Mot Göteborg och Stockholm!

Läste några blogginlägg tillbaka, och skit vad jag har tjatat om tentan! Haha! Insåg inte det innan nu. Förlåt. Ska i alla fall inte nämna den nu på ett tag, för nu är det över. Det gick lagom bra, och jag var klar på en timme. Slutrapporterat från det.

Håller på och packa inför brud-resan nu. Ska pressa ner lite mer saker i väskan, sen är jag nöjd!
Nästa punkt i dagordningen är i alla fall mat. Jag håller på att svälta ihjäl - på riktigt.

Ha en fin helg, för det ska jag!

Grill-Erik

Det är alldrig för tidigt att börja grilla! 3,5 grader räcker gott och väl :)
image29
Smakade smaskens gjorde det också.

Har pluggat färdigt för idag. Har klämt i mig ett påskägg, en mjukglass och en isglass. Tur att jag inte tentapluggar varje dag, då hade jag nog fått skaffa en större lägenhet.

Ska packa nu, och sen sova. Tänkte upp tidigt imorrn och kolla igenom grejorna till tentan igen.
Sov gott!


ps, det finns en gud, 8000 tillbaka på skatten. Man tackar!

Åh.

Det går så dåligt för mig! Sen senast har jag nästan gjort färdigt en extenta och ätit massa godis ur påskägget som jag fick på jobbet igår. Suck. Måste, måste, måste! Nu är det allvar. Om en kvart sätter jag igång, på riktigt. Ska stänga av datorn och fokusera mig på tentaplugg. Det ska jag.

Saknar

Känns som jag saknar något. Vet inte riktigt vad det är, men nåt är det. Det helt uppenbara är ju saknaden av hälften som jag ska kunna imorrn till tentan, men det ska jag läsa in idag. Annar vet jag inte. Kanske är en helg i gamla goda vänners lag som saknas, men det kommer jag att få i helgen! Hurra!

Ska sätta igång med plugget nu, måste göras nån gång. Tjipp.

Fy mig.

Jag är så dålig. Har inte pluggat alls mycket idag inför tentan. Knappt nåt alls. Ska iväg och jobba strax, tänkte ta med mina sammanfattningar så jag kan kolla igenom dem på rasten. Imorrn blir det däremot riktig pluggdag. DÅ jävlar ska infon lagras i hjärnan!

Dags att jobba. Adjöss!


Tentan närmar sig

Imorrn och sen på torsdag. Sen är det tenta. Det är nästan så att jag längtar lite, för jag vet att efter tentan bär det av mot gbg och sedan mot sthlm. Hurra! Ska bli hur kul som helst faktiskt :) Lite quality-time med Eliten slår aldrig fel! Tentaplugget idag har gått hyfsat. Sammanfattningarna är färdiga, ska bara nöta in det som står i dem. Piece of cake...

Kom nyss hem från Johanna och Hose-kvällen. Det bjöds på våfflor som smakade smaskens. Ska sova nu och smälta fikan. Sov gott!


Påskhelgen

Ja, det var en mysig helg!
Åkte till varberg i fredags, och kom iväg alldeles för sent. Det resulterade i att jag kom för sent till min och Hannas date. Typiskt mig. Hade i alla fall en alldeles lagom hemma-mys-kväll med mammut :)

Påskafton inleddes med en morgonpromenad, följt av en lunch hos far med både Wessmans och Eliassons. Sen bar det av till Fasth och Moa för för-förfest, en snabbis hos släkten och sen tillbaka till Fasth och Moa på förfest. Hade superkul, och efter en nattvandring med Värst hamnade vi på Oscars. Träffade Gisela, Lynn och Elin och hade det kanon hela kvällen. Gamla vänner är fint att ha!

På söndagen vaknade jag pigg som en mört och bestämde träff med Hanna. Hon bjöd på fin-våfflor och gott sällskap, så jag var nöjd! Hem till Veddige där jag lekte med Eriks systerdotter, och somnade framför barnfilmen klockan åtta i soffan. Jag var nöjd :)

Hade snöbollskrig i morse och sen hälsade vi på Eriks nyfödda systerson. Jag gillar Filip! Han gillade att ligga hos mig också, ända tills han blev hungrig och insåg att det var lönlöst att kasta sig efter tutten. Blev inte riktigt den reaktionen som han hade hoppats på, så det var bara att lämna över honom till Anna. Mjölkproduktion är inte helt lätt att bara framkalla sådär..

