Sista dagen i november!

Som vanligt har jag inte uppdaterat på helgen. Jag har inte heller några fantastiska bilder att dela med mig av. Förstår inte hur alla bloggare jämt orkar ta bilder på allt! Även om jag skulle ta bilder på allt, så skulle jag inte komma så långt att jag orkar lämna datorn och leta upp kameran, alternativt leta efter en sladd att föra över bilder med. Sån är jag!

Sen sist har i alla fall adventsstjärnorna kommit upp, och det blev jättefint! Det bästa med julen är hela december. Myspysigt i en hel månad, härligt! Efter julstäd och pyntande kom Karin, Mattias och Martin med barn på middag. Storasyster Eliasson saknades, men vi hade det bra ändå :)

Igår kickstartade vi dagen med en promenad, och sen blev resten av dagen seg. En sedvanlig söndagspizza och sen lite glögg på kvällen framför fotbollen.

Idag har jag suttit med projektledning hela dagen, förutom en sväng på stan och simmning. Väntar på att Erik ska komma hem efter hockey i göteborg med jobbet. Det är tråkigt att vara själv!

Oh, nu kommer han! God natt!

Att skalla sig själv.

Jag har ett rött märke i min panna. Jag lyckades lite odiskret skalla mig själv idag framför en kund. Bra jobbat! Skulle hämta ett kuvert i ett skåp och lyckades inte akta huvudet tillräckligt när jag böjde mig ner för att ta det. AJ! Det gjorde faktiskt skitont, men proffisionell som man är låtsades jag som inget - samtidigt som jag stod och funderade på när blodet skulle droppa. Det blev inget blod, bara ett rött pann-märke. Jag kan konstatera att det är en dålig att skalla sig själv, särskilt framför massa kunder så man inte får ta ut sin agression genom att lägga en lång och välbehövlig svordomsramsa.

Förutom min självskada så var det en bra dag! Jag ska avsluta den hemma hos Emma med lite julmys, men först ska jag gå och leta i köket efter något att äta!

Juuuul!

Jag längtar tills jag får julpynta! Jag försökte redan förra veckan, men jag fick så mycket protester (inte minst från min kära sambo) så jag valde att vänta. Till imorrn tror jag. Då jävlar kör vi :) Vi har köpt lite julstakar och stjärnor, så jag är redo.

Denna veckan har gått hur fort som helst. Dagarna har skyndat förbi, antaligen för att jag har jobbat. Det är roligt att jobba, och gillar tusen gånger mer att jobba än att plugga! Båda har sina för- och nackdelar, men jag känner mig rätt trött på plugg. Eller egentligen kanske inte på att plugga, men hela situationen med att plugga. Jag ska bara komma på vad jag ska jobba med så hoppas vi att det blir bra!

Jag ska bädda ner mig i soffan och mysa med mig själv nu. Erik är och spelar tennis och jag har hela soffan för mig själv. Själv har jag skitont i hela min kropp, jag och Erik fick för oss att jogga igår. Det var alldeles för länge sen och min kropp har tydligt berättat det för mig idag. Det värsta är att det ofta blir värre andra dagen... can't wait for tomorrow :) Dags för soffan!


God onsdag!

Förutom ett läckert munsår så är jag på topp idag! Jag har sovit lagom, är på bra humör och sitter och gosar i soffan i eriks morgonrock. Härligt!

Jag ska få ner lite frukost, duscha och göra mig i ordning och sen bär det av till banken i Veddige. Hej så länge!

I-landsproblem deluxe!

Ända sedan i lördags har jag varit proppmätt. Verkligen jätte-jätte-mätt! Det hela började på julbordet hemma hos Alexandra. Det var ett fint utbud, på såväl mat som gottis. Jag åt så jag höll på att explodera, och totalt fick jag ner en och en halv julöl mellan klockan 19 och 02.30. Herrejistanes. När man tog en klunk öl så fick man vänta tio minuter innan man tog nästa, så mätt var jag! Det var en toppen-tillställning och jag hade planerat att visa massa bilder på det. Tyvärr så kom aldrig kameran ur väskan, så det blev inga. Så kan det gå!

