Grattis!

Idag är det födelsedagen. Grattis Sara och grattis Erik! Jag har bakat färdigt tårtor, håller på att baka bröd, har sjungit meed frukost på sängen och laddar som bäst inför ikväll. Har ingen aning om vem som behagar dyka upp, men det blir nog bra. Jag ska i alla ha grillfest, om jag så ska det ensam :)

Dags att knåda lite bröd. Fan va vuxenpoäng jag samlar ibland...!


Tårtbak :)

Tårtbaket är i full gång! Imorrn blir det födelsedagsgrillning för min finaste Erik och min finaste Clara (och kanske lite för finaste Sara med, trots att hon lämnade oss!). Det ska bli strålande väder, så ta med en grill, massa öl och kom vettja! Utanför vårt hus, ca klockan 19 :)

Huvudvärk

Finns det nåt värre sätt att vakna än med huvudvärk? Vid fem när jag var uppe med erik mådde jag prima, sen efter att jag sovit lite till vaknar jag med mosig hjärna och huvudvärk. Det gillar vi inte, särskilt eftersom idag är fullspäckad. Plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, handla, baka tårta och fixa eriks present. Nu kör vi!

Lugnet innan stormen

Hemtentan kom tillslut ut igår, endast fyra och en halv timma för sent.... nåja, jag fick i alla fall bättrat på brännen lite medans jag väntade. Började på tentan, och sen var det kubbturnering som gällde. Tjejena ledde stort tills vi gick med på kvitt eller dubbel, och det slutade med att killarna kom ikapp. Och sen körde vi sista avgörande, och då vann de med visst. Så kan det gå. Men vi tjejer VET att vi i slutändan vann flest matcher :)

Hemtentan är i alla fall klar och inlämnad nu, och jag vet inte vad jag ska göra. Har fortfarande inte koll på vad som ska göras i IT'n på arbetet, och innan vi får svar på mailet finns inget att göra där. Och arbetet ska korrekturläsas imorrn, och sen börjar jobbet med att fixa till allt innan inlämningen på tisdag. Men, tills mailet kommer nerdimpande blir det en paus. Sen jävlar blir det racerväxeln, särskilt med IT-delen!

Ut på balkongen!


Livsperspektiv

Det finns två olika sätt att se på saker. Det positiva och det negativa. I skrivande stund är jag osäker på vilket jag ska välja.

Från den positiva sidan:
Det gör inget att tentan inte har kommit ut än. Jag har ju hunnit diska ett enormt lass med disk, surfat runt på diverse underhållande sidor och eftersom jag inte förväntar mig att tentan kommer än, så kan jag sitta på balkongen medans jag väntar, och med kvartsintervall titta in och se om den ligger ute.

Den negativa:
Jävla helvetesskola som alltid ska krångla och förstöra. Står det att tentan ska komma ut vid tolv ska den det, och är det problem med att lägga ut den på kurssidan, är det så jävla svårt att maila över den och fixa inlämningen på nåt annat sätt!?!

Har inte tagit ställning till hur jag ska se på det än. Det lutar åt det sista. Jag har bättre saker att göra än att sitta och uppdatera en sida var tionde minut för att se att absolut ingenting har hänt. Morr. Ska ut på balkongen nu i en kvart i protest, och nästa gång jag tittar vill jag att tentan ska vara där.

Tentorna

Ja, igår var det miljötentan. Jag var grym på allt och kunde hela sammanfattningarna. På tentan däremot var frågorna så konstigt ställda att jag knappt förstod vad jag skulle svara på. Har ärligt talat ingen aning om hur det kommer att gå, beror väl på om jag svarade på rätt saker. Skit samma, den är i alla fall över! Hurra!

Igår var jag på mysfödelsedagskalas hos sara. Lite tjuvstart, men sticker man på sin riktiga födelsedag så blir det så! åt supergod smörgåstårta i alla fall :)

Nu sitter jag och väntar på min hemtenta i It'n. Nåt har blivit fel, så den har inte kommit ut än. Suck! Hoppas att den kommer snart, den borde trots allt kommit ut för 20 minuter sen. Nåväl. Ska äta lite lunch nu i min väntan.

Fest ikväll? Kanske :)

Helvetesveckan.

Tenta i morrn. Har pluggat några timmar idag i skolan, och har en välbehövlig paus nu. Ska ta ett sista ryck ikväll innan jag ska lägga mig! Känns som jag egentligen kan allt, samtidigt som det på nåt sätt känns som jag kommer att köra tentan. Har liksom inget flyt nu, så det kan lika gärna gå åt helvete. Nåväl, lite mer plugg och sen hoppas vi att hjärnan fungerar imorrn. Imorrn är också den interna deadlinen för projekarbetet. Jag och Emil har en del kvar att skriva, men har ändå fått ihop några sidor. Vi ska bara fylla på lite så blir nog det bra.

