Sveriges flitigast uppdaterade blogg!

Inte min.

Julen har varit toppen. Som vanligt har den flytit på i sakta tempo med mycket mat och umgänge. Julaftonslunch hos pappa, kvällen hemma hos Eriks syster, juldagsfrukost hos Eriks farbror följt av inflyttningsfest hos Pernilla & Markus som avslutades på sociten och kalkonmiddag hos bonusmormor & bonusmorfar på annandagen. De andra dagarna har jag jobbat på banken.

Jag har kommit in på några kurser till våren, så jag kommer att vara en tillsvidarestudent då med i väntan på mitt jobb (det kommer snart, man måste bara ha tålamod).

Jag hade egentligen inte så mycket att säga. Jo, jag längtar tills Åre! Snowboarden behöver rastas och jag behöver lite frisk fjäll-luft. Härligt! Om tre veckor sticker vi. Skönt.



Gott nytt år!

Myspys!

Var och lunchade med pappa och Sara idag och gick sen en sväng på stan med far min. Fick en snilleblixt och ringde Helena, och hon var ledig och hemma! Vi hängde en stund och det var mysigt. Och alldeles för länge sen! Blir lätt att veckorna bara försvinner när alla lever i sina egna små bubblor.

Gick hem från Helena vid tre med ambitionen att göra en IT-labb. Sen försökte jag och det gick inte! Labbinstruktionerna är puts väck och jag har mailat läraren för tusende gången. Jag tror att han eventuellt kommer att polisanmäla mig snart för att jag är en stalker. Nåväl, så länge jag inte får instruktionerna så kommer mailbombningen att fortsätta!

Nu ska jag spela bilspel med Erik. Fasten your seatbelts, please.
Jobb i skällinge hela dagen imorgon och sen är det julafton!

1:a jul avklarad.

Min mammsi ska bort över jul, så igår hade vi första julafton. Jag jobbade till sex i skällinge, så var hemma strax efter halv sju när julen egentligen skulle börjat. Men det ligger ju lite snö på marken, så mammas tåg från gbg var försenat.

Mamma och Sara kom när tåget hade anlänt och vi körde julbord light  med skinksmörgås, sill och gröt. Och julmust och julöl. Alldeles lagom :)
(Fast trots detta åt jag mig proppmätt och alla andra med. Vi orkade inte äta våra egenbakade lussebullar!)

Jag fick en fin paket av mamma (nedan). God Jul nr 1!


Helg!

Den här veckan har jag jobbat fyra dagar, mycket för att vara student alltså!

I torsdags var jag ledig, och då passade jag på att bjuda in farmor, farfar, lillasyster och mamma på fika hos mig. Efter den åkte jag, Sara och mamma vidare till GeKås och tog en runda där. Det var lugnt och skönt och inte alls mycket folk. Så som det borde vara alltså! När vi kom hem på kvällen bakade vi lussebullar och hade det mysigt. Det blev en heldag :)

Igår var också en dag med full fart. Jag började dagen med att göra en inlämningsuppgift i projektledningen, träffade min syster på stan och köpte färdigt julklapparna och sen gick jag på jullunch med telefonbanken. Skulle inte börja där innan klockan tre, så jag gick till vårdcentralen och tog den där grissprutan tillsammans med min syster. Känns inte riktigt som det var mitt beslut, jag gjorde det mest för att slippa allt tjat! Nu har jag tagit den i alla fall, så nu behöver ni inte tänka på det mer. Ok? En ond arm och tjock hals fick jag på köpet, men det är uthärdligt.

Jag ska ut en sväng på stan nu tänkte jag och greja lite. Köpa en julskinka och sådär. Hej så länge.

Bättre sent än aldrig - bilder!













Nu får det räcka. Att ladda upp de här bilderna har tagit mig 25 minuter! Tack alla som kom, jag hade skitkul :) Och till alla som valde att gå hem istället för ut. Oscars var skit. Jag var där i en timme tror jag, sen gick jag, Erik, Nattis och Kalle och åt kebab istället. Så det så!



Sist men inte minst, tack för alla fina presenter!


Inflyttningsfesten...