I söndags vaknade jag och var hungrig. Efter en liten frukost var hungern borta och jag och Erik åkte på kalas till Vanja. Där åt jag för mycket igen, och var tillbaka till att vara sprängfylld. Efter kalaset fixade jag och Erik i vårt 3:e rum - det som inte riktigt fyller nån funktion. Men nu börjar det ta sig! Lite om-möblering gjorde susen och jag har stora planer för det :)

Idag jobbade jag på förmiddagen och sen har jag hängt med Hanna. Det var myspys och lagom ansträngande. Resten av veckan blir jobb alla dagar och lite plugg däremellan. Härligt!

Nu ska jag fixa kvällsmat. Och äta lagom mycket!

Minoo.

Idag har jag varit hundvakt! Gisela kom och lämnade Minoo strax efter sex. Erik tyckte att det var en toppenidé att busa lite med valpen innan han gick till jobbet, så efter det var Minoo minst sagt uppe i varv. Pia var precis här och hämtade honom så nu är här lugnt och fint. Fast det har det varit de senaste två timmarna, efter vår långpromenad och lunch så tuppade han av! Han ligger lite konstigt tycker jag allt, men han verkade nöjd :)



Jag ska se om jag kan få gjort nån IT-uppgift nu, annars tar jag väl fredag. Och ikväll ska jag till Malin, kul!

Fina, fina dag!

Igår var jag lite bitterfittig, men i dag har varit en jättebra dag! Jag, Emma, Gisela och Lynn var och hälsade på Jenny och finaste Noelia. Det var kul att träffa Jenny som mamma och inte bara som jenny med magen :) Bebisen var jättefin och sitt allra snällaste.

Efter besöket gick jag och damerna hem till Lynn och gjorde ett jättefint pepparkakshus. Lite tjuvstart kanske du tänker? Nejdå, säger jag. Man får göra det när man vill!



Vi sockerklistrade, la massa glacyr, godis och gjorde vårt allra finaste ;) Hur många pepperkakshus med parkering har ni sett förut? Nä, just det - bara vårt!

Kom precis hem i alla fall och har haft en toppenbra dag. Mycket roligare att träffa kompisar än att ruttna bort här hemma! Jag ska sätta mig i soffan och kolla på project runway och vänta på att min käresta kommer hem. Hej hopp!

Varför är det aldrig så här när jag handlar?



Jag tänkte gå och handla nu, så jag förväntar mig ovanstående. Minst!

Regn!

Idag är ful-väder! Det pissregnar och jag är glad att jag är inomhus. Fast jag har ganska tråkigt - igen.

Har sökt ett jobb idag (antagligen ett jag inte kommer att gå) och gjort en färdigt en inlämningsuppgift. Uppdraget till projektledningen har vi inte fått än (skulle fått i förrgår) så jag väntar på det. Och i min väntan har jag tråkigt. Suck.

Jag ska nog träffa Jenny och hennes bebis imorrn, det ska bli kul minsann :) Och förhoppningsvis kommer det där uppdraget ut snart så kan jag ta tag i det!

Jag ska äta lite lunch nu istället för att klaga. Förlåt, det är inte meningen att vara så tråkig!

God morgon!

Idag ska bli roligt! Jag ska jobba, det vill säga lämna lägenheten och träffa folk. Hurra! Telefonbanken är det som gäller idag.

Trevlig tisdag!

Slut på helgen och måndag igen.

Jag förstår inte hur helgen kan gå så fort jämt! Det känns inte riktigt rättvist faktiskt.

I lördags var jag ute på en långpromenadis för att sen gå på lite kalas hos Tommy. Emma säger att hon inte vet någon som går på så mycket kalas som jag. Är det så? Kanske :) Det var ett trevligt eftermiddagskalas i alla fall, och sen blev jag hämtad av min grönklädde man som plockade upp mig på väg hem från sin jakt. Jag var hans enda byte den här gången också! Vildsvinen springer glatt kvar i skogen, och ärligt talat - vem hade inte hellre gjort det om man jämför med att hamna i en frys? Nä, just det.

Efter kalaset åkte jag till Emma där lite gott folk var. Vi pratade, tog oss lite vin och sjöng lite singstar. Helt fantastiskt lät det! Tyvärr så hade jag en elak huvudvärk som hade gnagt hela dagen,  så vid halv tolv gav jag upp och åkte hem. Vaknade flera gånger under natten sen och hade jätteont i skallen, så jag misstänker att det var nån slags migrän som inte riktigt bröt ut till sitt värsta. När jag vaknade för tusende gången vid åtta så tog jag en tablett, och vid tio så var skallen ok igen. Skönt!