Ska lägga mig nu, och sova som en stock. Imorrn tänkte jag gå upp med Erik och satsa på att börja plugget vid sju. Dags att lägga in racerväxeln nu, bara några dagar kvar innan tentan!

Sov gott!

Mot varberg!

Idag bär det norrut. Det ska tydligen blåsa och snöa, men här är det lugnt, Kanske bara var SMHI som drog i lite extra för att krydda påsktrafikinfon... vi får se! En snabbis till mobilia för att panikleta nåt att ha på mig imorrnkväll, sen kör vi. Glad påsk!

Det går bra nu!

Förmiddagen har varit relativt producerande. Jag är färdig med sammanfattningen på miljöledningen. Hurra! Dock kvävs min glädje lite av att jag har kvalitetsledningen kvar. Är glaset halvfullt eller halvtomt?
Nåja, halvvägs är inte fy skam, jag ser ljuset i tunneln! Ska göra mitt yttersta för att sammanfatta i eftermiddag.

Hamnade på lite sidospår nu innan lunch, och slösurfade lite på bloggar, aftonbladet och allt annat jag kunde komma över. Skärpning Therese. Ska slänga in en tvätt nu, och sen ska här lunchas och pluggas.

Duktig flicka :)

För en gångs skull stämde mitt tänkte schema med det faktiskta! Jag pluggade hemma, hade möte i skolan och pluggade i skolan. Helt otroligt! Imorrn väntar mer tentaplugg, och då jävlar ska faktan präntas in i huvudet. Det ni!

Har nyss ätit min livs första egenlagade spenatsoppa, och den smakade utsökt. Jag kan när jag vill! Ska ut och gå en sväng med Erik nu. Byebye!

Ny dag, nya tag!

Idag är dagen. Jag ska börja tentaplugga. Det är faktiskt helt sant! Ska försöka få sammanfattat lite nu på morgonen, och sen ska jag till skolan på ett möte. Sen ska jag stanna kvar i skolan och göra en extenta.
Det låter så bra - hoppas det blir så med! Heja heja, tentaplugg på G!

Hungrig, trött och omotiverad

Therese i ett nötskal just nu...! Och till råga på allt ringde det just från academic work och undrade om jag kunde jobba. Jag tvekade i tre minuter och sen sa jag nej. Och fick jättedåligt samvete! Tror dock det var ett klokt beslut. Hade jag åkt direkt och jobbat nu efter skolan så hade jag blivit jättetrött vid sex pga av gårdagens sömnbrist. Plus att jag måste plugga hela resten av veckan, och hinner jag aldrig sova ut blir det inte mycket plugg gjort. Men dåligt samvete, det har jag.

Ska i vilket fall fixa lunch nu, innan jag svälter ihjäl.

Tvättexperiment

Jag har gett upp. Jag kunde inte låta bli att fråga honom igår om inte tvättkorgen höll på att explodera och om han inte hade sett det. Jo, säger han och sa att han antog att jag hade bokat tvättid. Så kan det gå. Antar att jag satte mig i tvättgudinnans position från början, så jag får väl stanna där.

I vilket fall är jag trött efter ca fem timmars sömn, och sitter nu och läser igenom ett ekonomiarbete som vi ska opponera på idag. Måste kolla igenom min egen redovisning med. Dags att sätta fart, halv nio börjar det i skolan. Ha en bra dag!

Idag vs igår..

Igår var jag och Erik ute och gick i över två timmar med endast tröja på oss. Inga halsdukar, inga vantar och en klarblå himmel utan moln. Vi blev så lyckliga att vi bestämde oss för att vårstäda balkongen, och den blev jättefin.
Idag snöar och blåser det. Massor utav varje. Usch, fy och blä. Det värsta är att jag måste gå till bussen om en halvtimma, för jag ska jobba. Ser inte riktigt fram emot det!

Lång fin tysklandsdag!

