Pre-valborg.

Det blir kortvecka i skolan den här veckan med. Imorrn är det nämligen valborgsfirande i Lund som gäller! Vi satsar all in på dagen och skiter i kvällsfester. Lika bra att gå hem och sova när alla andra går hem och powernappar. Jag ska ju vakna pigg och fräsch på fredag, för då ska jag till Varberg och skriva kontrakt och få nyklar till min lägenhet! Åh, vad roligt!

Tanken är att jag ska packa min lilla weekend-väska idag. Ska göra det. Strax. Snart. Om en liiiiten stund bara.

Berlin!

Den mesta tiden i torsdags spenderades halvsovande på bussen. Tiden gick dock förvånansvärt fort, och vips så var vi i Berlin! Hanna kom och mötte oss, och vi begav oss hem till Hanna. Lite möra efter buss-sittandet tog vi oss en tur i grannskapet och krängde en pizza. Resten av kvällen spenderades hemma med Gin Rummy, chips och godis. Alldeles lagom!

I fredags var det strålande sol, så efter en frukost på balkongen gav sig jag, Hanna och Clara ut för att göra Berlin. Kollade omgivningarna, lite mur, lite minnesmoment, lite hus och insöp atsmosfär och hade det bra helt enkelt. Ingen stress seightseeing, utan bara behagligt. Mycket bättre än att springa runt som en tok och bocka av saker på en lista!

Framåt kvällen fixade vi (Hanna) ihop lite mat, avnjöt på balkongen och sen körde vi lite förfest. Målet med kvällen var Schweden, schweden där Familjen skulle spela. Hela kvällen var super, förutom Hannas huvud, så vi gav upp vid halv tre och masade oss hem.

Lördagen var 100 grader varmt nästan, så vi gick till en park och gjorde ingenting. Hade jag vetat att det skulle vara sommar i Berlin så hade jag kanske inte valt att ta på mig ett par svarta jeans, men det är lätt att komma på i efterhand...! I vilket fall så fortsattes parkhänget med grillning vid vattentornet. Vi fick sällskap av lite kaniner och fladdermöss, men övergav dem tillslut för studsmattorna. Där Hanna bor finns det lekplatser överallt! FINA lekplatser med roliga leksaker. Och pingisbord och studsmattor. Det är mucho imponerande, se och lär Sverige säger jag bara. Vi studsade i alla fall tills kvällsmaten hotade med reträtt och gick sen hem.

Helt plötsligt vaknade vi och det var söndag. En helg går så fort! Vi hann med lite frukost, följt av en café lunch och sen var det dags att hoppa på bussen hem. Jag och Clara spelade alla kortspel vi kunde komma på + lite fem i rad. Sen var vi framme vid färjan, och då hände det minsann grejer! In på bussen klampar två Deutche Polizei och ska kolla pass! Gör man sånt? I vilket fall så var det en man som antagligen inte hade nån identifikation, för han fick hoppa av bussen, och sen efter färjan så var han inte kvar. Och jag såg minsann att de hade rotat i bagaget, min väska var flyttat. Undrar om han var en spännande typ som höll på med nåt fuffens? Eller så hade han helt enkelt inget ID bara. Vem vet.

Tack så hemskt mycket Hanna och David som ville ha oss inneboende, och tack Clara för ditt utmärkta resesällskap!




Så, blandade bilder från helgen. Det enda kortet ni får se mig på är det längst ner till höger. Jag är nr två från vänster. Det var det enda kortet jag ser normal ut på!

Berlin - here we come!

Det blir mycket bussåkande idag, men i eftermiddag kommer jag och Clara att vara i Berlin. Fy vad kul! Trevlig helg!

Jobb!

Phu, sommarjobbet är fixat. Det blir banken! Vet inte vilket kontor eller som vad riktigt, men jag har fått ett "Ja" ifrån dem i alla fall, och det var allt jag behövde. Skönt!

Desto värre känns det med uppsatserna. Har insett att tiden går fortare än fortast och känner mig just nu skitstressad. Konstigt, en dag känns allt som att det går bra och att man har all tid i världen, nästa dag värker hjärtat och paniken lyser ur ögonen. Idag är en av de senare!

Kom precis hem från skolan så nu ska jag ska lägga mig raklång i sängen 20 minuter, sen ska jag fortsätta plugga, laga mat och packa inför imorrn. Hade funderingar på att träna, men det hinns helt enkelt inte med. Imorrn är det semester, och då ska jag koppla bort uppsatser och ångest helt och hållet!

Tisdag!

Två dagar tills Berlin, härligt! Ska bli kul med lite minisemester mitt i alla uppsatser. Fick reda på att jag klarade IT-tentan igår, så nu är det bara en tenta och B+C-uppsatserna kvar. Just keep on going!

