Åh nej..

Huvudvärken var nog ett tecken. Idag har jag ont i halsen och den är riktigt tjock. Jag vägrar bli sjuk! Får lite halvt panik vare gång min hals tjocknar till, får för mig att jag ska få körtelfeber igen. Just körtelfeber var inte min favorit, så jag hoppas verkligen att jag aldrig mer ska få det. I vilket fall så är jag inte sjuk än, och vi hoppas att det förblir så.

Kul, den här bloggen har blivit en sjukjournal. Hoppas ni njuter av läsningen, verkligen.  Haha!

En dag fylld av ingenting.

Vaknade imorse utan huvudvärk! Första dagen den här veckan. Skönt. Vet inte vad som har varit fel, men antagligen är det lite spänningshuvudvärk kombinerat med för lite vätska. Vem vet, idag mådde jag prima i alla fall :)

Dagen har i vilket fall haft väldigt mycket söndag över sig. Slappisdag till max, och den enda anledningen till att jag lämnade huset var för att köpa mat. Den är på gång nu, så snart blir det kvällsmat och lite rött. Lagom trevligt tycker jag! Imorrn ska jag på julklappsjakt och kolla in om jul-bodarna har öppnat. Första advent, helt galet!

Tjejkväll = toppenkväll!

Bra sällskap, tacos och kärlek gör en bra tjejkväll. Klockan blev lite senare än planerat, och det är sängdags strax. Men en bra kväll har det varit!

Freitag!

Helt sjukt hur fort veckorna går. Nu är denna veckan nästan slut, och då är det bara några veckor kvar tills jul. Efter jul ska jag skriva C-uppsats, fixa labbarna som jag ligger efter med från förra året, göra IT-projekt, leta jobb och hitta ett nytt boende. Piece of cake.

Det ska bli jätteskönt att bli färdig, men det är faktiskt ganska läskigt med. Bara ge mig ett jobb, så kommer allt kännas mycket enklare!

Lill-lördag.

Planen var att inte gå till kåren, utan sitta hemma i soffan och mysa. Men icke! Jag vet inte hur, men jag lyckades bli övertalad till utgång trots allt. Jag, Emil, Clara, Johan och Hans traskade iväg till förfesten, och vägen dit vadade vi i lera och kröp mellan järnstängsel. Förfesten hos Kim var bra, och sen drog vi till kåren. Jag hade riktigt riktigt kul! Kåren är annars inte något som jag förknippar med just ordet kul, men igår blev lyckat.

Kröp till sängs nån gång vid tre/halv fyra, och fick en godmorgonpuss av Erik nån timma senare när han åkte iväg till jobbet. Skillnaden mellan att jobba och vara student...!

Nu ska jag iväg till mobila en sväng. Tjipp.

Vinter i Malmö.

För två dagar sen var det snö och nollgradigt här i Malmö. Idag är det sju grader plus och regnigt. Ingen snö kvar, förutom en liten snögubbe som kämpar för livet på baksidan.

Cashflow.

Har precis betalat räkningarna och suckat över alla pengar som försvann. En sak är dock ett stort frågetecken. På hyran står det ett meddlelande om att förhandlingar om hyran har påbörjats. Göran, tänker du höja!? I så fall är du en snålröv, så det så.
Vi betalar redan ett överpris, men bara för att vår lägenhet är så charmig så går det bra. Men mer, det är inte ok!

Huvudvärk.

Det senaste har jag börjat få ont i huvudet igen. Migränen som jag trodde hade växt bort har börjat komma tillbaka oftare, och jag har börjat få spänningshuvudvärk igen. Så kan vi inte ha det! Jag tror att lite träning kan råda bot på det, så jag ska köpa nytt träningskort.

Inte enbart för huvudvärkens skull, utan även för min stackars kropp. Jag brukade en gång i tiden ha en fast och stark kropp. Nu känns den mest mjuk. Inte mjuk som jag var i england, utan mjuk = ofast. Dags att ta itu med mitt liv. Nästa vecka ska träningskortet införskaffas!


På tal om ofast...
http://www.youtube.com/watch?v=JvY2Cq_frlw&eurl.
Stackars man!

Min långweekend.

