Onsdag.

Tåget i förmiddags var försenat på väg till skolan. Men det va ändå ok, eftersom vi tvingas åka i god tid när vi börjar ett. Kom fram vid ett i alla fall och gick på föreläsning följt av seminarium och inlämning av Individual Assignment i retailkursen. Skönt att få det överstökat.

Vi slutade lite tidigare, så vi skyndade oss mot stationen för att hinna med det tidiga tåget hem. Vi hann gott och väl, för tåget var försenat. Sen åkte det äntligen, och då blev det visst signalfel. Eftersom det är onsdag, så var det ELIT-middag hos Gisela klockan sju. Lite stressande när man står still i ett tåg och inte är färdig med sin seminarie-upggift tills imorrn. Nåväl. Efter ett tag åkte i alla fall tåget vidare, och när jag kom av i Varberg öppnade himmeln sig och det började pissregna. Jag hade som tur var cykel, så det gick rätt fort hem men jag hann ändå bli helt dyblöt.

Hann bara sätta på datorn, skriva ett stycke och sen var det dags att ge sig iväg till Gisela. Det var trevligt, men när klockan var nio begav jag mig hemåt för att få färdigt uppgiften tills imorrn. Jag är färdig med den nu! Eller egentligen för 20 minuter sen. Skönt. Den är inte fantastisk, men den duger nog.

Erik lovade mig att jag skulle få somna i soffan i hans knä när jag var färdig, så det ska jag gå och göra nu.



God natt!




Det slog mig just...

Jag saknar Malmö!

































Tittade på lite facebook-kort från min gamla hemstad och kom på att jag gillar malmö. Känns konstigt att jag faktiskt inte ska bo där mer. Men vem vet, en dag kanske flyttlasset drar söderut igen. Man ska aldrig säga aldrig. Ett besök hade varit kul i alla fall, men det får vänta. Så länge lördagarna går åt till plugg, så blir det svårt att ta en helg borta.

Jag trivs hemma hos mig också såklart, det är bara lite konstigt att jag inte bor i Malmö mer. Om det nu låter vettigt. Förresten så har jag knappt hunnit märka att jag bor i Varberg, jag sitter ju antingen hemma och pluggar eller är i Göteborg på skolan. Sitter för övrigt med min seminarieuppgift som ska in imorrn. Har total idétorka. En sida till måste jag få ihop.

Ge mig ett jobb!




Bort med sunket.

Min individual assignment är klar, och med den färdigställd blev det dags för en dusch. Inget mer fett hår och riktiga kläder på mig. Inte en sekund för tidigt! Hurra!

Dock har jag fortfarande lite kvar på seminarie-uppgiften. Men jag har alltid varit ganska bra på att skjuta upp saker, så jag tror jag gör det. Nån måtta får det va, och jag vill faktiskt inte plugga mer idag. Vi tar kvällsmat istället!

Konsumentvarning!

Köp aldrig, vad ni än gör, Varma Koppens Lunch - asiatisk soppa med nudlar. Det smakar SKIT. Vatten med citrongräs och klumpar med hårda nudlar på botten. Jättegott, verkligen. Urk!

Fick det i en goodie-bag från IKEA för nån vecka sen, och jag tänkte att jag kunde testa det idag när jag inte känner att jag har tid att laga mat. Jag har ätit fem skedar, och jag har redan gett upp. Åt en banan istället.

Nu ska jag fortsätta med mitt plugg. Tjipp.

Dagens outfit.

På grund av rådande omständigheter kommer tyvärr inget kort upp. Men jag ska beskriva så detaljerat jag kan. Vi börjar nerifrån och upp!

Gråa fårskinnstofflor, vintage anno typ år 2000.
Bara ben, gles stubb, ca 10 dagar.
Svarta trosor, modell större.
Boobsen svänger lösa under ett urblekt linne från GeKås.
Håret är fett och slarvigt uppsatt i en hög toft.
Smink, inget. I så fall rester från i lördags.
Ögonen besitter en panikslagen blick med litteraturstudieuppgift som främsta mål. Och få färdigt det sista på ett arbete som ska in imorrn.