... blev toppen! Jag hade kul, och tror att de flesta andra hade det också :) Hade tänkt att lägga upp lite bilder, men jag orkar inte idag. Har jobbat på telefonbanken hela dagen, kört en julklappsrunda efter jobbet och sedan åkt hem till farmor & farfar och gjort julkorv. Kom hem för en liten stund sen och är ganska rejält sömning känner jag. Jag lovar lite bilder, bara inte just nu!

Sov gott!

Uppladdning.

Ikväll blir det inflyttningsfest och jag och erik laddar för fullt med städningen som spårade ur. Det blir alltid så när vi ska städa lite snabbt. Nåja, vi har har gått igenom hela lägenheten + att ugnen och alla skåpsdörrar är rena som aldrig förr ;)

Snart dags för lite lunch, sen sätter kvällförberedelserna igång på riktigt! Hej så länge!

Mysig dag

Idag var riktigt trevlig! Efter lite plugg och tvätt kom Emma hit och vi åkte hem till Gisela och Minoo. Jag fick en påse kläder av Gisela som jag tacksamt mottog! Tack snälla du :) När vi hade hängt där en stund åkte vi in till stan för att träffa Jenny och Noelia. Vi lunchade på ströget och gick en sväng på stan. När slutet på tvättiden närmade sig åkte jag hem och gjorde färdigt en inlämningsuppgift till projektledningen.

Sen när Erik kom hem så åkte vi och handlade. Massvis med saker blev det! Nu är vi redo för inflyttningefesten på lördag! Full fart framåt :)

Blev ett ganska ointressant inlägg, men summan av kardemumman är att jag har haft en bra dag. Tjipp!


God morgon!

Idag är det 10:e december, nobeldagen och Nattis födelsedag. Grattis!
Jag är uppe med tuppen och håller på och tvättar. Idag har jag inte försovit mig, utan istället redan varit vaken i en och en halv timme! Frukost avklarad, första tvättarna inslängda och min inkorg på mailen rensad - härligt! Tänkte sätta igång med en inlämningsuppgift i projektledningen nu och hoppas att den blir klar om nån timme. Fick tillbaka min första inlämningsuppgift igår och fick VG! Vet inte riktigt vad läraren tänkte då, men det är bara att tacka och ta emot.

Jag klippte mig igår och tänkte visat en bild, men jag hade en bad-face-day så det blev inget. Håret ser ändå inte så annorlunda, men det känns annorlunda. Inget trassel, bara mjukt! Nä, dags att sätta igång. Ha en fin dag!

Plötsligt händer det!

Igår när vi tog sikte mot sängen och nattsömn så fick vi istället ett infall att olja bordet - och sagt och gjort, ett nyoljat bord blev resultatet. I köket har vi ett skåp där allt hamnar. Och jag menar verkligen allt. Ikväll tog vi itu med skåpet, och det blev superbt! Kan inte garantera att resultatet håller i sig, men man kan ju hoppas :)

Övriga dagen har förflutit i lugnt och stilla tempo. Projektledning på förmiddagen och diverse smågrejs på eftermiddagen. Och en joggingtur som var brutalt tråkig... Ofta går det bra och är rätt kul, men idag var det inte kul. Men jag överlevde och efteråt var jag nöjd.

Jag ska nog hoppa i säng nu, börjar bli trött. Imorrn ska jag klippa mig! Ska klippa av skatboet till frisyr.
God natt!

Rackarns!

Jag sov för länge idag! Mitt mål är att komma upp senast åtta, idag vaknade jag kvart i nio. Det är förbannat svårt att släpa sig ur sängen när det inte finns något direkt mål med dagen...!

Days of my life.

Life sand through an hourglass, so are the days of my life. Jag och Erik hade det toppen i Örebro! Det var mysigt hos min lillsyrra :) På fredagen när vi kom fram till Örebro efter några fyra timmars biltur så mötte vi Sara på IKEA. Inhandlade lite diverse nödvändigheter (alltid!) och sen köpte vi lite mat och åkte hem till Sara. En nätt liten studentlägenhet som väckte fina minnen både hos mig och Erik. Vi lagade lyxig potatisgratäng med saftig köttbit och åt oss mätta och glada. Sen toppade vi det med godis i mängder framför Den Gröna Milen och jag lipade som en gris (som vanligt).

