En lugn och fin helg?

Jag kollade min almenacka häromdan. Det har inte varit en fest-fri helg sen i mars. MARS!! Det är ju jättelänge sen. Därför är det bestämt att i helgen blir det varberg. Vi åker hem på fredagkväll och stannar till söndag eftermiddag nån gång. På lördagen är det svampplockning på schemat (Erik och Vanja ska plocka, pappa och jag ska fika) men resten av helgen är fri. Är det nån som har lust att ses? Jag kan erbjuda en lugn och skön lördagkväll, samt en söndag förmiddag/lunch/eftermiddag tror jag. Snälla någon, var med mig!

Finanskrisen.

Jag är ganska fashinerad av det hela. Jag tror inte på långa vägar att det kommer påverka Sverige särskilt mycket alls. Visst, hela börsen är i gungning, men så länge man inte håller på och säljer aktier och fonder i panik, så kommer de antaligen att stabilisera sig snart. Så fort USA bestämmer hur de ska lösa det. Jag läser med spänning artiklarna i följetongen, blir det ett lyckligt slut?

Nöjd!

Läst Case-bok - Check, 75 sidor,
Läst IT-bok - Check, 100 sidor.
Gjort IT-uppgift - Nja. Kollat på den, och bestämt att imorrn förmiddag tar jag itu med den.
Vikt tvätt - Check.
Diskat - Check

Kvarstår gör kycklinggrytan, men den ska slängas ihop nu. Och sen blir det en joggingtur. Sen får det vara nog, jag är nöjd!

En bra dag?

Idag känns bra. Har redan varit skolan, haft föreläsning och fixat case 4, så den är inlämnad och klar. Ska slänga mig på soffan nu med en bok om fallstudier, följt av lite IT-bok och sen kanske toppa med IT-uppgiften som kom ut idag. Får se. Och vika alla rena kläder, göra kycklinggryta och diska. Det känns inte omöjligt, idag är en bra dag!


Segt.

Idag har varit segt. Dagen började bra med en morgonpromenix med Sara, men sen dess har det inte hänt så mycket mer. Erik stack iväg och målade och jag har tvättat, handlat, hängt framför datorn och pluggat lite. Inte särskilt spännande alltså.
Jag är i alla fall vrålhungrig nu, och väntar på att Erik ska komma hem, och på att steken i ugnen ska bli klar. Helst INNAN jag svälter ihjäl...

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Planen inför igår var att fixa lite ärenden i Malmö, åka till köpenhamn och vara där på eftermiddagen och äta där på kvällen. I stället var vi lite sega, och var inte färdiga med ärendena i Malmö förrens vid tre.

Vid halv sex kom vi till köpenhamn, så vi gick en sväng och stannade sedan för en öl. Där träffade vi världens lustigaste par. Mannen som stammade nåt så fruktansvärt och frun som tjatade konstant HELA tiden. Efter att ha druckit upp min öl så visste jag allt om deras dotter, hur underbart det är att ha barn, att man inte kan välja sina föräldrar och en hel diskussion om namn. Vi drack våra öl ganska fort...

Sen bagav vi oss hemåt igen, vi hade tidigare på dagen bestämt oss för att äta kräftor hemma istället för att gå ut. Vi mumsade kräftor och lite krabba och hade det väldigt mysigt. Hela dagen var i alla fall bra, och alldeles lagom!

5 år!

Fem år, och han är fortfarande världens bästa!

Ojdå.

Den där tjejkvälllen blev visst lite senare än tänkt!
Hade hur trevligt som helst hos mia. Potatisdiskussionen och den flygande grädden var helt klart höjdpunkterna! :)
Vid ett nån gång så drog vi oss hemåt. Vid halv två träffade jag emil, och vi lekte på asfaltsmaskinerna och lekplatsen. Gick hemåt och försökte få med Johan på en whiskey och kaffe, men han bangade. Hans och Erik kom hem när vi hängde i korridoren, så vi fick med dem i alla fall. Nu är klockan sent och det är läggdags. Grattis mig och Erik, inatt/idag fyller vi fem!
Köpenhamn imorrn! Sov gott.