Sen är det den där IT-delen som ska till, men det får lösa sig efter torsdag, för mellan onsdag och torsdag är det hemtenta. Synd när allting alltid ska komma samtidigt. Det löser sig nog. Har trots plugget haft en toppendag med Emil och Peter. Hälften plugg, hälften umgänge :)

Ska slänga mig på soffan och ladda inför tenta-spurten. Håll tummarna för mig imorrn!

Plugg på G

När inte ens söndag är vilodag, då är det orättvist! Ska hem till Peter snart tänkte jag och komma igång med ytterligare lite tentaplugg. Suck. Hoppas nästan kunna övertala honom att ligga ute, det är i alla fall lite muntrare då!

Igår va det schlagermys här. Perilli floppade, men vad gör det. Trevligt sällskap va det i alla fall!

Nä, en och en halv veckas plågan till, se ska jag vara LEDIG!


Krångel

Mitt i allt plugg blir det krångel. Missförstånd som innebär mer plugg och mer hjärtont. Skit också. En sak i taget, får fokusera på det andra först. Sen har jag några dagar att fixa det andra. Synd att lärarna på mitt program har olika åsikter och noll kommunikation, annars kanske det som en sagt faktiskt skulle gällla... Åh, jag ger upp.

En bra start..

..på den här dagen!
Klockan tio i sex gav jag mig ut för att jogga. Blå himmel och inte alls särskilt kallt sprang jag ett yttervarv för att sedan gå direkt för min morgonpromenad med johanna. Härligt! Sitter och äter frukost nu, och sen blir det dusch!

Underbara dag!

Läggdags...

Ibland bestämmer jag mig för att gå upp lika tidigt som min sambo och börja dagen då. Ibland går jag bara upp mellan fem och sex och när han åker till jobbet hoppar jag i säng igen. Idag började jag dagen klockan fem, och nu när klockan är halv tio efter en lång skoldag så är jag trött. Tandborstning och andra kvällsrutiner är på G, och sen blir det bums ner i säng. Imorrn är en ny dag, och jag planerar att börja den klockan fem. En morgonpromenad med johanna är i alla fall inbokad till halv sju, så det är ingen mening med att lägga sig imellan :)

Sov gott!

Mosig hjärna

Min hjärna är slut för idag. Den är trött och utarbetad efter många timmars skola! Kom hem för tio minuter sen och har varit där sen nio, så viss har jag fått jobbat lite i alla fall...! Ska dit imorrn med och skriva, skriva, skriva och så tentaplugga såklart. Längtar så tills om två veckor när det är över! Ett sommarlov har aldrig varit mer efterlängtat...

Det är konstigt det där med skoltrötthet egentligen. Jag gillar vad jag läser och tycker att det är kul och intressant. Men VARFÖR är jag då så förbannat skoltrött?! Tror i och för sig mest att det är situationen jag är trött på. Och trött på mitt program som har världens sämsta planering. Ibland önskar jag bara att jag kunde vara mig om kanske två-tre år. Då har jag mitt jobb som jag trivs med och inte en enda skolbok i sikte. Fast ska sanningen fram så är jag antagligen inte nöjd då heller... det finns alltid något att klaga på!

Youtube

Jag är fashinerad. Istället för att plugga riktigt så mycket som jag borde så fastnade jag på youtube. Har kollat på massa operationer och är superfashinerad. Tack vara Claras föreläsningar och youtube kommer jag att vara en fullfjädrad operationssköterska ca 2010. Det tror jag i alla fall :)

I vilket fall så har jag faktiskt varit lite duktig idag med. Joggade imorse och sen bar det iväg till skolan. Har fått skrivit lite på P2 och haft möte med Stina. Hon verkade inte alltför pessemistisk, så vi hoppas på att vi kan få ihop nåt bra slutresultat tills nästa vecka! Ska förtränga allt som har med skola att göra nu och gå och handla istället. Byebye

Det går seeeegt.

Jag har läst igenom sammanfattningarna och kollat igenom en ex-tenta. Men jag kan det inte. Jag har skrivit lite på projektet. Men betoning på lite... Till råga på allt regnar det ute och jag vill krypa in i en filt i soffan och slökolla på tv. Men skam den som ger sig! Jag ska läsa lite ekostrategihjul, sen får vi se vad som händer :) Ikväll blir det i alla fall äta ute på Elysee!

Kom igen!

Jag behöver lite motivationspepping. Förra veckan fick jag knappt pluggat nånting. Denna veckan ska jag göra bättre ifrån mig. Jag måste! Ska sätta igång med lite miljö/kvalitetslednings tentaplugg idag, tänkte i alla fall försöka läsa igenom sammanfattningarna och kolla upp lite grejer i boken.
Projektet ska jag fixa imorrn. Och hemtentan i IT? Den tar vi när det kommer...!