Tyskland igår var super. Började dock lite dåligt när vår taxi aldrig kom, men det löste vi med hjälp av MTZ:en. VI åkte, åkte, åkte och åkte och sen var vi där. Shoppade loss en del och lastade alla våra kilo på bussen. Sen bar det hemåt! Tack Erik, Sara och Hans för en mysig utflykt! Mer sådant :)

Väl hemma samlades familjen från dagen och Clara och Nicholas för att kolla schlager-finalen. Mycket åsikter om de flesta bidrag som vanligt... :) Höll ut till längst gjorde Clara och Nicholas, efter två filmer, varav den ena (The Village) var väldigt speciell. Rent utav dålig faktiskt. Blev i alla fall ett vaket dygn, men vid halv fyra kom vi i säng, efter 22 timmars vakenhet. Det är rätt skönt att sova då!

Nu ska jag och Erik ut och gå. Blå himmel och en helt underbar dag, sånt måste tas tillvara på!

Läggdags

Klockan blev visst inte så tidigt i alla fall, om mindre än sex timmar är det dags att stiga upp igen. Så kan det gå. Får slumra lite på bussen! Ikväll var i alla fall jättetrevligt. massa vänner och gott sällskap, sånt gillar vi :)
God natt!

Utlandsresa

Imorrn slår jag, Erik, Sara och Hans på stort med en resa. Vi ska till tyskland och kolla bordershopen. Ska bli riktigt roligt med en liten utflykt! Ikväll blir det därför lungt, bussen går kvart över sju imorrn, så det är tidig sänggång ikväll. Särskilt eftersom både jag och Erik har varit uppe sen fem.

Strax är min mat klar, och sen kommer lite vänner och hänger. Det är najs. Trevlig fredag!

Pigg, pigg, pigg...

Ja, klockan är ju inte särskilt mycket, men jag studsade upp ur sängen klockan fem och fick dra min kära man ur sängen! Han ska snart till jobbet och jag börjar skolan om fem och en halv timma... suck, vad ska jag göra tills dess? Arbetet blev klart igår, och jag har redan läst igenom det en gång och korrekturläst. Hittade lite småfel, annars var det toppen. Typ :)

Jag har ett pågående test här hemma. Erik är inte världens mest hemmafruiga, och har nog aldrig tagit initiativet till tvättningen. I ren nyfikenhet har jag inte bokat tvättid än för att se när han reagerar. Det var åtta dager sen jag tvättade, menden svarta tvättkorgen är redan full, och han har inte ens nämnt nåt som kan liknas vid tvätt/tvättmaskin/rena kläder. Vi får väl se när det händer, jag väntar med spänning!
(Hoppas han inte tjuvläser min blogg, då kommer han jävlas med mig och aldrig säga nåt...)

Nu ska jag äta frukost och diska. Men det tar inte fem och en halv timma va?

Nu sätter jag fart!

Idag gäller det. Arbetet ska fixas, och min del ska skrivas. Klockan tre ska jag träffa gruppen i skolan och då ska vi fixa det sista. Nu ska tangenterna glöda, för jag är på G!

Ps. Den där promenaden igår.,. den hände aldrig. Fastnade framför datorn, och när jag väl skulle gå så började der regna. Jag åt en muffins i träningsprotest, och den var god.

God morgon!

Frukosten är redan intagen och jag sitter och klurar på vad jag ska göra näst. Det är fint väder, så det lutar nästan åt en morgonpromenix! Enda nackdelen är att jag måste ta mig ut min morgonrock... men det får det nog vara värt! Promenad it is!

Det krävdes bara lite sol!

I förmiddags gick jag och Lee till skolan i solen. Föreläsningen var rolig, och min motivation kom tillbaka! Fokus på ekonomin i tre veckor, sen IT för hela slanten :)
Gick hem från skolan med, och vårkänslorna sprudlade! Har blivit mycket gående idag, eftersom jag hade lovat erik att gå med honom också. 20 000 steg senare mår jag prima och ser fram emot muffinsen i ugnen. Ett experiment, men smeten var god! House-kväll om en halvtimma!


Noll motivation

Suck. Jag är bara så trött på skolan. Jätte, jätte, jätte, jättetrött faktiskt. Grupparbete som ska in på fredag i ekonomin. Kan inte börja med min del förräns kanske på torsdag, så det blir till att analysera fort som fan. Hoppas torsdag är en bra hjärnkapacitets-dag! Annars sätter jag alla i skiten, och det är inte snällt.