  • Veddigemys och konståkningslyft
  • Hemsidepyssel och barn
  • Tandläkaren
  • Mys med Åre-gänget
  • Tandläkaren IGEN!
  • Bankmöte
  • Kungsmässe-trip
  • Pizza/godis/film med Fasth och Moa
  • Frukost-date med F & F
  • Thelin reunited
  • Trevligt sällskap hos Lynn, men med ond migrän
  • Födelsedagsfika
  • Julpynt!

Det var en bra helg :)


Vad hände med min tand?

Jo, igår eftermiddag gick jag till tandläkaren och satte på lite ny tand. Jag var inte överförtjust, eftersom den kändes som en backhoppningsbacke i slutet, och var konstigt tjock. Men vem bryr sig tänkte jag, 400 kr fattigare.
I natt vaknade jag vid fyra och kände lite "grus" i munnen. Fast det var inte grus, det var min halva nya tand-del, Typiskt.

Så i morse när jag vaknade halv åtta ringde jag till folktandvården och fick tid tjugo iåtta. Snabbt som fan hoppade jag i kläder, borstade igenom det värsta i håret, och panikborstade bort morgonandedräkten. Det var frost ute, och jag höll på att ramla tre gånger på en fem minuters språngmarch, men jag kom till tandläkaren 07.41. Inte illa pinkat tycker jag!

Upplyste tandläkaren om situationen, och projekt ny tand påbörjades. Jag får gåshud när jag filar naglarna, så efter 20 minuters tandfilande hade hårsäckarna nästan träningsverk efter alla resningar. Hua. Min nya tand känns i alla fall bättre än den igår, så jag hoppas att den tänker överleva natten. Den kostade i alla fall inget idag, alltid nåt att glädjas åt.

Nu ska jag in i duschen, och sen bär det av till banken.

Den stora planen.

Plocka ihop alla saker, diska, hämta Helena och sen MTZ:a iväg mot varberg. Långhelg på hemmaplan, trevligt trevligt!

Färdig!

Jag anser mig färdig med hemtentan nu. Jag är nöjd med mitt beslut, och funderar nästan på att skicka in den på en gång. Bara för att ha det gjort liksom! Fast nä, en sista igenomläsning imorrn innan skolan, sen ska jag skicka in den.

God natt!

Urgh!

I morse gav jag, Erik och Sara oss ut för en joggingtur. Det blåser, regnar och är allmänt otrevligt ute faktiskt. Men vi kom runt, även om jag hade lite dödsångest ett tag. Är nöjd med att ha det avklarat och ska in i duschen för att sen masa mig till skolan. Helst av allt hade jag velat krypa ner i sängen igen, men det är inte alltid man får som man vill.
Trevlig dag!

Jävla klassdiagram.

Förutom klassdiagrammet så har tentan gått bra. Eller det vet jag egentligen inte, men vi hoppas på det bästa. Har fortfarande första uppgiften kvar, och den vill liksom inte bli bra! Har ritat tre olika utkast, och vet inte vilket jag ska chansa på. Friskt vågat, hälften vunnit! Det löser sig. Men inte idag, jag är inte på tenta-skrivhumör.

Hemtenta.

Vaknade för en kvart sen och studsade direkt till datorn för att börja med hemtentan som nyss kom ut. Jippie. Frukost innan jag börjar, sen jävlar ska det skrivas/ritas!

Coming up.

Denna helgen har varit alldeles lagom. Inga sena nätter och mycket bra sällskap!
Ikväll väntar Ladder 49. Jag hoppas att jag inte ska böla ihjäl mig och vakna med grisögon imorrn, men det finns risk att det slutar då. Det gjorde det sist jag såg den!

Det blir fest ikväll...

... men väldigt lugnt. Ingen utgång utan hem i tid! Tanken är att jag ska hämta den nya ekonomiboken, och börja läsa lite i den imorrn, samt kolla igenom grejerna till hemtentan i IT. Det är tanken i alla fall, vi får se hur det går. Min självbehärskning är ju inte alltid bäst....

Världens bästa dag :)

Ok, dagen kanske inte började så bra med trasig tand och allt. Och sen åkte jag till skolan och blev förbannad när min labb inte hade kommit in som den skulle. Men...

