På G.

Satt några timmar i skolan i förmiddags och skrev på hemtentan. Det gick inte strålande direkt, men det löser sig. På måndag ska racer-växeln in och då blir det super tror jag. Väntar på att Erik ska komma tillbaka från stan, och sen tar vi MTZ:en och susar norrut. Tror inte det blir nåt snöoväder direkt.

En ond migrän.

Igår blev riktigt kul faktiskt :)
Förfestade hemma hos Emil och Petter, och det blev ett bra gäng till slut. Kvällen på kåren var även den kul, med dans och viss överförfriskning (inte jag!). Sen kom den onda huvudvärken. Jag hade haft lite ont den senaste timmen,  men sen slog den ondaste migränen till. Jag var helt säker på att min vänstra hjärnhalva skulle sprängas, så jag bestämde mig för att lämna stället. Fick med mig tre karlar som var hungriga, så det blev en sväng till Max. Jag åt en tugga av min burgare, men insåg inte nöjet och ville hellre bara hem.

Så, jag hoppade upp på cykeln och svor över det onda huvudet. Sen kom en sån där ond migrän-blixt (alla som har haft migrän vet att det gör ONT!) och jag höll handen över ögat och blundade. Med några öl i kistan var det inte så smart, eftersom cykeln inte körde rakt. Pang sa det, och så hade jag kört in i ett lågt staket och ramlade pladask ner på marken med cykel och allt. Typiskt. Det enda menet är en lite skrapad arm, annars gick det bra.

Somnade som en stock när jag kom hem, och i morse var det ingen migrän. Skönt.
Dagen idag har för övrigt varit väldigt mycket söndags-känsla. Imorrn är det andra tag som gäller, då blir det plugg innan vi beger oss till Varberg!

Ett steg närmare!

Äntligen har jag börjat på hemtentan! Har sammanfattat artikeln och beskrivit metoderna, så nu ska bara teorin in tillsammans med lite diskussion och sen ska det nog bli klart. Men till det behöver jag boken, så det får bli imorrn i bibblan. I vilket fall har jag redan fyllt nästan halva av maxkvoten på sidor, så det blir nog inte så svårt som jag trodde. Skönt.

Tänkte jag skulle ge mig ut på en liten joggingtur, sen blir det mat och sen kåren på halloweenfest!

Gott gott!

Muffinsen blev smaskens, och nu har folket gått.

Till Helena :)
http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=692

Urk...

När jag kom hem från skolan innan var jag hugrig. Jätte-hungrig. Sen dess har jag bakat muffins, och jag är inte hungrig längre. Jag har ätit alldeles för mycket smet. Gott va det i alla fall, men nu måste kvällsmaten snart ätas. Fastän jag är mätt.

Change of plans.

Planen var att åka till skolan tidigt, kanske halv nio och sätta mig i biblioteket och skriva på hemtentan och kolla boken. Jag råkade ligga kvar i sängen lite över utsatt tid, så bibblan fick vara. Sitter här hemma nu och ska skriva på hemtentan. Det är svårt, eftersom jag inte har en aning om vad jag ska skriva. Och skrivandet går rätt långsamt. Jag fryser alltid i händerna när jag skriver länge, så jag har på mig Eriks jobbarhandskar. Tar lite längre att skriva, men eftersom jag ändå inte vet vad som ska skrivas så gör det inget. Hellre varma händer.

Kärlek.

Det krävs så lite för att man ska bli glad!
Erik Eliasson - den finaste av dem alla :)

En lång skoldag.

Första föreläsningen är avklarad, men mycket återstår. SPSS-labbarna ska fixas idag, och förhoppningsvis ska de vara klara att redovisa på labben i eftermiddag så jag slipper stanna tills sex. Hoppas. Resten av veckan ska hemtentan skrivas, och förhopningsvis går det smärtfritt. Fingers crossed!
Kom igen Therese, nu kör vi!

Slut...

Igår var det den 25:e och idag är pengarna slut. Betalade just räkningarna och Åre-resan. Det som gäller denna månaden är köpstopp. Stort köpstopp. Inget onödigt får inhandlas, och varje inköp måste avvägas. Det suger att vara fattig. Men jag ska i alla fall till Åre! :)

Fint besök.