Tjejkväll.

Jag är färdigjoggad, så nu blir det in i duschen, göra mig fin och sen iväg till Mia på tjejkväll!

Att leva på existensminimum.

Mina sommarpengar gick till en Greklandsresa. Det var det bästa jag kunde gjort av dem!
Förra månadens pengar gick till en flygresa till england, och en förstabetalning till åre.
Efter att ha betalt räkningarna igår (jättemånga pga av ofattbart tråkig litteratur och en storinsättning på matkontot (kommer i alla fall inte svälta)) så kommer det som är kvar att gå till själva englandstripen som är om två veckor. Trots att mitt konto är i ständig obalans så har jag nog fortfarande inte förstått att jag är fattig på riktigt. Men vad gör väl det, pengar är ju till för att spenderas, så vad kan möjligen vara bättre att lägga dem på än på en visit hos min andra familj? Nä, just det, det är helt enkelt värt det :)

Snabbare än blixten!

Har precis kommit hem från en joggingtur, och jag var snabb som tusan idag! Trots ett halvårs totalt träningsstopp så går det oförskämt lätt nu när jag har börjat igen. Skönt, då slipper jag nära-döden-upplevelser varje gång.
In i duschen!

Konstigt väder...

I morse (tidig morse) var det ganska fint. Nu är här jättedimmigt och ser inte alls särskilt inbjudande ut... Ska strax göra mig iordning och masa mig till skolan. Ska försöka få pluggat så mycket jag bara orkar idag. Och sen jogga. That's it!

Dagen till ära!

Ja, eftersom det är Gisela och Lynns födelsedag idag så har jag firat genom att klippa mig. Det var skönt att bli av med lite kaluft. Resultatet är ungefär som vanligt, fast mjukt och fint. Det räcker för att göra mig lycklig!

Annars har det varit skola mest hela dagen, och jag är lite trött. Väntar på att erik ska komma hem och vi ska ut och jogga. Bara han kommer snart, annars vill jag hellre äta kvällsmat och jäsa i soffa. Får se hur det blir med det.

MTZ:ens olycka!

När vi skulle ta bilen till Varberg var MTZ:en inte som vanligt. Hon hade blivit våldtagen i baken på parkeringen!
(För er som inte ser på era bilar som personligheter med namn, så betyder det att Eriks bil hade blivit uppbruten i bagaget)
Bytet som de elaka tjyvarna kom undan med var fem liter motorolja och en verktygssats. Wow. Exakt vad de förväntade sig att hitta är oklart, men de kan ju knappast vara nöjda! Vem får egentligen för sig att göra inbrott på MTZ:en? Det är ju som att stjäla en gammal tants rullator, bara helt meningslöst.

Nåväl, MTZ:en klarade sig fint till Varberg, och har idag blivit lagad. Det enda ärr som är kvar efter attacken är ett inte så väl fungerande lås på förarsidan, men vad gör väl det om 100 år.

MTZ:en - still going strong.

Mot Varberg!

Jepp, en snabbis hemma blir det denna helgen. Åter på söndag.

Mot Varberg!

Jepp, en snabbis hemma blir det denna helgen. Åter på söndag.

Produktiv dag!

Till skillnad från igår så har jag faktiskt gjort saker idag. Efter joggen diskade jag, sen städade jag, sen tvättade jag lite, sen åkte jag till skolan, sen köpte jag ost, hämtade ut en bok som jag har beställt och så har jag varit och handlat.

Ikväll blir det lugn och fin hemmakväll med min man som äntligen kommer tillbaka. Det är verkligen tomt här hemma när det bara är jag här!

Jag gjorde det!