Ekonomitentan närmar sig smygande, och jag har faktiskt läst ut min kvalitetslednings-bok idag. Men orken till det seriösa tentaplugget har inte heller infunnit sig. Brukar göra det när det närmar sig på riktigt. Det är trots allt två och en halv vecka kvar ju :)

Ska i alla fall masa mig till IT-föreläsningen idag. Och nån dag ska jag ta tag i alla labbarna som jag måste göra. Jag är faktiskt inte alls så sugen. Kan ingen bara ge mig mitt drömjobb? Jag är inte kräsen, ge mig bara!

Mot arbetet!

Har haft en effektiv morgon. Handlat, bakat, diskat, duschat, lagat lunch, diskat igen, fixat lite skolgrejs och kollat lite på sjukhuset (min nya drog). Nu är det dags att borsta tänderna, sen beger jag mig mot jobbet. Tjipp!

Snabbis i Varberg!

Igåreftermiddag lämnade vi Malmö för en snabb-visit i Varberg. Anledningen var att veddige-gänget är tillbaka efter sin långresa. Förfesten ägde rum hos sjögren, och det var bra fest. hade riktigt roligt, och lyckades med ett antal vacka bilder med diverse poser. Sen var det såklart oscars som gällde (vad annars finnsd et och välja på?). I taxibussen på vägen in till stan lyckas min öl smita från bordet i en sväng, och ramlar ut i min väska. Jippie. Mobil och kamera klarade sig dock, även om kameran är lite lätt kladdig. Nåväl.

På oscars mötte jag en man som sa
-"Du är helt perfekt. Ditt hår, ditt ansikte, till och med ditt läppstift".
-"Öh, tack" sa jag.
Är nästan helt säker på att jag träffade samma man på campino efteråt. Då frågade han
-"Ska vi pussas?"
-"Eh, NEJ" sa jag.
-"Du va inte så jävla snygg ändå!" sa han när jag gick.
Tack så hjärtligt! Hahahahaha!

Rolig utekväll i alla fall! Lyckades att bli nerspilld av öl två gånger, så lukten av gammalt fyllo förföljde mig hela kvällen. Så kan det gå. Nu är det läggdags!


Förresten. Ny soffa står nu i vårt vardagsrum :)

Uteblivet besök!

Mitt finbesök kom inte. Farfar var lite krasslig, så besöket blev inställt. Kanske kommer de en snabbis imorrn om han mår bättre. Så istället för fin-restaurang ikväll blir det fin-hemmamat! Räkor och avokado till förrätt och chililax till mat. Sköljes ner med lite vitt vin, och sen toppar vi med lite godis, Kan bli riktigt bra det med :)

Mer tid åt folket!

Jag gick upp vid fem i morse med min kära man. Jag ska inte förneka att jag slumrade en stund mellan sex och sju, men annars har jag varit uppe och aktiv. I eftermiddag får jag finbesök + soffa, så jag har diskat, vattnat och plockat lite här hemma. Hade funderingar på att dra fram dammsugaren vid sex, men misstänker att grannarna hade motsatt sig högljudda aktiviteter vid tidiga klockslag.

Trodde också att jag var tvungen att cykla till jobbet och lämna en lapp nu innan skolan, men jag ringde dit och nu slapp jag det! Hurra, jag har en hel timma till övers! Därför ska jag dammsuga nu (det är inte tidigt längre) och läsa lite kvalitet. Ingen stress, bara tid. Det är skönt :)

Jobbigt.

Ibland blir man bara trött! Har tvättat och tagit det lugnt mest hela dagen, och för en timma sen tänkte jag äntligen ta tag i mig själv och åka iväg till jobbet och lämna ett papper. Efter en titt i spegeln insåg jag att det inte var läge att lämna huset innan vissa åtgärder. Skyndade snabbt iväg till södervärn och anlände ca en minut innan bussen. Tar upp plånboken och ställer mig i busskön, när jag ser att mitt busskort inte är med. Jag min pantskalle har lämnat det hemma på köksbordet, och inga kontanter hade jag heller. Suck. Bara att vända och gå hem, jag får lämna pappret imorrn istället, på nåt sätt. Morr!

Mittwoch.

Onsdag igen..! Jag har i alla fall varit duktig idag. Solen sken i morse, så jag och Sara gav oss ut på en morgonpromenad. Härligt var det. Mitt knä (det som inte brukar vara ont) krånglar. Erik säger att jag måste gå till doktorn och kolla upp båda knäna, men jag gillar inte att gå till doktorn. Jag tänker alltid att de ska hitta massa fel på mig och att jag måste amputera båda benen. Det vill jag ju inte. Fast om det inte är riktigt så allvarligt så kanske det är lika bra att kolla upp det. Tänk om det skulle gå att göra nåt åt det? Då kanske jag inte behöver ha ont i knäna mer! Vi får se, jag ska fundera på det.