...sen åkte jag till Lund och träffade Helena och Jennifer! Kort men intensivt var det, men också helt superbt. Kul att träffas helt enkelt. Är lite avis på mina hemmavänner som får avnjuta sällskapet  mycket mer än jag!

På vägen hem från stationen ringer jag Clara och vi kör lite IKEA-häng. Lite bra quality-time helt enkelt.
Väl hemma kollar jag status på labben och ser att den har kommit in, så nåt fuffens med systemet måste det ha varit. Men, inlämnad är den och inte längre något att sura för.

Och eftersom det är fredag är jag på strålande humör! Har helt förtängt hemtentan på måndag, för nu är det helg!

Åh nej - tanden!

När jag var liten cyklade jag en dag och "hoppade" med cykeln genom att rycka i styret. Typ. En dag landade jag efter hoppet i en grop och åkte pang ner i marken med huvudet först. Smart Therese... I vilket fall så gick min tand sönder lite i nederkant och jag fick lite ny tand påklistrad.'

I somras kändes det som lite hade ramlat av, och jag gick till tandläkaren och fixade till.
Idag är det likadant, fast mer som saknas! Usch, jag hatar när tänder trasas sönder. Så, vad gör jag? Låsas som ingenting tills nästa vecka och ser till att få en tandläkartid när jag är hemma. SUCK!

Rent hus.

Idag har jag:

- Tvättat
- Handlat
- Gjort müsli
- Dammsugit
- Dammat
- Moppat golven
- Städat badrummet.

Återstår gör städning av köket, plus göra coleslaw och kvällsmat.
Jag hade blivit en sjujäklans hushållerska!


Ps. Clara! Hur ska jag få tag i dig när mobilen är död!?


Vuxenpoäng.

Igår ringde jag och bokade bankmöte för mig och Erik. Hur mycket vuxenpoäng är inte det!?


Rockring del 2.

När man rockar så måste man komma ihåg att byta håll ibland. Och rocka andra hållet liksom. Jag har rockat klockvarvet, och har träningsvärk i höger maghalva. Inget i vänstra.
Nåväl, jag kanske lyckas med en halv snygg mage i alla fall!

Den lilla tanten.

På bussen hem idag var det packat, packat, packat. Men det var inte det som var poängen.

När Lee gick av på dalaplan skulle en liten skrupen tant på med sin rullator. Hon var säkert lika lång som jag när hon var rak, men i dagsläget var hon ganska ihopsjunken och nådde upp till brösthöjd undefär. Först fastnade rullatorn i dörren, så jag hjälpte henne att få upp dörren. När hon sedan skulle komma in i bussen fick hon inte in rullatorn, så jag fick hjälpa till att dra in både den och henne. Eftersom bussen var full, så hann hon inte hitta sittplats innan bussen började köra, så jag fångade den lilla tanten innan hon dunsade i golvet när balansen svek. Som tur var lyckades vi baxa in henne på en plats, så där satt hon säkert tills jag gick av i alla fall. Det är inte lätt att åka buss när man är gammal skruttig tant!

Rock on!

Trots min budgetmånad så unnade jag mig igår något jag tänkt på länge. En rockring! Jag får så dåligt samvete när jag aldrig tränar och rör mig, så nu ska här bli ändring! Jag ska få nord-europiskas snyggaste midja! Ja, det är tanken i alla fall, vi får väl se hur det går i praktiken...

Håll i hatten!

Det är blåsigt som tusan här nere i söder. Erik kunde inte jobba idag, för det blåste 20 sekundmeter ute i vindkraftsparken! Jag valde att åka bussen till skolan, och jag var nöjd med mitt val. Inte så kul att lägga pengar på busskortet, men man får ju se det positiva. Jag kunde ju helt enkelt blåst bort annars!

2 lugna fina helger.

Nu är det ny vecka, och jag ser fram emot att inte ha en pensionärshelg igen! Blir ingen utgång (finansiella restriktioner) men visst kan jag unna mig att gå på fest! Tragiskt att jag ser fram emot helgen redan på en måndag, men tiden går fort nu för tiden. Ska till skolan nu och kämpa mig igenom lite IT. Trevlig dag!


Söndag!