På lördagen åkte vi in till stan och laddade för julshopping. Tanken var först att gå in till stan, men med regnet droppande från himlen valde vi det bekvämare alternativet - bussen. Vi fick uträttat den största delen av julklapparna, men jag har fortfarande lite kvar. Bland annat herr Eliasson. Får fixa det snart, men gillar inte att göra det för tidigt och ha klapparna hemma! I vilket fall så var det tänkt att jag skulle ta massa kort, men det gjorde jag inte. Ett kan jag i alla fall bjuda på, och det är min syster och Erik framför Örebros slott. Slit det med hälsan :)

 

Efter julshoppingen som höll oss sysselsatta var vi dödströtta! Vi hade tänkt att ge oss ut på stan och ta en öl och kolla in Örebro by night, men efter ett frosseri av tacos fastnade vi hemma istället. Vi tittade på titanic, åt chips och jag bölade som en gris. Jag är verkligen ett nöje att se på film med! Om jag inte sover så lipar jag, win-win-situation :)

 

Natten gick fort och vips var det söndag. Vi ville helst slippa åka när det var mörkt, så vi begav oss av efter frukost vid tiotiden. När vi hade åkt en stund mindes jag att Emma och Anders hade pratat om att åka till Jul på Liseberg på söndagen, så jag slog dem en pling och sa att vi kunde mötas upp i göteborg. Efter lite betänketid bestämde de sig för att det var en god idé, så eftermiddagen spenderades med att strosa runt bland julstånden i ljusen. Kallt som satan var det stundtals, men mest bara mysigt. Vi lyckades få sjunga en låt med Lotta Engberg också, men det räckte med en för sen var tassarna för kalla.

 

 

När vi kom hem satte jag och Erik direkt upp vår nya spegel till hallen. Nu vill jag bara ha en blomma till hallen med, sen är jag nöjd. Tror jag. Trodde i och för sig att jag var nöjd för några veckor sen, men sen kom jag på att jag inte alls var nöjd och sen dess har jag konstant gnällt om att en spegel saknas. Men inte längre! Hurra!

 

Förmiddagen spenderade jag med att plugga. När Jenny vid tolvsnåret frågade om jag skulle med på en promenad så hade jag lagt ner plugget och tackade gladeligen ja till förslaget! Vi gick till breared och hem till Isa där Lina också var. Var trevligt att träffa dem, det var väldigt längesen! Noelia var lika fin som sist och skötte sig exemplariskt :) När jag kom hem kollade jag igenom lite jobbannonser (ge mig ett jobb!) och sen träffade jag Erik på stan efter hans jobb. Gled runt i lite affärer och drog kortet för glatta livet. Nu har jag i alla fall en kjol tills på lördag, ett halsband, en ny almenacka och lite annat smått och gott. Jättebra så här i juletider...! Och tillråga på allt behöver jag klippa mig, mitt hår är katastrof! Nåväl, pengar är till för att användas.

 

Nä, nu har det blivit ett långt och babbligt inlägg. Jag ska lägga mig i soffan på Erik istället. Eller olja ett bord.

 

God kväll!


Örebro!

Jag och Erik är hos min lillasyster i Örebro. Att åka hit tar många timmar i bilen, men nu är vi här och ska julmysa. Gött! Trevlig helg :)

Inlägg tillägnat C-uppsatsen.

Ni kanske undrade vad som hände? Jo, det gör jag med kan man säga! Våra två handledare har tydligen noll kommunikations-skills och därför har INGENTING hänt än.