Håller på att plocka undan och snabbstäda lite, för snart kommer finbesök! Pappa och Vanja är på väg med tåget. Ska snart in och träffa dem och luncha i stan. Eriks mamma kanske också ska med, beror på hur hårt Wallmans var igår ;) I vilket fall vet man aldrig om det blir en snabbis visit här hemma, så lite ordning får det allt vara!

Fest ikväll!!


En helt vanlig fredagkväll.

Ibland får jag för mig att jag ska göra saker ordentligt. Som till exempel att tvätta täckena och kuddarna. Projektet påbörjades klockan tre, och beräknas vara färdigt vid midnatt. Så är det när man bara har en tumlare. Ska fixa lite mumsig mat snart och korka upp en flaska vin. Och sen ska vi mumsa ostar. Tror att det kan bli en mysig fredagskväll, trots tvätt-projektet!

Otur.

Tre av mina labbar har inte kommit in, för jag har committat fel så jag måste göra hela inlämningsprocessen igen nästa vecka. Kuk. Inte världens mest ansträngande sak, men ändå onödigt.
Sitter i skolan nu och har lämnat in en ny labb. Och gjort helt rätt så den ska komma in!

Har kollat min reservation på biblioteket också, och inser att jag inte kommer att få tag i metodboken innan hemtentan ska vara inlämnad. Får antingen sitta i biblioteket och skriva hemtentan, eller kopiera den. Köpa är inget alternativ, för jag e bankprutt. Alltid! :) Det löser sig sa han som sket i vasken.

Jag ska trotsa vädergudarna nu och kasta mig på cykeln och åka hemåt. Det får bära eller brista!

Thomas Di Leva

Hela förmiddagen satt jag inne och ugglade, men när Emil föreslog fika var jag inte sen att hänga på. Vi gick till Barista, och på gatan går självaste Di Leva. han såg inte klok ut som vanligt, men verkade sådär lugn och harmonisk som bara han kan vara. Mer spännande än så blev inte min dag.


Jag är en tönt.

Fastnade alldeles för länge framför tila tequila avsnitten och kollade alla som låg ute. Bra där. Jag måste vara världens största tönt. Nåväl, vad gör väl en eftermiddag utan nån slags vettigt innehåll.

När Erik kom hem så skulle vi ut och jogga. Mina benhinnor var lite tjuriga redan på vägen dit, och efter tre minuters jogging skrek de av ont. Så det blev ingen jogging, men väl en promenad. Motion som motion. Ska skippa joggingen resten av veckan och hoppas att benen ger upp och låter mig studsa fram igen. We'll see.
 
Imorrn är ny dag, och jag ska se om jag får gjort nåt vettigt. Det blir i alla fall ingen web-tv. Så det så.

Dating-såpor.

Jag kan inte hjälpa det, men jag gillar allt som är datingprogram! Det började med bachelor och har bara fortsatt. Kollar på andra säsongen av tila tequila, och det kan vara det mest urspårade programmet någonsin! Och ändå vill jag slutet för att se vem hon väljer...

Trött.

Var tidigt i skolan och hoppades på att få gjort massor, men det gick inte som det var tänkt. Labbarna krånglade, tidningsdatabasen krånglade och humöret skönk. Så kan det gå. Kom hem för en halvtimma sen, och är riktigt trött. Får känna efter sen, nu ska jag fixa kvällsmat och sen är det House här!


Slutet gott, allting gott.

Kvällen avslutades hemma hos Lee med lite äppelpaj, Johanna, Lee och Karin. En bra avslutning på en bra dag. God natt!


Eva.

Jag har ätit alldeles för mycket till lunch. När jag gör matlådor har jag ingen uppfattning om hur mycket jag egentligen lägger i! Dagens flygande jacob fyllde upp mig alldeles för mycket och jag är sprängfärdig. Så varför envisades jag med att trycka i mig allt? För att Eva blir glad. Och stor.

Slut på veckan.

Så är veckan slut igen. Helgen avslutade med en dagsvisit av mammut. Vi lunchade, gick en sväng på stan, hängde hemma hos mig, och sen var det slut på visiten. Kul med lite quality-time. Kort men intensivt! :)

Min käre sambo har återvänt, så nu är jag inte längre gräsänka. Och i kylskåpet står tusen matlådor, så jag behöver inte laga mat på många dagar. Eller det beror på om jag vill äta flygande jacob i en vecka. Men om jag vill så kan jag.

Äsch, det här var ett tråkigt inlägg, ska lägga mig i sängen och kolla en film istället.
Biss dann.

Bra fest!