Erkänn att ni är rätt glada att jag inte lade upp nån bild?

6 år!

Igår fyllde jag och Erik sex år. Vi firade med att göra det vi gör bäst - ingenting! English breakfast till brunch, en sväng på bomässan, en film på tv'n och sen lite matlagning. Renskavstoast till förrätt och hemmagjord rostbiff till huvudrätt. Det var jättegott! Sen somnade vi i soffan vid halv elva. Och så var dagen slut!

Försökte hitta nåt kort på oss som var gammalt, men eftersom jag köpte min digitalkamera först när jag skulle åka till England så är det inte helt enkelt. Här är i alla fall ett som är fyra och ett halvt år gammalt.



Vi har blivit lite äldre i alla fall...!

Erik Eliasson, du är finast.

Nattdags.

Efter en nästan en hel dags studier är det dags att sova. Har kommit en bit på mitt arbete, och tror att jag kan hinna få i ordning allt. Skönt. Tog en paus vid ett och cyklade iväg till Gisela och Andreas för att kolla på lurvtotten. Den hunden kan ha varit det sötaste jag har sett! Jag tror att vi kan tänka oss att umgås i framtiden :)

Kvällen spenderades i lugnt sällskap bestående av Helena och Emma. Soffhäng, the saw 3 och Bratz the movie summerar det fint. Tog mig en liten tuppluri soffan innan i upplösningen på bratz-filmen, så jag missade tyvärr den spännande upplösningen av vem som vann talangjakten. Men jag har mina misstankar. Och ska jag vara helt ärlig så kunde jag inte bry mig mindre. Min karl har kommit hem, och det är sovdags.

God natt.

Friday I'm in love!

Det är något visst med fredagar! Även om jag måste plugga imorrn med, så är det ändå helg, och det gillar vi! Kom hem från skolan för en stund sen. Gjorde dagens goda gärning också! Hittade ett VISA-kort som nån hade tappat vid stationen, så jag tog en vända om min gamla arbetsplats och lämnade in det. Hade det varit vilken annan dag som helst så kanske jag hade struntat i det, men idag är ingen vanlig dag. Det är en löningsfredag, och då vill ingen spendera helgen utan ett kort! :)

Ikväll ska jag och Erik ut och äta med en god samling karlar och deras flickor. Ska bli kul!
Och imorrn.. ja, då var det som sagt skolarbete som gäller.



Ett eget liv.

Det där munsåret jag berättade om igår. Det är VÄRRE idag. Det ser allvarligt talat ut som om Erik har misshandlat mig. Läppen är jättesvullen! När jag var liten var det en flicka på nyheterna som hade en tumör i läppenoch behövde komma till sverige och operera sig. Vera hette hon nog. I vilket fall, min läpp känns i klass med hennes. Läppen har helt enkelt muterats till ett eget liv som vägrar foga sig till mina regler. En parasit som suger musten ur mig. Ungefär.

För övrigt håller jag på och tvättar och försöker producera lite text till skolarbetena. Det går rätt segt måste jag erkänna! Nåväl, det lossnar nog efter lunch.

Jag och munsåret ska börja packa ihop oss, vi ska luncha med min kusin Jennie. Bra med nåt kul!


...och inte att förglömma
GRATTIS Lynn och Gisela på födelsedagen!

Force majeure.

Det var inte meningen att jag skulle åka till skolan idag. Kom till tågstationen i god tid, bara för att få reda på att tåget var försenat. Ok. Sen fick jag veta att det var ännu mer försenat. Då sket jag i skolan! Att åka till gbg för en timmas föreläsning av en vimsig man kändes inte längre aktuellt, så det blev hemgång istället. Tyvärr så brakade renget lös och jag hade butit min regel om att ALLTID ha ett paraply i väskan. Jag plockade ut det i förrgår, och sen dess har det regnat varje dag. Hmm.