Har i alla fall bestämt mig för att skjuta upp bloggprojektet tills i sommar. Bättre att göra det ordentligt då än att fiffla ihop nåt halvbra nu. Tror jag i alla fall. Ska försöka få lite gjort i juni när jag har semester här i Malmö. Några regniga dagar kommer det väl att bli :)

Nä, som sagt, dags att börja plugga!

Vad hände?

Ja, vad hände egenltigen med min ensam-hemma-lördagkväll?
Jag gick hem till Clara och hängde där tills vi Nicholas kom. Sen gick vi till Nyhavn och tog några öl, för att fortsätta mot Tempo. Där kom Anders och vi gick vidare till Retro. Klockan halv tre kom jag hem igen efter en supertrevlig kväll! Det blev inte direkt en ensam-hemmakväll...
I vilket fall blev de bra, och nu ska jag gå och lägga mig. God natt!

Den perfekta hemmakvällen

Vi har grillat kvällsmat, sen mashmallows.
Slappat framför tv'n.
Haft Clara som gäst.
Ätit godis.
Avslutat med en film som jag halvsov till.
Det är en bra hemmakväll :)

Hurra - fredag!

Det är fint väder och jag har redan varit ute och joggat. Skönt!

Gårkvällen spenderades på Möllan med Erik, Emil, Johan, Hans och Anton. Lite öl och gott sällskap, sånt gillar jag! Nu är det i alla fall helg på riktigt (snart i alla fall) och jag funderar på vad jag ska hitta på. Erik lämnar mig på lördag, så jag funderar på att  ha en ensam-hemma-kväll. Får se vad som händer!

Ska in i duschen nu i alla fall, dags att börja dagen.

Jag tar tillbaka det.

I det förra inlägget kände jag mig duktig. Jag får ta tillbaka det. Efter att inlägget skrevs så åkte jag hem från skolan, och sen dess har jag i princip inte gjort nånting. Ajabaja Therese. Kollade igenom lite miljö/kvalitets-papper inför tentan, men sen kom jag inte längre.

Sitter och pusslar på mitt och Eriks nya pussel nu. Det är starkt beroendeframkallande och mycket frustrerande! Ska återgå till pusslet nu faktiskt. Hej hopp

Duktig

Trots min motvilja att gå till skolan imorse är jag nu nöjd. Tutorialen är avklarad och nu har jag hela dagen framför mig. Tror minsann att jag ska försöka få gjort lite på projektet! Det enda som talar mot är det fin-fina vädret ute. Inte lika varmt som förra veckan, men lika blå himmel och lika strålande sol :)

Inte så sugen.

På väg till skolan bär det av nu. Vill inte! Bara att bita ihop. Trevlig dag!

Kärringabrus?!

Jag tror minsann att jag har kommit i klimakteriet, för jag världens kärringabrus. Knäpper upp tröjan för att i nästa stund knäppa den, följt av ännu mera uppknäppning. Phu.

Ingen vanlig tisdag...

Nepp! Ikväll skippas House-kvällen till fördel för fest på rönnen! Ska äta lite kvällsmat, sen bär det av!

Igår

Igår blev det inte mycket pluggat. Istället blev det som en extra söndag. Vi åkte till IKEA på eftermiddagen och köpte lite nya saker att trycka in här hemma. Sen hände det mest underliga. Erik tog itu med sladdarna bakom tv'n och kortade dem och ordnade, jag började städa köket på det grundligaste sättet, vi rensade ut FLERA par skor var och slängde mängder med gamla tidningar. Och så dammsög jag. Energin kom från ingenstans och helt plötsligt försvann den. Då var det läggdags.

Helgen med syrran

Fredagen var slappt med just sol på balkongen och sen grillning här hemma. Avslutade med en promenad och lite Braveheart, och sen fick vi nog av den dagen.

Igår hängde vi i Pildammsparken. Jag, syrran, Erik, Sara, Clara och Nicholas hade picknick och brände fläsket. Färgen tog rätt bra, och istället för en vit rygg har ju nu en rosa! Det ni :) "Röd färg är bättre än ingen färg"  citat från Mallis 2004, rum 707.
På kvällen var gänget från dan plus Johanna hemma hos Clara och Nicholas och grillade på deras gård. Det var hur mysigt som helst, och när vi gick hem vid halv tolv var det fortfarande skönt ute! Tack gud för sommaren.

Idag har vi mest tagit det lugnt. Slappat i soffan, varit en sväng på mobilia, grillat (igen) och skickat tillbaka Sara till varberg. Tack för den här gången!
Har varit nere hos min andra Sara och gjort slingor på hennes hår, men färgen ville inte riktigt, så resultatet blev väl inte särskilt markant. Så kan det gå, bättre lycka nästa gång!