Jag och Sara boxades igår, och det kan ha varit det oseriösaste passet jag har varit på de senaste åren. Varken jag eller Sara hade motivation eller ork att kämpa, så det var mest dans och dåliga skämt för vår del. Trevligt var det i alla fall, om än inte den bästa motionen! Tror mitt humör var ett resultat av att ha varit ensam hela eftermiddagen. Ibland när jag har varit ensam ett tag så har jag laddat upp med så mycket prat att jag nästan bubblar över. Lite som en vattentank som fylls på. När den är full så rinner det över liksom. Sån är jag.

Jag ska äta lunch nu och stirra på telefonen och hoppas att den ringer. Och vänta på mail. Spännande eftermiddag! 

Mitzens bror!

Ja, vi har utökat familjen! Det känns nästan som att vi har adopterat ett barn faktiskt. Det nya tillskottet heter Ragu (jag vet att det är mat, men det är det självklara namnet och då kan man inte göra något åt det. Gwyneth Paltrows barn heter ju Apple, och det verkar funka bra) och är en fin silvrig bil. Mitzen kommer nog att hamna lite i skymundan jämfört med den nya brodern, men vi förhoppningsvis kan hon hamna i en annan kärleksfull familj. Det är ju trots allt en bil som kräver mycket kärlek.

(trumvirvel) RAGU!


Det har varit en lång process, men nu är han äntligen våran (Eriks).

Inte riktigt.

Dagsplanen gick lite i kras. Blev ingen picknick, istället blev det en alvedon och lite eftermiddagssömn. Så kan det gå. I vilket fall drev drogerna bort min huvudvärk, så det var värt det. Fick i alla fall en stund på balkongen i solen!

Väntar på att Eriks tåg ska komma in, och på att Clara och Nicholas ska komma hit. Sen blir det tacos och kortspel. Och sen kommer Sara och då blir efterrätt. Jag tror det blir en fin kväll!

Good morning.

Planen för dagen lyder:
  • 9-12 Tvätta
  • 9.30-11.30 Plugga
  • 12.00-13.15 Träna
  • 14.00-X Picnick (lite beroende på hur plugget går...
  • 18.30 Erik kommer hem!
  • Tacos och kort

Jag önskar mig...

...kläder! Det var så länge jag köpte något till mig själv! Har lagt alla mina pengar på resor och sånt det senaste halvåret, och skulle så gärna vilja springa ut på stan och köpa alla kläder jag går och suktar efter. Vill verkligen jättemycket! Men icke. Berlin och lägenhet är prioritet ett just nu! Fast det blir ju egentligen bättre än kläder :) Men jag vill ju ha allt!

Oh käraste gud, kan du inte låta det regna pengar bara för en dag?

Hihi.

Watch Learning Guitar to Get Laid on CollegeHumor

Ok, god natt.

Dödstrött!

Efter att jag kom hem från skolan idag så var det inte så lång tid innan det var dags att gå och träna. Efter träningen åt jag kvällsmat och duschade, satt lite framför datorn och slängde mig sen framför tv'n. Hade teorier om att jag skulle kolla upp en pluggsak efter att jag hade kollat färdigt på lie to me. Gick sådär, stensov från och med första pausen och vaknade nyss. Jag är fortfarande supertrött, så nu blir det läggdags för mig. God natt.

Kulinariska smaker.

Kvällsmaten idag består av en paprikabit till förrätt (grönsaker - check), makaroner med falukorv (kolhydrater, fett, protein - check) och efterrätt äpple (frukt - check). Intages framför web-tv'n och sjukhuset.

Finaste eftermiddagen :)

Hela eftermiddagen spenderades med Clara och rocky road på balkongen i solen. Det vara bara sådär perfekt skönt faktiskt! Ära vare sol och sällskap.
Tack Clara för att du är så fin!

Hemma igen!

Påsk var bra, men det känns också skönt att komma hem till mig i Malmö. Jag gillar ju trots allt Malmö rätt mycket! Träden har slagit/börjat slå ut och det är vår på riktigt! Hurra :)

Skickade hem farmor och farfar i morse och själv åkte jag till skolan för handledarmöte för C-uppsatsen. Tycker det gick rätt bra! Som alltid hade vi lite diskussioner och olika åsikter, men det verkar som att det går rätt bra för oss (trots att vi började två månader för sent...). Fick i alla fall reda på att jag klarade min strategitenta, känns skönt att kunna släppa den måste jag säga. Ett steg närmare examen...!

Vet inte om det är våren som gör det, men allt känns faktiskt ganska bra just nu!

Påsk.