Sitter och kämpar med en skoluppgift, och har gjort ett tag. Men mest synd om mig är det för att jag har fått en ofrivillig plump lip. Ett munsår från hell som gör ont så in i bomben.

Nåväl, nog om mig. Hur är det med dig?

Hmm.

Erik jämförde just mig med Linda Hammar.
Är det en komplimang?
Jag tror det!



...men då måste väl Erik vara Mats?

Seminarieuppgift 1.

Jesus. Jag har kämpat med en uppgift som inte ens var särskilt svår! Jag har haft total skrivhäfta. Nåväl, jag har fått ihop lite, det värsta som kan hända är att det blir komplettering. I vilket fall tänker jag ge upp nu!

Vi var på kräftskiva hos Nattis och Kalle i lördags. Det var jättekul! Goda kräftisar och mycket trevlig folk. Glömde tyvärr kameran, så det finns inte ett enda kort förevigat som jag kan dela med mig av! Tiden gick fort och helt plötsligt var klockan mitt i natten. En liten taxitur senare somnade vi som stockar i sängen. Söndagen var långsam. Blev inte mycket mer gjort än en heldag i soffan med mys och kebab!

Jag ska återgå till tv'n - extreme male beauty. Skit-tv när det är som bäst ;) Snart läggdags och sen blir det mer, mer, mer skola.

Helg!

Åkte till skolan tidigt idag och läste lite innan föreläsningen. Sen gick jag på min föreläsning som varade i en kvart. Suck! Fick instruktioner till en individual assignment som ska göras tills om tio dagar. Blir nog bra tillslut, men idag kändes det mest piss med en sak till att göra! Nåväl.

Efter skolan träffade jag i alla fall Elin. Vi brukar träffas lite till och från, och det senaste har det mest varit från. Har inte setts sen i januari! Bättre sent än aldrig i alla fall :)

På tåget på vägen hem hade jag tänkt att plugga, men det visade sig att en fredagseftermiddag var poppis att åka tåg på. Ståplats hela vägen hem - inte riktigt rätt när man tänker plugga. Boken får vila idag så blir det nya tag imorrn. Lördag, jag vet, men i dessa tider hinns ingen vila!

Snart kommer Erik hem från lite måleri och då blir det tacos och tv. Som sagt, plugg imorrn!




It's a struggle..

Ingen föreläsning idag, vilket resulterar i en heldags hemmastudier. Jag kämpar för att ta mig igenom en (tro det eller ej) ganska intressant bok.



Men just nu känns den mest som skit. Kom igen, 100 sidor till! Sen blir det seminarie-uppgift.

Förvirrad.

Jag har noll koll nu för tiden! När jag kom hem för en halvtimma sen så började jag mumla om kvällsmat när Erik sa till mig att jag ska till Emma ikväll. Hur kunde jag glömma det!? Herrejistanes.

Skolan är minst sagt intensiv och jag längtar tills min nästa HALVFARTSkurs börjar. Då ska jag reda fixa i ordning mitt liv och få ordning på min examen. Till dess ska jag läsa 3 böcker, skriva 4 inlämningar till seminarium, göra en enskild uppgift, skriva två grupparbeten, en hemtenta och en salstenta. Och så ska jag jobba två dagar. Och just det. Kompletteringarna till C-uppsatsen också, annars får jag göra om den. Phu. Ingen fara på taket, jag har ju sex-sju veckor på mig.




Öm.

Jovisst gick joggingen bra igår. Men idag gör det så förbannat ont! Min rygg ömmar och låren likaså. För att inte tala om hur jag går! Som att jag råkade sätta mig för hårt på en staketstolpe ungefär. Aj!