Jag och Erik tog oss en liten promenad, och sen åkte vi till Veddige, fick god mat och sen bytte vi tassarna på Ragu. Väl på hemmaplan igen kom min mamma och fick lite kvällsmat. Sen kollade jag på första avsnittet på paradise hotel, och jag skämdes hela avsnittet. Det kan vara det mest meningslösa program någonsin! No more.


Lite förvånande att det var två barnskötare med i startfältet. En av dem var i farten redan igår. Vet inte riktigt hur det påverkar ens fortsatta arbete om man kommer hem efter en sup-och -liggsemester? Nåväl, det är deras problem, inte mitt! Det gäller väl i och för sig alla, och inte bara barnskötare.

Jag ska ta och kika lite i min projektledningsbok nu, ska ha möte klockan tio. Tjipp!

Tristess!

Jag vet, innan har jag klagat på att jag har haft för mycket att göra. Idag har jag haft för lite att göra! Eller snarare jag har inte fått gjort nåt vettigt, mer än att läsa några kapitel i projektledningsboken. Jag har haft skittråkigt. Tur att Erik kommer hem snart!

Friday the 13th

Jag ligger lite efter, så jag börjar från i onsdags!

Jag åkte upp till Göteborg och träffade Elin vid kungsportsplatsen. Vi hade bestämt att målet för dagen var Naturhistoriska museét, eftersom jag inte har varit där på en hel evighet. Eller i alla fall sen jag köpte två studsbollar där som glittrade och hade dinosaurier i sig, det vill säga skolutflykten på mellandstadiet nån gång. På väg dit stannade vi dock till i Haga och tog oss en rejäl fika på Café Husaren. Fikan var så rejäl att jag rationaliserade bort min lunch till fördel för en halv kanelbulle :) Syns lite dåligt på bilden (mobilkamera inne på ett mörkt café) men kanelbullen är lika stor som en tallrik. En mattallrik. Mums!



Efter fikan drog vi oss vidare mot museét och strosade runt där ett bra tag och kollade på äckliga celler, djur som pippade, konserverade siamesiska tvillingar, fula ormar, stora björnar, elefanter, giraffer och diverse annat. Och på blåvalen såklart.

Synd om tvillingarna som  har fått sitta i en burk i över hundra år.

 

Efter naturhistoriska gick vi i alla fall en sväng om stan och sen åkte jag hem. När jag väl var hemma efter lite matinköp var jag hungrig, och Erik skällde på mig för att jag hade ätit kanelbulle till lunch. Så kan det gå!

 

Igår körde jag en städomgång på morgonen, och sen åkte jag iväg med farmor för att äntligen fixa gardiner! VI klippte, nålade och sydde och det visade sig att det ena tyget som jag hade köpt var överjävligt att sy i. Men det löste sig och vips så har jag numera gardiner i samtliga fönster i lägenheten. Det var på tiden :) Resten av dagen spenderades på mest ingenting.

 

Och så idag... Vad ska jag göra? Först och främst läsa lite projektledning och sen ska jag ner till stan en sväng och fixa lite saker. Ikväll ska jag och Erik göra lammstek, blir intressant att se hur vi ska lyckas med det!

Nä, nu är det läsdags!


Sovmorgon!

Jag sov tills tjugo över nio. Det var helt fantastiskt! Eller jag vaknade många gånger innan, men lät mig själv ligga kvar och slumta. Skönt :) Ska iväg en sväng till Rusta och handla galgar (förstår inte hur en garderobsrensning kan göra att man behöver fler galgar?!) och sen ska jag iväg till Göteborg och träffa Elin. Och läsa min bok på tåget såklart. Lite plugg blir det allt! Ska ge mig själv en lugn dag imorrn med och sy gardiner med farmog, sen ska jag sätta igång med att ordna upp mitt liv!

Dags att sätta fart! Hej hopp

Dagens projekt!


Klädsortering!
Hoppas barnhemsbarnen i ryssland (eller var kläderna nu skickas...) har varit snälla, för de ska få massa kläder av mig!