Imorse bröts den onda cirkeln med noll träning. Jag gick målmedvetet ur sängen, drog på mig träningskläder och slängde mig i joggingspåret! Och jag var inte ens nära att dö! Trodde det skulle vara en nära dödenupplevelse med tanka på att jag inte har tränat sen...ehh...ja, sen vårruset, när det nu va! Maj?

Nu ska jag bara fortsätta jogga och inte bli lat. Börja med joggingen, sen köper jag träningskort. Beach 2009, here I come! Haha!

Ära vare 80-talet!

Ja, igår blev riktigt lyckat! Kred till Mia som hade fixat allt!
Maten smakade bra, och bordet jag hamnade på var trevligt. Jag lyckades äta två efterrätter och var nöjd med det, tills jag insåg att en stackare skulle bli utan pga av min glupskhet. Fast det glömde jag sen, jag var ju värd två!

Efter en ganska lång tids mingel i väntan på att sittningen skulle dukas undan, så blev äntligen dansgolvet klart och var redo att intas. Det var där den senare delen av kvällen spenderades. Vet inte om det var min outfit, men det var en riktigt rolig danskväll :)


Bara tänk flashdance vs dirty dancing. Det är grejer det!

Jag insåg dock flera gånger under kvällens gång att jag saknade byxor. Inte ofta man går ut i bikinitrosor! Haha! Riktigt kul hade jag i alla fall, och ramlade i säng vid halv tre. Tack för igår!

Back to the 80's!

Ikväll är det 80-tals sittning på kåren, och jag laddar som bäst med att testa mina olika utstyrslar. Har några olika att välja på, men alla med samma tema. Är i alla fall laddad som tusan, och snart ska locktången igång och håret ska få voylm!

Tråkigt!

Jag har tråkigt. Förmiddagen har ägnats åt att tvätta och sy i tre knappar. Och dusch och frukost. INGET annat. Eller ok, jag har läst världens tråkigaste pdf om olika "narrative methods" typ. Nu väntar jag på att tvätten ska bli klar och att jag ska få gå till skolan. Det här inlägget blir lika tråkigt som jag har det.

Slut på dagen igen.

Läggdags är slutet på ännu en dag. Tiden går trots allt rätt fort, lite skrämmande. När jag var liten kunde jag aldrig förstå när farmor hela tiden sa att tiden gick så fort, men för varje år som går så går den bara fortare och fortare! Som en boll i nedförsbacke liksom.

Dagen har för övrigt varit som vanligt. Föreläsning i morse, C-uppsats-häng med Peter och lite kvällsvisit hos Clara. En lagom bra dag!

Nu ska jag sova, och klura lite på min 80-tals outfit tills på onsdag. Testade bodyn och tights idag... det är väldigt figurnära! Får se om jag orkar fixa nåt annat, ananrs är det bara att hålla in magen och le :)

...och vilken fest sen!

Igår blev minst sagt festligt! Vi började med förförfest hemma hos Clara med en fin grupp människor. Vi drog vidare till Peters kompis sen på inflyttningsfest, för att sedan bege oss till KB. Planen var egentligen Babel, men med den kön så fick det va. Kb var bra som vanligt, men sen fick jag och Clara nog och gick och åt falafel (efter min vurpa med fosterställningslandning... så kan det gå!).

Idag är jag lite sliten och mentalt instabil. Lipade när vi kollade på paralympics för att de är så duktiga, och skiter i att de är handikappade. Sen kom prisutdelningen på 400 fritt och svensken fick guld, så då lipade jag ännu mer.
Idag är planen att göra ingenting alls, förutom skicka iväg Erik till Danmark. Den kommande veckan är jag gräsänka och all alone. Så kan det vara. Nä, åter till soffan!

Fest ikväll!

It's time to party :)


So far so good...

08.45
Dagens plan har inte gått i stöpet än, så jag har en känsla att den faktiskt kan hålla! Jag är i alla fall uppe och redo att åka till skolan.