Tänker i alla fall snart lägga mig, börjar bli trötter.
Sov gott!





Syster-Yster

Idag kommer Sara hit för att hänga hela helgen. Det ska bli kul, särskilt eftersom här ska vara sommarvarmt! Grilla och sola står på schemat enligt min plan :)
Men, först ska jag till skolan och skriva på P2. Adjöss!

Västra hamnen

Igår kväll grillade vi i västra hamnen. När vi kom vad det så varmt och skönt, så jag åkte i kjol. Aj, aj. Strax efter nio var det långt ifrån varmt, och mina vita kyckling-ben huttrade i kylan. Var en trevlig grillning i alla fall med Helena, Erik, Maddie, Hans, Rikard, Sofia med syster och några andra ur klassen. När de andra drog sig till Sofia och skulle förfesta drog jag och de tre förstnämnda oss hemåt mot sängen istället. Torrisar, jag vet, men ibland får man det. 

Tänkte att jag skulle dammsuga snart, ska ha en tv-man här idag som ska kolla på antennuttaget som krånglar. Just bakom tv'n dammsuger jag inte alltför ofta. Ehrm. Dags att göra innan han kommer, annars kommer han kvävas av dammråttornas attacker! 

Håret

Här är en bild på håret tillslut. Fotograf är Maddie och på bilden är jag (om ni inte såg det).



Och till mamma som undrade, Vårruset gick alldeles utmärkt! Startade först i andra starten och ramlade in på 26.40 ungefär. Det tycker i alla fall jag är bra :)

Dags för skola

Har precis klämt i mig frukosten och är på väg mot duschen. Är inte alls särskilt sugen på skolan, vill hellre vara ledig och va i solen! Får va det imorrn. Idag blir det i alla fall skola! Och förhoppningsvis ett produktivt möte nu på morgonen. Heja heja!

En dag full av ingenting

Idag skulle bli en driftig dag med mycket studier. Det gick sådär kan man säga. Jag glömde ställa om klockan efter att Erik hade gått, så jag sov och sov och sov ända tills jag vaknade. Då var visst klockan kvart i tio. Ops! Gick ner till Sara sen och solade nån timma. Tänkte tvinga mig att plugga två timmar sen när jag kom upp igen, men det gick ju bara inte! Det jag försökte göra gick  åt helvete och då var det inte kul längre.

Under denna driftiga dag har jag hunnit med att äta lunch, handla, baka cheesecake, gått 300 varv runt i lägenheten, försökt sola i soldis på balkongen (kallt och tråkigt), felanmält tv'n, diskat och lagat kvällsmat. På en HEL dag. Jag är hopplös!

Ska göra kakan fin nu, för snart kommer gästerna. House coming up!




Förresten. Jag har inga bra kort på mitt nya hår...! Försökte ta några själv igår, men det blev just sådana där fula "jag-håller-kameran-själv-och-försöker-ta-fina-kort" och de tänker jag då rakt inte lägga upp här! Ska fråga Maddie om korten hon tog, så kanske ni kan få se :)

Eftermiddagen

Det nya håret kom på plats, och sitter där det ska. Det är ljust, lite lila, lite grått och lite annorlunda frisyr. Det tog dock på krafterna, så nu ska jag ta en powernap innan det är dags för vårruset! Hej hopp!

Vad hände?

En tre personers grillkväll utvecklades från just ingenting till en förfest till en utgång och till slut en efterfest! En helt superb kväll med Gisela och Lynn helt enkelt! När buggen kom igång vid fyra var vi helt klart på topp ;) Spontanfester är det allra, allra bästa!

Min syster har lämnat utlandet och kommit hem igen. Det var kul att se henne igen, trots att hon ät 18 nyanser brunare än mig. Vänta bara, jag ska ta igen... Hon kommer i alla fall och hälsar på mig i helgen som kommer, så då ska vi umgås och vara systerliga :)

Helgen hemma har varit prima som vanligt. Avslutade nu på hemvägen med en fika i Halmstad hos Anders och Emma - aldrig fel!
Nu är det dock läggdags, imorrn är det en stor dag. Först hårmodell i köpenhamn och sen vårruset. Heja mig!
GOD NATT!

Valborg i lund

Precis lika trevligt som förra året! Träffade mycket trevligt folk och solen tittade fram lite då och då. Åkte hem vid fyra, och hemma vid fem gick jag och la mig. När Erik kom hem vid sju var jag djupt inne i min sömn, och det blev då rakt inte någon utgång på kvällen eftersom jag fastnade i soffan. Dagens förtäring satte sina spår kan man säga.

Idag är det ganska tråkigt väder, och jag vet vad jag ska ta mig till. Erik och jag var och köpte nybakat bröd till frukost som smakade smaskens. Men vad ska vi göra med resten av dagen? Tvätt, film och mys ligger bra till tycker jag :)

RSS 2.0