Jag och erik har varit på IKEA, köpt nya fina ljus till jul och lite annat smått och gott. Och funderat på hur vår nya fina lägenhet ska se ut. Det är inte så långt kvar! Eller tja, vi vet ju faktiskt inte ens om vi får tag på någon lägenhet, men jag tror det blir bra. Har varit en väldigt mysig dag i alla fall!
Ska fixa lite här hemma nu. Hej hopp.

Pensionärs oss.

Igår lyckades jag och erik med något helt fantastiskt. Vi åt god kvällsmat med lite öl till, och det tog musten ur oss båda. Klockan halv tio var båda dödströtta, så gick och lade oss. Och somnade på 0.2 sekunder. Jag skäms för vår pensionärs-fredag.

Idag är lördag, så idag ska vi nog kunna hålla oss uppe till åtminstonde tolv. Filmkväll blir det i alla fall!

Fastnat.

Jag har fastnat hemma. Jag vill verkligen inte åka till skolan. Urk. 


Jag kom iväg till skolan. Och jag varken cyklade eller åkte buss. Jag gick dit i det blöta vädret, var där i SJU minuter och sen gick jag hem. Tog totalt ca två timmar.

Bra morgon.

Var uppe med tuppen och tvättade klockan sex. Jag ångrade mig flera gånger innan jag väl kom upp ur sängen, men väl uppe var jag nöjd med min tidiga tvättid. Förutom att tvätta har jag varit och handlat och gjort en hemsida (Anna - den är under uppbyggnad, men snart klar!). Måste iväg en sväng till skolan med, men jag vill inte ge mig ut i regnet. Bussen ligger bra till idag... I vilket fall får det vänta, tvätten ska vikas och läggas in, och jag vill ha lunch först!


Målet med idag.

Ja, målet idag var att komma ut och jogga. Det gjorde jag! Men sen har jag inte gjort ett dugg mer. Förutom ätit kakor... hmm.. I vilket fall var det jätteskönt, och jag är nöjd :)

Seg i starten...

Jag är så trött idag! Orkade inte gå upp med Erik, mer än att jag hasade mig till soffan och somnade om där. Vaknade för en halvtimme sen och är egentligen fortfarande lika trött. Clara var här igår och bakade barnomsorgskakor.
Får man kick-starta morgonen med kaka? Ska fundera på det ett tag tror jag allt. Eller på en joggingtur. Vi får se!

Glad att jag bor i Sverige!

Tittade just på en dokumentär som handlade om droger och prostitution i Iran. Det var hemskaste hemskast. Jag kan inte förstå att ett land kan styras av en religös bok som förtrycker kvinnor. Egna ingångar för kvinnor, endast halv arvsrätt som kvinna, och du är helt enkelt bara hälften så mycket värd för att du föddes som kvinna.

Sen förstår jag att inte alla i Iran har det som dem i dokumentären som prostituerade sig för att kunna försörja sig och köpa droger, och tog med barnen till "jobbet". Precis som i alla samhällen så finns det uppdelningar mellan över- och underklass. Den ena lyckades i alla fall ta sig ur missbruket och prostitutionen när hon gifte sig, men i stället blev hon fånge i sitt eget hus och var livrädd för sin kontrollerande man. Vet faktiskt inte vilket som är bäst av de två alternativen!

Summarn av kardemumman är i alla fall att jag gillar sverige - där jämställdheten ligger mil före en hel del andra länder!

Go Obama!

Jag är nöjd med den nya presidenten, glad över att hemtentan är över, glad för fina vänner och är egentligen rätt lycklig. Efter skolan idag ska  jag inte plugga alls, utan det kan vänta tills imorrn. Avslutade metodkursen igår, så nu är det lugnt tills nästa vecka när nästa börjar. Sånt gillar vi! Dags att göra sig färdig för skolan...


Stressad.

Jag blir så stressad ibland. Imorrn ska hemtentan vara klar, gruppuppgiften redovisas, labben (inte klar) ska lämnas in. Och helst av allt vill jag låtsas som om hemtentan inte finns, men det kan man nästan säga att jag gör. Tankarna är på annat håll, och så får det vara ibland.

.

Ibland händer saker som får en att tänka tillbaka på saker som hände för längesen. Sånt som man ibland glömmer bort, fastän man inte borde. Ibland går det bra, ibland inte. Ont i hjärtat gör det i vilket fall. Man ska aldrig ta någonting för givet!


RSS 2.0