- Fixa case 3 & 4
- Börja kolla på ekonomiuppgiften
- Köpa biljetter till sittningen på onsdag

Åka hem och äta lunch
- Fortsätta med plugg hemma i form av javascriptlabbarna...

HELG!


11.15
Casen är färdiga och ekonomiartiklarna var tråkiga. Väntar på att klockan ska gå så jag kan få tag i biljetterna, sen susar jag hem!


13.48
Jag är hemma och har fått i mig lite lunch. Matkomat har slagit till, samtidigt som huvudvärken kommer krypande. En liten tupplur efter maten har aldrig dödat nån. Javalabbarna ligger risigare och risigare till...!

Sex & the City

Kvällen inleddes med majskväll hos Sara med husligaste brödet och osten! VI fortsatte till biografen på plan 4 och kollade på sex & the city filmen. Så mycket lyckad och olyckad kärlek i en och samma film. Jag gillade den i alla fall, och Erik är nog glad att han slapp se den... En mysig kväll var det i alla fall :)

Nu är det i alla fall snart sovdags om jag ska orka masa mig till skolan imorrn! God natt.

I'm a loser baby..

.. so why don't you kill me. Jag är såååå dålig på att plugga. Javascripten ger mig mardrömmar och ångest. Jag vill inte ens öppna labben för jag slutade på ett svårt ställe som jag inte vet hur jag ska fortsätta på... Imorrn har jag ingen skola, men jag ska sätta mig i en labbsal och kämpa så länge jag orkar. Så det så!

Nineeleven

Det är fashinerande egentligen hur berörd man kan bli av ett mord. Läste just en text om Anna Lindh och kunde inte låta bli att fälla lite tårar.

Datumet 11 september är laddat med all död vid twin towers, men för mig känns Anna Lindhs mord värre. Inte för att jag inte känner sympati med alla anhöriga till de döda. Men det hände i USA medans Anna Lind blev nerhuggen i Sverige mitt i ett köpcenter. Ju närmare saker händer, dessto mer berörs jag.

Jag är en lipgris, så jag borde ju inte läsa sorgliga texter, men jag kan ju inte låta bli.

I vilket fall finns det en bra sak med dagen, det är Amys födelsedag. Hipp hipp hurra!


Qualitytime

Idag var egentligen en ganska så tråkig dag. Försov mig, skyndade som en idiot för att hinna i tid till skolan, hade föreläsning och sen labb. Men, men lite kvalitetstid med en god vän så blev det en väldigt bra eftermiddag! Det är sådana eftermiddagar vi gillar :)


Sjukhuset!

Sjukhuset är tillbaka  på webbtv:n, hurra, inga tråkiga stunder mer!

Att äta för många chokladbollar...

Igårkväll vid kvart i tio fick jag, Erik och Clara för oss att vi skulle göra chokladbollar. När de väl var klara så åt vi kanske fyra stycken. Totalt. Det betyder att det var väldigt många kvar till mig idag. Jag har ätit, tuggat och smaskat i mig alla utom fem små stackare. Det värsta är jag hade kunnat klämma i mig de sista med! Men, nog får vara nog, tar jag en till så är jag säker på att illamåendekänsla kommer att infinna sig, och det gillar vi inte.

För övrigt så har jag kollat lite kurslitteratur idag. Har beställt böcker för 1000kr, och ändå har jag inte köpt en bok. Än. Och om fyra veckor så ska jag köpa en bok som är den dyraste någonsin. 1200kr för en bok! Tur att CSN gör en så tät att man har råd med sånt...

En alldeles lagom söndag.

Idag är en typiskt söndag. Festen igår blev lyckad, och vi struntade i att gå ut. Körde sommarstaden hela natten istället! Avslutade med lite lägenhetshoppning och landade hos Johan innan läggdags.