Vi satte inlämningsdatum till den sista oktober och i mailet till handledarna skrev jag att vi på det datumet skulle maila den sista versionen till dem. Och det gjorde vi. Tre dagar senare får vi ett mail från den manlige av handledarna att han ville ha en pappersversion, och inte ett mail. Så då skrev vi ut två ex och lämnade till dem. När fyra veckor hade gått så mailade jag handledarna och frågade när vi skulle få något slags resultat. Då skriver den manliga handledaren att han inte har fått någon slutgiltlig version, och inte heller att den är skickad till Urkund (plagiatkontroll). Nähä? Så jag skickar Peter att prata med honom, och efter det samtalet framgick det tydligt att vi inte skulle skicka in arbetet till Urkund innan vi hade fått det godkänt av handledarna och att de skulle titta på det några dagar senare. Efter några dagar (för några dagar sen) fick vi ett mail av den kvinnliga handledaren att vi inte skulle få någon som helst feedback innan vi hade fått tillbaka uppsatsen från Urkund, att vi sedan ska lämna in två inbundna slutgiltliga versioner och ett arkivex till skolan. Hon sa även att vi hade fått adressen till Urkund av den mamliga handledaren. Nepps. Så jag ringde till en klasskompis från Malmö, Ly, och fick den av henne. Så igår skickade jag in den till Urkund och idag fick jag ett bekräftelsemail att de har fått den. Nu väntar vi på nåt slags OK från Urkund och sen ska lärarna läsa och bedöma den slutgiltliga versionen (utan markeringar, trots att de för två månader sedan sa att de ville ha in en version där ändringarna var markerade). SUCK!

Tänk vad enkelt allt hade varit om de bara från början hade sagt att vi skulle skicka det till Urkund och sen skulle de bedöma? Jag blir så trött.

Hanna, var det ett bra svar? :)

Jag betar av.

Igår gjorde jag en labb och lämnade in! Four to go... Idag när jag tänkte hänga på motivationståget så upptäcker jag (faktiskt, till min besvikelse) att jag inte kommer åt labbinstruktionerna. Åh. Alltid är det nåt! Jag misstänker att jag

Jag kollade i alla fall upp hur mina göteborgskurser har gått, och jag klarade båda. Det betyder att jag klarade tentan som jag lyckades plugga totalt i en halv dag till. Det är nästan så att jag skäms över att jag klarade den, men jag får helt enkelt tacka min kreativa och logiska sida som antagligen presterade något vettigt! Skönt att ha det avklarat i alla fall, hade inte varit så sugen att sätta mig och plöja igenom telefonkatalogen till kursbok igen...!

Jag ska göra en liten uppgift i projektledningen nu, sen blir det lunch med Jenny S. Hejdå!

Härliga dag!

Trots ett tvättberg som jag kämpar mig igenom (4 maskiner tvättade so far) så är det en toppendag! Vädret är helt fantastiskt och vem blir inte glad då?

1:a december!

Det är första december och jag har inte tittat på nån julkalender! Eller öppnat chokladkalender. Det är min första december någonsin som jag inte har en chokladkalender, men jag antar att jag ska överleva. Jag och erik skippar svt's julkalender och ska istället titta på sunes jul och nisserne på låven. Fast inte idag, vi får titta ikapp en annan dag :)

Annars idag har jag fått färgat mitt hår. Jag blev nöjd och håret blev ljusare. Fortfarande mörkt, men ljusare. Små steg framåt! Efter som jag ska göra mitt hår ljusare så körde jag en avfärgning först. Det ser för jävligt ut när den är klar! Vitt i hårbotten och orange i resten. Sexigt som fan!



Med en färg i efter det så blev det bra till slut!



Ok, jag ser sliten ut, men jag har mosat i soffan i två timmar - då blir man så. Men hårfärgen är jag fortfarande nöjd med!

Efter håret lunchade jag med min far och det följdes av en fika hos mig med Mali. Det var en bra social dag! Inte en sitta-hemma-och-ruttna-självdag. Hurra!

Nog med babbel, jag går och lägger mig.
God natt!

Blåst!

Erik tvingade (jag menar verkligen tvingade) upp mig ut sängen när han skulle iväg till bussen och jag skulle sätta mig och göra en IT-labb som jaghar släpandes. Jag loggar in på sidan och upptäcker att kurssidan är borta! Och med den alla labbarna. Skit! När man väl släpat sig upp och nästan hittat motivationen så sket det sig ändå. Typiskt.

Helst av allt hade jag velat stänga ögonen en stund till, gärna i soffan under en filt, men jag tror det blir frukost och hårfärgning istället. Eller avfärgning följt av färgning närmare bestämt.

Man blir helt förslappad av att inte ha fasta tider. När jag ska jobba har jag inga problem med att komma upp ur sängen, men dagar som den här - då är det tugnt.

God första december i alla fall!

RSS 2.0