Jaha, så var påsken över i år igen! Det har varit dagar fulla med hembesök hit och dit och roliga kompisträffar. Påskafton hos Lynn var toppen efter att jag besegrade huvudvärken, och på sociten dansade jag och Clara som tokar. Vaknade till råga på allt igår och mådde toppen, något som inte brukar vara min första känsla efter en festlig utekväll!

Det är i alla fall slut på påskfirande nu, och i eftermiddag åker jag och farmor och farfar till Malmö. Får fin-skjuts ner och övernattningsgäster för en natt. Ska bli mysigt, så slipper jag sova alldeles själv i min lägenhet!

Jag och Erik har för övrigt spenderat dagarna i solen med att bekanta oss med våra nya kvarter här i stan. Jag tror att det kommer bli jättebra, och jag längtar tokmycket tills vi ska få lägenheten!

Ska se över lite lunchalternativ nu, ha en fin dag.

Snigelfart.

Åh, dumma uppsats. Jag läser artiklar, får en idé, kollar upp källa på källa på källa, kommer in på ett villospår och glömmer av min ursprungliga idé. Suck. Det är en ond cirkel! Jag måste nog byta taktik. Från och med nu ska jag skriva så fort jag komemr på nåt, och kolla grundkällan sen! Fast helst vill jag ju vara ute i solen istället. Men vad är en väl en bal på slottet...

Dagens.

Jag känner starkt att jag borde fortsätta min GeKås-karriär efter det här! Tänk, jag kunde ju blivit lika känd som "Färjan-Håkan"! (Har för övrigt aldrig sett färjan, men jag är ju en trogen aftonbladetläsare...).

Har suttit och kollat igenom artiklar till C-uppsatsen idag på förmiddagen, men la ner plugget vid lunchtid och var och lunchade med farmor och farfar. Myspys. Sen var jag på jobbintervju på banken och det var trevligt. På riktigt! Sen är frågan om jag och hon som intervjuade bara hade trevligt ihop eller om hon tycker jag ska ha jobbet, men det får vi väl se. I vilket fall så vill jag veta så snart som möjligt!

Åkte med Emma och Lynn till Giselas nya lägenhet sen. Det var så fint! Jag blev jätteavundsjuk för att dem har fått sin lägenhet och jag inte har fått min än. Men snart. Hurra!

Nu ska jag äta kvällsmat, och sen ska jag lägga mig i soffan och inte göra nåt mer tror jag. Jag är trött som bara den. Tjipp

Anna Ternheim.

Det är bara så fint och bra och perfekt!

Formsvacka.

Ojoj, efter att jag fick i mig lite lunch så fick jag onekligen en formsvacka. Den är fortfarande ganska mycket kvar! Tröttheten kom med full kraft och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att häva den. Tror inte direkt det hjälper att jag ska läsa igenom två artiklar jag hittat, men jag ska ge det ett försök. Heja mig!

Morgonstund har guld i mun.

Det är omänskligt tidigt! Efter ca tre och en halv timmas sömn är jag nu uppe och redo att ta tåget till Varberg. Fick en biljett för 41 kr, det kunde ju inte gås miste om! Så här sitter jag i ottan. Jag har knappt sovit, men ändå känner jag mig rätt pigg. Fast på tåget, då ska det stensovas hela vägen! Ses i Varberg!

Ska jag eller inte?

Står lite i valet och kvalet. Funderar på att ta tåget hem till Varberg redan imorgon! Men vilken tid i så fall? Är lite sugen på Traderabiljetterna som finns imorrn morgon, men det är ju väldigt snart. Hmm. Jag får se helt enkelt! Ska duscha efter boxen och börja småpacka, så ser vi om det hinns med! Jag kan ju faktiskt plugga hemma i Varberg imorrn :)

Så mycket plugg.

Jag ska inte tillåta mig själv att hetsa upp mig och bli stressad, men jag inser ju att jag har en hel del att göra för tillfället.

C-uppsatsen går i alla fall framåt, och vi ska ha möte med handledarna tisdagen efterpåsk. Ska försöka få skrivit så mycket jag bara hinner tills dess!

B-uppsatsen ligger lite i dvala tills efter påsk, sen ska jag försöka få ordning på den tills mötet med Andreas veckan efter. Det känns ändå ok.

MEN, jag läser även en IT-kurs, och där får vi hela nya uppgifter som ligger och suger energi! Hade inlämning tills idag, en tills på onsdag och sen en tills om två veckor. Det hade varit så skönt att bara strunta i det. Äsch, en sak i taget så ska det nog gå bra. (jag bryr mig inte om att ta upp de poängen som jag ligger efter med som jag hoppas att hinna klart med tills sommaren...)

Det är i alla fall härligt vårigt ute, och även om jag inte har tid att gå ut och njuta av det så blir jag i alla fall piggare och lite lättare i hjärtat. Jag älskar sol!