Ska fortsätta plugga nu. Har ägnat förmiddagen åt kvalitetsledning, och har nu endast ett kapitel kvar i boken. Det ska läsas, och sen blir det lunch!


Sony Ericsson

Vad kan man säga... Det är inte telefonen som är problemet. Det är mobilväskan!!! När jag köpte min mobil var den på erbjudande och man fick en sony ericsson mobilväska med. En fin liten vit sak som Erik sa att jag var tvungen att använda eftersom min förra mobil var så ful och sliten, och att jag borde ta hand om min nya bättre. Så jag har använt den!

Synd bara att den inte är kompatibel med mobilen... magneten i väskan rubbar mobilens knapplås, och inifrån väskan agerar den självständigt och ringer upp folk och lever sitt egna liv.

Mitt besök på expert tog cirka 50 minuter. 20 minuters fifflande med telefonen tills vi insåg att väskan var problemet och sen 30 minuter klurandes på vad som skulle göras. Kan man reklamera en väska, som till råga  på allt var en gåva? Det löste sig till slut i alla fall, och jag har ingen mobilväska nu. De skulle höra av sig om jag får ersättning eller en ny - bra - väska.

Slutet gott, allting gott.

Köpenhamnspartyt

Ja, det blev en speciell kväll...!

Förfesten var superkul och det var mycket roligt folk. Varbergarna dominerade ganska starkt, och bestod av både kända och okända stadsbor. Vid halv tolv drog vi oss mot stationen och tog därifrån tåget till köpenhamn.
När vi kom fram till diskotek in var det låååång kö, och vi stod tappert och frös och väntade. Väl inne var stämningen sådär efter diverse åtkommor, men det blev trots allt ganska bra.
På hemvägen va det nattamat och vandring, och på stationen inser vi att vi måste vänta 35 minuter på tåget. Jippie.
På tåget sov alla överallt och det gick fort hem. Det gick alldeles utmärkt att sova åtta personer i våran lägenhet, tro det eller ej. Vid halv sju kom vi i säng, och vid ett idag vaknade vi. Lite bakisfrukost betående av korv och toast satt fint, och lite slappande innan vi lämnade våra gäster vid bussen för en halvtimma sen.

Tiden igår gick i alla fall fort som tusan, och jag hade trots allt ganska kul! Kul att testa nåt annorlunda i alla fall!
Tack så hjärtligt kära vänner för trevligt umgänge :)

Det som var dumt igår var att min mobil jävlas. Den låser upp sig av sig själv och lyckades ringa min chef vid halv ett. Ajdå. Och, för att göra saken värre så gjorde den det IGEN vad halv fem.... Inte så kul! Ska ringa honom imorrn och kolla lite andra saker, och så ska jag försöka förklara varför jag har ringt honom och antaglien spelat in mobilsvar inifrån min väska på ett uteställe. Hoppas det stängde av sig efter en viss tid, annars kan det ha blivit en dyr histora med den danska taxan! Var nyss på expert och kollade, och jag ska komma tillbaka imorrn så får jag byta in den mot en ny mobil. TUR!

Nu ska jag nog lägga mig med en film. Det låter mysigt tycker jag :)

Köpenhamn nästa!

Idag är det fest i Köpenhamn. Verkar som vädergudarna är lite emot oss bara... I morse när vi vaknade var det strålande sol och blå himmel, nu är det grått och pissregn. Det ser ljusare ut bortöver, så jag har hopp om en bättre eftermiddag! Hörde på nyheterna att det kunde blåsa upp till 25 sekundmeter ikväll. Det kan bli lite blåsigt. Får ta ett par tunga skor så jag står stadigt :) Om två och en halv  timme kommer i alla fall mina gäster, och tills dess ska jag dammsuga lite, städa  bort det värsta och göra mig i ordning. Det blir nog lagom!

Igår var det lugnt och fint. Åt kvällsmat, slappade och gick och la oss tidigt. Sara hängde med oss och det var mysigt.

Nu ska jag sätta fart. Trevlig dag!

RSS 2.0