Ligger i soffan och försöker få till lite vettigt till min seminarieinlämning. Det går inte så bra. Idag är en sån där trög pluggdag när det inte riktigt produceras nåt vettigt innanför pannbenet. Jag ska nog ta och läsa lite i en C-uppsats inför ett gruppmöte imorrn istället och sen lägger jag ner skolan för dagen. Nån måtta får det vara!

Det är dags.

Jag har skjuit upp det länge nog. Dags för en joggingrunda. NU.



Jag klarade det! Efter första varvet var jag fortfarande still going strong så jag tog ett till, och jag dog inte ens! Lite sleten i slutet, men inte död. Första gången fläsket motionerades sen början av juni. Det var på tiden kan man säga :)

Natten.

Efter att vi kom hem från Lynn igår satte vi igång en film som Erik skulle vila lite framför innan de skulle ringa från jobbet. Vi han knappt börja titta, sen ringde de vid elva och Erik åkte iväg.

Jag tittade färdigt på filmen, och sen såg jag att Saw 2 kom på tv. Jag som aldrig får titta på skräckfilmer (Erik blir för rädd, fast det erkänner han inte) såg min chans att äntligen få gotta mig i lite kontrollerad rädsla! När filmen var slut vid två ville jag inte gå och lägga mig alldeles själv i sängen. Det blev visst lite läskigt när filmen var slut, jag var ensam och lägenheten nersläkt. Ops..! Bestämde mig för att titta lite till på tv, men det blev kanske i fem minuter, sen slocknade jag. 

Vaknade till vid fyra och bytte soffan mot sängen och pratade med Erik. Tror jag i alla fall, vet att jag ringde men minns inte om han svarade! :)

Nästa jag gång jag vaknade var vid halv åtta och då ser jag att Eriks sänghalva fortfarande var alldeles tom och orörd. Fick lite oro i magen, men när jag ringde Erik var han på väg hem från jobbet. Stackarn fick jobba hela natten!

Han ligger och sover och jag sitter i soffan och slötittar på tv. Det är en riktigt söndag :)

Rubiks kub

Häromveckan när jag var i Malmö köpte jag mig en rubikskub. Det går att få ihop två lager utan problem, men det sista är inte helt enkelt! Försökte hitta nån bra lösning på Internet, men det går ju så förbannat fort så jag hinner inte med. Åh. Skam den som ger sig, jag ska minsann besegra kuben!



Igår jobbade jag i kundtjänst/personlig service på banken. Jag och Cecilia skötte oss alldeles utmärkt tycker jag! Och det var riktigt trevligt. Lugnt och skönt på en fredageftermiddag :) Inte helt fel med några små stackars arbetstimmar i plånkan heller. Alltid nåt.

Idag har vi mest bara fixat och haft oss. Tv'n har flyttat upp på väggen, ljudsystemet likaså, dammråttorna har försvunnit och en kladdkaka skapades. Och åts upp när min kusin och faster kom på fika.

Klockan har blivit mycket, så nu ska vi ge oss av hem till Lynn för lite lördagshäng och mat. Hepp! 

Oproduktiv.

Jag blir så trött på mig själv. Idag är den enda dagen på veckan som jag inte skulle åka norrut för föreläsningar. -Bra! tänkte jag och såg framför mig en produktiv dag när jag skulle få gjort hur mycket som helst.

Resultatet? Jag har tvättat och sökt några jobb. Och läst sju sidor i min skolbok om japansk affärskultur (och då fick jag läsa om fyra av de sidorna flera gånger för att jag inte kom ihåg vad jag hade läst). Jag blir så trött på mig själv!

Nåväl, dagen är inte över än. Erik är inte hemma, så det finns fortfarande chans att läsa ostört. Jag ska öppna balkongdörren och få in lite syre och sen ska jag läsa i en och en halv timme från och med..... NU!

Så trött...