Igår bar det av till lund och korridorsfest. Temat var Oktoberfest, och jag gjorde mitt bästaste för att se ut som en tysk öl-dam. Under kvällen träffade jag massvis med nytt folk, och lite gammalt med. Som vanligt när man är ute i andra städer så var det såklart en del varbergare. Vi sprider ut oss över hela sverige!

I vilket fall var det en rolig kväll, men vid två begav jag och Clara oss ner mot stan för en falafel och sen nattbussen hem. Vi var båda ganska trötta, för vi sov hela vägen.

Idag har jag gjort absolut ingenting. Kom inte ur sängen innan halv tre, och till och med då var det ett ont gnagande i huvudet. Nu är jag dock på topp och laddar inför kvällen. Det blir film och godis hemma hos Clara, alldeles lagom för en lördagkväll! Ska nog glida i mina rosa mysbyxor för att ytterligare förhöja stämningen, och vänta på att klockan blir senare så jag kan sticka till Clara. Adjöss

Dags för skola.

Har tvättat hela morgonen, och nu ska jag till skolan. Och till stan och leta efter en tröja tills ikväll. Ska till Lund på Oktoberfest, och utklädnad är obligatoriskt. Hmm. Ska se om jag kan hitta nåt bra! Hej hopp


Bra start på dagen!

Igår bestämde jag att jag skulle med Sara ut att jogga imorse. När klockan ringde imorse ville jag ångra mig, men efter några påtryckningar från Sara så hängde jag med. Nu känner jag mig duktig och kollar på sjukhuset samtidigt som jag äter frukost. Det är en bra start på dagen!

Regn.

Tråkig dag. Skolan var inte särskilt spännande, trots att jag och Lee faktiskt fick gjort en del! Jag ska bara sammanställa lite och sen blir det toppen. Har i alla fall läst ca 40 sammanfattningar av olika artiklar idag, så jag är nöjd med insatsen.

Sen jag kom hem från skolan har jag inte gjort mest. Tittat på regnet som pissade ner från himlen och kollat på Generation Fett på treans webb-tv. Om jag skulle tappa kroppsuppfattningen och lägga på mig några hundra kilo, så kan ni väl vara snälla och säga till innan jag blir som hon i dokumentären (http://viastream.player.mtgnewmedia.se/inner.php?TvSkin=tv3_swe&TvFlag=tv3).
Jag vill gärna kunna komma in en bil utan pall och ratten inklämd i magen.

I vilket fall har det slutat regna nu, så jag ska gå en sväng till mobilia. Och köpa mjölk. Och kanske en jacka. Vi får se vad VISA-kortet känner för.

Att dö långsamt.

Så känns det ungefär nu. Tror jag i alla fall. Ekonomi-uppgiften kan vara den tråkigaste någonsin. Läsa igenom massa artiklar och analysera metoder och ämnen. Det är värre än tortyr. Och tillråga på allt ska vi skriva en hemtenta på  ungefär samma sätt. Metodkurser borde bannlysas.

P.S. I love you

Jag är alldeles rödgråten och ful. P.S. I love you kan faktiskt vara världens finaste sorgligaste bok. I vilket fall så är den slut nu, så jag kan spara på mina tårar ett tag!
Det är väldigt opraktiskt att gråta när man läser. Till slut är det så mycket vatten i ögonen så man inte kan se texten ju! Dagens I-landsproblem, för mig ett stort.


Att cykla.

Jag brukar cykla till skolan, men ibland funderar jag bestämt på att byta färdmedel.

Det finns dock en del bra saker med att cykla.
- Går snabbare än bussen eller att gå.
- Man känner sig duktig.
- Kostar gratis.
- Vardagsmotion är den viktigaste.
- Frisk luft är bra.
- Man är vaken när man kommer till skolan, till skillnad från bussen.

Det finns också dåliga saker, som när det regnar. Som idag.
- Mascaran är över hela ansiktet istället för på ögonfransarna.
- Skolboken är aningen uppblött.
- Man blir på dåligt humör. Och är man hungrig samtidigt blir det ännu värre.
- Byxorna går att vrida ur när man kommer hem.
- Vattnet har sipprat hela vägen ner i stöveln utmed benet.
- Håret är tovigt, fult och kallt.
- Och tusen andra saker, men jag känner att jag har förmedlat budskapet.