Ska läsa en artikel snart, och sen kommer Magnus hit och vi ska få ordning på inlämningen tills på onsdag. Tjipp o hej.

Särbo.

Nu är mitt nya civilstånd särbo! Inte för alltid, men för två månader framöver. Jag har "firat" med tre timmars soffliggande framför tv'n och kollat på kanaler som jag aldrig brukar ha. Nåt tillfälligt från boxer, bara att tacka och ta emot!

Ska dock göra ett ryck nu och läsa några kapitel i IT-boken. Hej hopp.

Sista måltiden!

Sista måltiden som sambos i Malmö gick lös på räkor, krabba och vitlöksbröd. Följt av lite kex, vindruvor och ost. Följt av godis. Jag har precis lipat ögonen ur mig till vid din sida och är så mätt att jag tror jag ska explodera. Urk. Men det har varit en väldigt mysig kväll i!

Otäck dröm!

Jag drömde jättejättehemskt inatt! Jag drömde att det var en orkan eller nåt i Frankrike/Spanien och att min vän var där nere på ett internat eller liknande. Så fick jag meddelande om att personen var död! Jag vaknade till och storlipade i sömnen, men somnade om ganska fort igen. Då fortsätter den onda drömmen. Jag fick reda på att något hade blivit fel, och att min kompis inte var död. Tur! Då kommer nästa sak - det var "fel" kompis som meddelades vara död, i stället var det en annan kompis. Usch och fy, sen vaknade jag storbölandes igen. Varför ska man drömma så dumt?

Kära vänner, jag hoppas ni alla mår bra och inte har råkat ut för några orkaner.
Så bra som ni är så vill jag ju inte förlora er!

Redo för helg?

Funderar starkt på att ta helg. Magnus har precis lämnat mig, och vi har gjort klart PM1 tills på måndag. Just fredageftermiddagar har jag lite svårt att få motivationen att hålla sig kvar! Borde kanske sätta mig med lite C-uppsats, men samtidigt kan jag ju göra det på söndag också när Erik har flyttat. Hmm. Ska ta mig en funderare och väga pros and cons!

Idag.

Måste säga att idag har varit en produktiv dag. Peter kom hit och vi pluggade flitigt (oftast) tills eftermiddagen. Sen satte jag tänderna i dagens projekt - smörgåstårtorna. Jag kladdade och rörde och bredde och staplade och till slut hade jag två tårtor. Gick rätt bra trots allt, lite tidsödande, men helt ok.

Tog en promenad med Emil och Hans, för att sedan kollapsa i soffan med en fruktsallad och en artikel som jag inte hade ork att läsa. Stack iväg till spinningen, och väl hemma var jag mitt allra snabbaste in i duschen eftersom jag var nedbjuden till Sara på middag. Lyxigt må jag säga!

Hängde där i några timmar och begav mig sedan upp till mig för att göra fas två på smörgåstårtorna - garneringen. Egentligen skulle jag och Erik gjort den tillsammans, men eftersom han kom hem för tjugo minuter sen är jag glad att jag itne väntade. Jag har i alla fall fixat klart dem och gör mitt bästa för att späda på Eriks dåliga samvete för att han blev så sen. Det kan han gott ha :) Här är i alla fall resultatet av mitt slit. Den till höger ska vara ett vindkraftverk på. Med lite fantasi.


God natt!

Finaste dagen!

Tittar ut genom fönstret och det är klarblå himmel och strålande sol. Riktigt vår! Antagligen kallt som tusan, men vad gör väl det?

Annat var det igår när vi vaknade. Det var grått och blött ute, så när Erik stack iväg till jobbet valde jag och Lisbeth att stanna under täcket (i mitt fall en filt i soffan) och starta morgonen med en film. Det var en alldeles lagom start måste jag säga, mer sånt och oftare! Efter lunch lämnade jag av henne vid stationen och åkte hem igen. Satt och tänkte på en vän och på att allt inte alltid blir som man tänkt sig, tyvärr i det här fallet.

När Erik kom hem stack vi i alla fall och köpte halva ICA. Erik slutar ju jobbet imorrn, så min eftermiddag/kväll idag består av att göra smörgåstårta. Mycket smörgåstårta (Det är nu det passar sig att Erik berättar för mig hur bra jag är, och att jag är alla superlativ som finns!). Jag håller tummarna för att det ska gå snabbt och lätt i alla fall!

Nä, ska äta lite frukost och sen kommer Peter och vi ska fixa C-uppsatsen!

1:a april.

Jag hade en teori att skämta om att jag var gravid, men efter folkstormen när jag skrev att jag och Erik firade förlovning så vågar jag inte ens tänka på vad som hade hänt om jag hade skrivit att jag var gravid! Så det blev inget av det. Vi får klara oss utan aprilskämt helt enkelt!

RSS 2.0