Förutom garderobsrensning tvättar jag tusen maskiner tvätt, har kollat upp lite grejer med vårens ansökan till kurser och grejar lite allmänt här hemma. Ska ta mig en städrunda också tror jag när jag ändå är igång. Gud vad skönt det är att ta en hel dag till att ordna upp min tillvaro :) Dagen kommer avslutas med flaggan i topp med ELIT-middag hos Gisela. Hurra!

Avklarad... hoppas jag!

Igår hade jag helt och hållet ställt in mig på omtenta eftersom inget ville sätta sig när jag pluggade. Imorse likaså. Men, när jag väl fick tentan var det frågor som inte verkade helt omöjliga att klara av! Jag spekulerade hej vilt och skrev allt jag kunde komma på. Är inte säker på att det räckte till, men ett litet ljus tändes i alla fall. Fingers crossed :)

 

Efter tentan gick jag och Jenny och åt lunch och gick en sväng i stan. Hittade lite grejer som jag ville köpa, men höll i plånboken trots att det kliade i fingrarna! Jag ska krypa ner i soffan och invänta Ullared nu. Detta fruktansvärda program som jag inte kan motstå...


Åh!

Jag längtar till nästa gång det är min elit-bjudning. Jag vet precis vad jag ska göra till fika/efterrätt!

Det går inte.

Jag läser, men vill liksom inte ta in det. Helt och hållet en lose-lose situation. Jag slösar tid och kommer ändå inte klara tentan. Skit!

Fars dag.

Efter plugget igår åkte jag och Erik till Veddige på lite farsdag-middag i förskott. Fick smörgåstårta som var supergod. Mums! Eftersom Erik skulle på inflyttningsfest så åkte vi hem vid nio och jag trodde att jag skulle bli lämnad åt mitt öde. MEN! Emma och Anders tittade förbi och stannade sen kvar och sällskapade mig. Anders var tyvärr näst intill stum, men det gick bra ändå :) Vi pratade om Åre, och det blir favorit i repris. Igen. Som två pensionärspar beger vi oss åter till samma stugor, rädda för att prova något nytt. Ska bli skönt i alla fall!

Jag ska sätta igång med plugget. Blev lite senare än tänkt, men jag kom inte säng innan kvart över tre. Det kom en välfylld man och höll mig vaken igår. Nattningsprojektet tog en timme eller så, phu!

Ska se om jag kan titta förbi min far också en sväng sen, men vet inte när han kommer hem från Stockholm. Nåväl. Plugg - NU!

Tristess.

Det kan verkligen inte vara meningen att jag ska sitta och plugga idag. Jag kämpar mig igenom min telefonkatalog till kursbok och har tyvärr redan inställningen att jag inte kommer att klara tentan. Det finns inte tid att lära sig allt! Jag ska fortsätta försöka, men det känns ruggigt omotiverande.

Min Freddie!

Pratade precis med Jenny för första gången sedan förlossningen. Fick lite flashback från några år tillbaka och ett litet sting av saknad efter min Freddie-bebis!



Världens finaste kille! Idag är han lite större. Närmare bestämt FYRA år. Ojoj, tiden går fort!

Åter till tentaboken.

Bra där!

Mer kul åt folket. Om inte annart för vardagsmotionen!




Klockan är åtta. Dags att sluta tramsa och sätta fart!

Sömnig!

Jag fick släpa mig ur sängen idag! Börjar sakta men säkert att vakna till liv och äter en smaskig frukost med bake-off bröd. Gottis! Efter frukost blir det tentaplugg.

God morgon!



Busy, busy.

Ingen vila ingen ro om man är jag! Var och handlade i morse och slängde ihop en matlåda på förmiddagen innan jobbet. Började elva, och den dess har jag suttit på banken kundtjänst/privat service. Har jobbat med Cecilia och med henne som sällskap är det en fröjd att jobba sent. Vi liksom klarar oss bra, fastän vi är två simpla vikarrier :)




Var inte hemma förrän kvart i nio, så jag slängde mig på soffan och kollade lyxfällan. Världens snällaste kille som hade hamnat i lite trubbel. Akta er för sms-lån, räntorna är sjuka! Det var dagens banktips.

Nu börjar nån dokumentär som jag ska somna i soffan till. Imorrn blir det tentaplugg!
God natt.

Stretch?

Herrejistanes. Jag har ätit en sallad från sallad och min magsäck håller på att explodera. Den är tänjd till bristningsgränsen! Jag ska ta en powernap på tio minuter innan jag går till jobbet. Hoppas magen skjunker tillbaka lite innan jobbet, annars börjar väl lyckönskningarna komma!