Det som är bra är att jag har hoppat i mysbyxorna och ska krypa ner i soffan med slutet av min bok. Det kommer garanterat få mig muntrare :)


England 2008

Torsdag:
Efter jag landade så tog jag bussen till Slough, för att sedan ta tåget till Windsor. Det tog en hel evighet, och jag var sådär nöjd med med endast mig själv som resesällskap. Träffade i alla fall Desi och Pascal inne i Windsor och tog en kaffe och pratade ikapp det senaste året, samt planerade vistelsen.
Sen bar det hemåt, och jag träffade mina finaste barn. Lekte, gosade och hängde med min familj hela kvällen och bara hade det mysigt.

Fredag:
Eftersom Desi's pojkvän inte hade sett London, så begav vi oss dit för världens effektivaste sightseeing-runda. Under sex timmar såg vi ALLT (ok, kanske inte allt, men nästan allt) som finns att se i där, och var mer än nöjda när vi begav oss hemåt, med värkande fötter och trötta huvuden.
På kvällen hängde vi på Yello bar för att sedan gå till Scotch. Besöket blev dock inte alltför långvarigt, eftersom hela trion var ganska rejält trötta.

Lördag:
På förmiddagen var jag hemma med familjen, eftersom Desi och Pascal skulle kolla slottet. Jag har sett slottet alldeles för många gånger för att vilja se det igen. Been there, done that liksom. Så, istället blev det lite lek och kvalitetstid.
Mötte upp Desi och Pascal för en lunch, och sen lite shopping på det. Skötte mig dock exemplariskt, och det enda inköp jag gjorde var ett par svarta skor (Det var tillåtet, för jag behövde faktiskt dem. Faktiskt). Efter shoppingen bar det hemåt för lite återhämtning (hur återhämtande det nu  kan va att umgås med tre barn) och sen var det dags att gå ut och äta. Vi gick till Carluccios och åt lite italienskt, följt av Yello bar (igen) och sen Scotch (också igen). Det började fint på Scotch och vi träffade våra kära vänner Colin (ägaren) och Glenn (dörrvakt). Efter två drinkar hände dock något oväntat. Ett dåligt skämt resulterade i slagsmål mellan en främmande karl och Desi's pojkvän. Ops. Händelsen blev en ganska rejäl party-pooper och stämningen kom inte riktigt tillbaka, särkilt inte med en blödande fläskläpp. Vi bestämde oss för att gå hem, och sa hejdå till Colin och Glenn. Colin var uppriktigt bekymrad och försökte få oss att stanna, men han lyckades inte och det blev sänggång.

Söndag:
Desi och Pascal åkte hem på söndagen, så jag tillbringade hela dagen med familjen. Vi var på restaurang och åt sunday roast och sen hade Issy och jag lite ensamkvalitets-tid och var i stan och kollade affärer och fikade. Jag köpte lite småsaker till henne och hon var lyckligast i stan. Speciellt för sin färgade tejp. Tänk om man hade blivit så lycklig för lite tejp! Vi gick hem och kollade på shreck 3 och gosade i soffan och sen kom pojkarna hem från sitt kalas.

Måndag:
Gick upp och hjälpte till att få barnen redo för skolan och sa sedan hejdå. Sen packade jag i ordning mina saker och när tiden var inne skjutsade Amy mig till flygplatsen. Sen har jag rest hela dagen, och nu är jag hemma igen. Hela vistelsen var i alla all toppen, och om jag hade kunnat så hade jag tagit med mig mina barn hem. Kan man annat än bara älska dem? (Freddie ser inte alltid så bekymrad och tjurig ut...)




Imorrn är det i alla fall tillbaks till skolan med massvis att göra. Men det är imorrn, idag har jag fortfarande semester.

Världens bästa!

Jag är tillbaka i Sverige igen och har haft världens bästaste dagar! Återkommer senare, jag måste äta nu innan svälten är ett faktum.


Ehh..

Skulle bara kolla kontosaldot innan jag sticker. Och råkade se fondkontot... Jag hoppas verkligen att ekonomin ska återhämta sig snart, mina fonder har skjunkit med typ 30 000 på tre dagar! Deprimerande. Nåväl, what goes up must come down - fast tvärtom.


Klappat och klart!

Allt är packat (tror jag) och jag är redo. Nu måste jag bara vänta på att tiden ska gå. Sen sticker jag!

Imorrn!

