska jag vara effektiv! Hoppas jag. I vilket fall ska jag inte sänka mig till filt/underkläders-nivån! Möjligtvis på min FÖDELSEDAG :)

Åhhhh.

Varför tycker man så synd om sig själv ibland? Jag har ingen vettig anledning, men ändå trampar jag runt här hemma och suckar och tycker att allt är fel. Jag ska kolla på tv tills nio, kolla på C-uppsats-problemdiskussionen och sen gå och lägga mig. Imorrn är det nog inte synd om mig mer.

Jag och litteraturen.

Jag har svårt för att hålla mig vaken när jag läser litteratur. Även om det jag läser är intressant kan jag efter ett tags läsande knappt hålla ögonen öppna! Det fungerar om jag äter något samtidigt, men hur nyttigt är det att konstant trycka i sig någon om jag ska läsa i några timmar? Nej just det, det fungerar inte.

Kaffe håller mig vaken under tiden jag dricker det, men så fort koppen är slut tar det fem minuter och sen börjar ögonlocken sjunka. Te och vatten har samma effekt. Allting ät/drickbart har egentligen samma effekt, men så fort aktiviteten slutar så blir jag sömnig igen. Hur sjutton ska jag lyckas plöja igenom all information till C-uppsatsen utan att sova bort mina plugg-dagar? Jojo:a samtidigt? Arbeta med en hantel i ena handen? Låtsastugga?

Dagens I-landsproblem, men för mig ett stort.

Att sova för länge...!

Min klocka var ställd på halv åtta. Jovisst att jag kom upp då! Snoozade tills kvart över åtta, det vill säga tills för tio minuter sen. Tur att jag är snabbast av alla när jag vill, för jag har redan duschat fixat håret och tagit på mig kläder. Sitter och kastar i mig lite frukost och sen blir det smink och iväg. Tjugo minuter på morgonen effektiv tid räcker ganska långt!

Tisdag.

Jaha, så var denna dagen slut med. Förmiddagen spenderades med att göra knappt nåt allt. Skulle till skolan, men Peter var sjuk så det blev inget. Satt hemma och fixade lite smågrejs men hade mest tråkigt. Var i alla fall en sväng i skolan senare för lite sök-handledning på biblioteket, och lyckades få med mig en bok hem som jag har läst lite i i eftermiddag. Jag somnade inte, så den måste vara ganska intressant!

Har även haft House-kväll i miniformat. Jag, Clara och Hans och ingen House. Men det var seht gut i alla fall. Mer äpplepaj till oss ;) Tur att jag har fått lite kvälls-sällskap, mycket trevligare än att vara själv!

Nä, jag höll på att somna i soffan för en timma sen, så det är nog läggdags. Ska bara borsta tänderna och få bort vaniljvispen som jag hetsåt när gästerna gick. God natt!

Gräsänka.

Åh. Det är tråkigt när jag har varit själv hela eftermiddagen och så kommer inte Erik inte ens hem idag. Eller imorrn. Fast på onsdag. Jag ska krypa ner i soffan med en kopp te och kolla massa tv. Halv åtta hos mig börjar i alla fall idag igen, och det är ett program som jag gillar. Särskilt med Helge Skoogs kommentarer :) Tack och hej!

Dansbandsafton

Igår svängdes det loss till Scotts och Larz Kristerz! Vi började kvällen med middag hemma hos Eriks jobbarkompis och hans fru, och maten var superb! Älgkött är inte fel :)

Sen åkte vi taxi till Törringelund och svängde loss på det trånga dansgolvet. Var riktigt roligt, och tiden gick fort. Jag har inte sett dansbandskampen nåt, men jag har hört att sångaren i Scotts skulle vara väldigt snygg. Det var han kan jag berätta, även om han ser lite plastigt Barbie/Ken-aktig ut! Smygflörtade lite med honom när jag satt i baren i jakten på en autograf till Patrick och Karins dotter och han sa att han skulle komma lite senare. Det gjorde han, men då sa han att han skulle komma lite senare igen. Sen dissade han nog mig, men det gjorde inget. (Jag kanske skulle behållt det blonda håret?) 

Stället stängde dock redan halv två, så vid två blev vi utkörda och stod ute i snön(!!!) och väntade på vår taxi. När taxin väl kom så åkte vi hem till oss för lite efterfest. Den blev längre än jag trodde, men vid fem åkte gästerna hem och jag och Erik stupade i säng. 

Idag har jag varit mycket långsam. Masade mig ur sängen alldeles för sent och tittade på när Hans räddade min dator. Hästen har nu tvingats att flytta, och min dator är som ny igen. Det startar på noll sekunder och är supersnabb. Skönt! Jag ska vika lite tvätt medans Erik ska diska och sen ska jag krypa ner i soffan. 

Hej hopp.  

RSS 2.0