God morgon!

Morgonstund har guld i mun, inte sant? Tänkte läsa igenom och skicka in min hemtenta. Och sen slumra lite framför nyhetsmorgon tror jag. I eftermiddag blir det jobb!

!

Anders kommer hit och han och Erik ska kolla på nån fånig fotbollsmatch. PÅ EN TISDAG. Det är ju helt förbjudet eftersom jag ska se mitt House. H(o)usefriden blossade upp ett tag, men det har lagt sig nu när jag har hittat en sida där jag kan kolla dagens avsnitt och streama det. Tur. Annars hade Anders fått stanna hemma!

Ska lägga mig med min dator i knät i vår andra soffa och njuta av House. Det är nåt visst med den där mannen.

Som Maria Montezami hade sagt -"Mums!"

Den där hemtentan.

Jag sitter och småpillar lite i den, men jag tror att jag ger upp. Ska dra igenom det sista, sen lägger jag den åt sidan tills imorrn morgon då det blir en sista genomläsning!

Imorrn börjar min nya kurs också. Min halvfarts distanskurs i projektledning! Ska bli intressant hur det funkar. Jag ser framför mig hur mycket tid jag kommer att ha till luncher, jobbsökande, lägenhetsfix, mina sista malmö-poäng, fika och allt annat. Men tänk om det är en dödarkurs som de jag just har haft? Hua, det hoppas vi verkligen inte!



Nu ska jag köra sista racet och sen blir det tv!

Paus-underhållning.

Ibland kan man behöva lite paus. Inte bara i hemtentan, utan ibland när som helst!
Jag brukar titta på den här, så blir jag vid god vigör :)


Tyvärr.

Blir inget fantastiskt inlägg idag heller. Det är hemtenta som gäller, imorrn ska den in. Suck!

Det här är min dag!


Jag sitter med min hemtenta och traskar sakta men säkert (?) framåt. Fick precis besök av två Jehovas vittnen, och hade ett litet åsiktsutbyte med dem. Var riktigt intressant faktiskt! Blev dock inte frälst denna gången heller, men vem vet - kanske lyckades jag få dem icke frälsta igen? Som den akademiker jag faktiskt är (nåja) började jag prata om att påståenden är skit, och allt ska vara underbyggt. Inget dravel går det att pracka på mig. Och när vi kom in på miljö-frågan så kan man ju inte bara tro att det finns en skapare som ska lösa det åt oss? Är inte det väldigt naivt? Nej, människan satte oss i skiten och det är upp till oss själva att ta oss ur den. Så det så!

Vad gör du idag?

Sunday feast.

Ok, så igår var inte en jättebra dag. Men kvällen blev desto bättre! Patrik fyllde år och det firades med en gigantisk planka, tårta och fint folk. Mitt dåliga humör försvann och skönt var det! Fast det började lätta redan på eftermiddagen när erik kom hem och klappade lite på mig. Då kändes det bättre.

Efter födelsedagsfesten så blev det i alla fall oscars, och jag kommer ihåg nu varför det var så längesen jag var där! Varmt, trångt och bara sådär. Kön till garderoberna ska man inte ens tala om... phu! Var helt ok där, men kunde lika gärna gått hem. Höjdpunkten var i alla fall när jag träffade Lina och hon visade en bild på Jennys nyfödda flicka! Grattis, grattis, grattis! Ser fram emot ett kvalitetsgos med henne :)

Idag har jag varit på middag hos farmor och farfar. Det var ingen liten måltid de hade slängt ihop! Jag gick inte upp förrän vid halv elva, så det var nog tur att jag inte åt så mycket till frukost. Klockan tolv var vi hos F&F och fick förrätt, huvudrätt och efterrätt! Jag blev mätt som ett svin. (Therese - du är ett svin!) När jag och Erik kom hem satte jag mig lite med min plågoande hemtentan, och jag har fått ihop en och en halv sida ungefär idag. Och det får faktiskt räcka, för jag ska sätta mig i soffan med Erik och chipspåsen nu. Jag känner att tre dagars (fredag, lördag, söndag) bjud-mat + efterrätter inte är nog, bäst att toppa helgen med lite chipskalorier :)

Hej hoj.

RSS 2.0