Helt galet att jag ska till England imorrn! Har liksom inte hunnit fundera så mycket på det. Har inte packat än, så jag ska snart se till att få gjort det. Ska bara in i duschen efter jogginrundan, sen blir det packdags. Fem dagar med världens finaste barn och världens bästa tysk, det är grejer det :)

Huvudvärk.

Under dagen har den stegrats. Den onda huvudvärken. Blev inte direkt bättre under de tre timmar som dagens labb tog. Men den gick tillslut! Ska bara komma ihåg hur man gör tills på tisdag, för då får jag göra inlämninguppgiften.

I vilket fall har huvudvärken delvis mattats av tack vare en liten vit tablett, men för att besegra det sista ska jag lägga mig i sängen en stund medans kvällsmaten lagas. Fiskgratäng i färdigmats-format, ibland får man vara lat.


Konsten att glömma att gå upp.

I morse var jag riktigt seg. Erik kom upp alldeles för sent, och jag kom inte upp alls. Han hann i alla fall till jobbet i tid, och jag blev omstoppad och sov vidare. Ställde klockan på halv åtta och vaknade då. Och sen gjorde jag det klassiska misstaget. Jag kände mig pigg, så jag stängde av alarmet. Och låg kvar i sängen. Vaknade för tjugo minuter sen och svor åt mig själv. Inte direkt första gången det händer!

Frukosten är i alla fall intagen, så nu ska jag sätta fart och göra mig iordning och sen dra till skolan!

En styck jobbintervju.

Efter skolan var jag på jobbintervju på komet. Tror det gick rätt bra, hon sa i alla fall att vi skulle se till att jag får ett jobb. Hoppas hon inte lurades. Jag håller i alla fall tummarna!

En mysig helg!

Fredagkväll färdades vi vår vanliga sträcka mellan Malmö och Varberg, så då hände inget spännande alls, utan när vi kom fram till Veddige så sov vi.

På lördag förmiddag var det dags för svampplockningen. Jag trodde jag skulle hata det, men insåg att det var riktigt kul! Kanske berodde på att vi hittade massa svamp och fikade och åt gott. Det gillar ju jag. Jag och erik lyckades i alla fall få ihop sex liter trattkantareller så vi var nöjda. Jag försökte smyga ner lite flugsvampar, men de fick inte godkänt. Synd, hade gärna velat veta vad det var vikingarna gick igång på! Jag menar, det är ju en svamp, hur farligt kan det va?! Ekologiskt i alla fall...! :)

Efter svampplocken gick jag ut i blåsten på en promenad med Elin. En catch up då och då sitter aldrig fel!

På kvällen hängde jag, malin, gisela, andreas och tobbe hemma hos lynn och tobbe, fast utan lynn. Hon joinade efter jobbet, och sen kom även erik, emma och anders. Det var en alldeles lagom hemma-myskväll med de finaste av folk.

I morse trotsade jag regnet och träffade lynn, emma och anders för en frukost på mingan, och sen blev det familjetillställning när vi firade farmor och farfars bröllopsdag i efterskott. Åt mig igenom det, och sen kollapsade jag ner hemma i mamma soffa. Och zappade på alla tv-kanaler som jag inte har.

Nu är jag hemma igen och ska sova snart, hann inte sova färdigt inatt.
God natt!

Den ständiga hungern.

Det är nåt speciellt med skola och jobb. Jag är alltid hungrig i skolan och när jag jobbar. ALLTID. Varför? Hemma kan jag glömma bort att äta, och blir inte alls lika hungrig. I skolan kurrar alltid magen. Idag till exempel. Åt två mackor vid min tidiga frukost, plus en banan. Och sen lite fil med flingor innan jag åkte till skolan vid halv nio. Nu är klockan halv elva, och jag är hungrig. Riktigt hungrig.

Kanelbullar!

Igår fick jag och Clara ett ryck, och kanelbullar var resultatet. Målet var att få dem så där fina och fluffiga som de är på caféerna. Goal accomplished säger jag bara! Fy sjutton vilka fina bullar! Stora, fina och mycket goda!
Nu har jag fika till svamputflykten imorrn, det blir bra det :)

Jävla satans skit.

Sitter på IT-labben och allt bara jävlas med mig. Eller inte allt, men nåt som gör att inget fungerar. Bara jag får ordning på det så kan jag gå vidare till nästa, och då är jag på G igen. Ska bara överkomma Case 2, sen kan inget stoppa mig!

RSS 2.0