Började vår dag med lite hemmahäng, och sen bar det av till Marathon för pizza-frukost. Vilade lite när vi kom hem igen och sen har jag faktiskt inte gjort nåt mer idag. Ska ta tummen ur röven och få rensat ut mina sista lådor med kläder, och sen ska jag springa iväg till klädcontainern med dem så de ryska barnhemsbarnen (var det ryska barnhemsbarn?!) får lite kläder.

Sätt igång!

Min pyamas.

Jag sover aldrig i pyamas, men min nya grej är att ta på mig den när jag går upp. Det har de två senaste dagarna resulterat i att jag har haft pyamas tills klockan två. Ok då, tre visst. När jag inte ska till skolan gör jag mig inte i ordning förräns jag ska ut, träffa någon eller om hela dagen har gått.

Var uppe tidigt imorse och tvättade all tvätt. Sen har jag suttit framför datorn och gjort inget, tills jag tog tag i mig själv och gjorde en labb. Jag har också bokat gå-tid med Johanna klockan tre, så det betyder att jag ska göra ett ryck, hoppa ur pyamasen och in i duschen. Försvinn sunk-therese och kom aldrig igen!

Igår

Igår var rätt kul faktiskt! Trevlig förfest på kölsvinet, och mycket folk på kåren. Tröttnade i och för sig på kåren efter ett tag och åkte hem, men tiden där var bra :)
Ställde ingen klocka idag, och det visade sig. Vaknade vid halv nio, men då var jag inte redo att gå upp. Sov en stund till och vaknade vid elva. Tänkte gå upp då, men skulle bara ligga och dra mig liiiite till. Vaknar nästa gång av att klockan är halv två!! Skyller på att jag är förkyld och antagligen behövde sömnen.

Har i alla fall inte gjort mest idag. Kollat lite litteratur som ska införskaffats och promenerat med Emil. Och hängt lite med Emil och Sara. Sen har det inte hänt nåt mer alls. Nåja, en lat-dag så här i starten kan man unna sig, men imorrn blir det full rulle med javalabbarna igen!

Javascript.

Jag ger upp nu. Har suttit och försökt göra klart labbarna som jag låg efter med, men nu orkar jag inte. Har gjort lite, men sen ville det inte mer. Jag är trött, så nu ger jag upp och går och tar en öl hos emil istället. Trevlig kväll!

Skolstart - på riktigt.

Nu har i alla fall skolan startat på riktigt! Både företagsekonomin och informationstekniken har haft sina första föreläsningar och det verkar bra. Måste införskaffa lite DYRA böcker, sen är jag fit for fight!

För att förtränga att jag är fattig student bokade jag en resa till England idag. Ska åka bort i fyra nätter och bo hos min favvisfamilj. Det kommer bli kul :)

Ska nog ut ikväll, men nu först ska jag sätta mig och jobba ikapp en labb eller två. Det måste göras, och tiden är inne!

Snabbis på IKEA.

Kaoset här hemma håller sakta men säkert på att redas ut. Men, mitt i uppackningen tog det stopp pga galgbrist. Det blev akut-MTZ:en till IKEA och införskaffande av nya. Imorrn ska jag försöka få ordning på en garderobsrensning så all gammal skit försvinner. Är tanken i alla fall. Vi får se hur långt det bär!

Första dagen i skolan?

Jag är inte säker på att den kan räknas, men ändå. Träffade Lee och började gå till skolan. Plockade upp Johanna på vägen och traskade vidare.

Väl i skolan sätter vi oss i salen och väntar. Och väntar. Och väntar. Efter en timma kommer nån och säger
-"Oj, det här har blivit fel, eran föreläsning är ju inställd. Ni kan gå hem."
Taskigt. Det vara bara att gå hem igen! Inte mycket till skoldag! Fick i alla fall en bra promenad med trevligt sällskap :)

Ska försöka ta tag i mig själv och plocka upp resten av sakerna nu. Gillar inte kaoset!

RSS 2.0