Paus

Min blogg har tagit paus. Jag har inget att skiva helt enkelt. Jag återkommer när snön smälter bort. Då kanske jag har nåt att skriva igen!

Var är det för en dag?

Det är min födelsedag! Hurra! Jag ska fira med att strax traska iväg till jobbet :)

Optimist - javisst!

Jag är så glad att jag är optimist. Det har liksom aldrig fallit mig in att fokusera på det negativa när man istället kan fokusera på det positiva!

Den här veckan har varit skittråkig. Jag har varit hemma varje dag och pluggat, kollat jobb och umgåtts med mig själv. Varje gång jag hittar ett intressant jobb tänker jag - "nu jävlar!", skickar in min ansökan och väntar på att telefonen ska ringa. Men det gör den ju aldrig!

Trots att jag är både student, jobbar extra och söker jobb är det nog arbetssökande som jag är mest av allt. Och jag är less på det. Ska det vara så svårt att få ett jobb? Än så länge är jag väl kanske lite snäv i mitt sökande och försöker hitta jobb som har med min utbildning att göra (känns lite dumt att bara kast bort 170 000 i studielån!) men jag vet inte när jag ger upp och söker vad som helst. Inte riktigt än.

Hur jobbigt jag än tycker det är att vara mittemellan så läser jag ju faktiskt roliga kurser som jag hoppas kan hjälpa mig att få ett jobb. Och jag har ju faktiskt ett jobb, om än bara ett extrajobb, som jag trivs med. Förutom det har jag en bra lägenhet att bo i, världens bästa pojkvän, en ekonomi som med lite vilja går runt, världens bästa familj och vänner.

Och efter att ha tänkt igenom det sista så inser jag att det faktiskt inte är så synd om mig, så nu ska jag sluta tycka det. Jag ska söka ett jobb som jag hittade nu - för snart vänder det!



"Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet och inte få den, än att få en möjlighet och inte vara förberedd".

Jättemycket snö.

Jag förstår inte, det kan ju inte vara snö en hel vinter. Inte här?! Igår snöade det skitmycket och mitt i det gick jag från Volvo hem till mig. Såg ut som en snögubbe när jag kom hem. Jag hade tänkt gå en promenad med Erik efter hans jobb, men jag bangade mitt eget förslag och gjorde slingor hemma i värmen istället. Mitt hår är lite ljusare igen och är nog mer ljust än mörkt nu för tiden. I någon slags odefinierbar färg. Nåväl.

Jag ska ta itu med en lite skoluppgift, sen ska jag jobba. Trevlig onsdag!

Borta bra men hemma bäst.

Åre var bra! Fin snö, bra åk och för det mesta lagom temperatur. I lördags var det allt annat än skönt, -25 grader och det blåste i 10 sekundmeter. Det var alldeles för kallt, och då ville jag mest bara hem! Igår kom vi hem igen efter lite tågförseningar och väl hemma kom mamma och lagade lunch till mig och min käresta. Skönt att slippa det och trevligt att hänga lite med mammsen. Sen tog jag itu med min inlämningsuppgift i projektledningen som hade deadline på kvällen. Satt några timmar och fick nog ihop ett ok dokument.

Ikväll är jag ensam, Erik är iväg och äter ute med jobbarkompisar. Vill att han ska komma hem och krypa upp med mig i soffan. Tur att jag har soffkuddarna att gosa upp mig med. Jag ska slänga mig i soffan och mysa.

Trevlig kväll!

RSS 2.0