Idag var verkligen jobbigt att gå upp. Jag jar varit vaken i 20 min och är fortfarande inte vid medvetande. Till saken hör att jag inte behöver vara i skolan förrän tolv idag. Ska jag lägga mig en timme till, eller ska jag försöka vakna till liv och bege mig till skolan tidigare och försöka läsa? Risken med det sistnämnda är väl i så fall att jag somnar i boken jag ska läsa...

Nä, en liten slummer ska jag ta - annars kommer jag aldrig bli människa! Men det blir skolan tidigt i alla fall. Ja, så gör vi.

Full rulle.

Idag va det skola hela förmiddagen och sen direkt vidare till banken. Har försökt lära mig lite telefonväxel. Ska sitta i kundtjänst/telefonbank på fredag några timmar. Det var svårt att lära sig när det knappt ringde nåt folk...! Men det ska nog gå vägen.

Imorrn blir det skola hela dagen. Ska åka dit tidigare och sätta mig och läsa. Har hur mycket som helst att läsa, så lika bra att börja beta av det.

Nu ska jag strax iväg till Jenny på mat och idol. Trevligt värre :)


Ps. Grattis Gisela o Andreas till den lurviga lillen!

Små svarta prickar.

På tåget på väg till skolan var det fullt överallt och jag och Jenny fick stå. Kände mig lite varm och konstig efter ett tag, men tänkte att det bara var för att jag hade skyndat mig till tåget. En bit efter Kungsbacka kände jag de elaka svimmningssyptomen komma krypande! Snurrig, kallsvettig och matt. Åh nej! Satte mig ner på golvet ett tag och kände mig lite bättre. Sen var vi framme i gbg och när vi gick på perrongen kom det små svarta prickar framför mina ögon. Lyckades hålla mig stående ända in till pressbyrån, men där började ljudet flyta ihop så jag gick ut och satte mig som en pundare på marken istället. Enligt mina tidigare svimmninserfarenheter så är det väldigt nära när ljudet blir ett surr... Tur för mig att jag har en snäll pendlarkompis som fick köpa mig en läsk som jag bälgade i mig!



Efter sockerchocken kände jag mig bättre, så vi tog spårvagnen till skolan och åt lite lunch. De fyra timmarna gick sen förvånansvärt snabbt och var riktigt roliga.

Nu är jag hungrig och ska fixa kvällsmat.

Helgen.

Efter kräftmiddagen i fredags satte vi oss i soffan för att kolla på en film. Det gick fem minuter, sen sov jag som en stock! Jag är väldigt bra filmsällskap.

Den tidiga sortin ledde i alla fall till att vi vaknade utvilade på lördagmorgon redan vid niotiden. Vi bestämde oss för en liten skogsutflykt i Veddige urskog och Emma hängde på. Vi grillade korv, pinnbröd och gick och plockade lite svamp. Sen fick jag nog av skogsknatande. Lagom är bäst, och då gäller det att sluta i tid!

På kvällen begav jag mig till Emma och vi grillade lite gott och umgicks med Eliten minus Malin. Det var alldeles lagom lördag med god mat, lite vin, gott sällskap och en fotbollsmatch som var som bäst de sista sekunderna. Blev ganska tidig hemgång, så jag och erik tittade lite tv innan vi tog bilen och hämtade Karin och Mattias som hade varit på bröllop.

Erik jobbade hela igår och jag gjorde absolut ingenting. TV-maraton varvat med min nya kursbok. Vilken söndag va!? Avslutade den i alla fall bra med middag hemma hos pappa och Vanja!

Ska återgå till min skolbok nu innan jag ska slänga i mig lite frukost och i eftermiddag blir det skola.
Have I told you one of my courses are in english? All the lectures, exams and papers are in english, so I better get the language going again! Lite ovant, men kul.

Hej hoj!

En helt vanlig fredag hos Wessman - Eliasson

Lite kräftor, vitt vin, västerbottenpaj och vitlöksbröd. Ingen big deal.




Nu är det fredagsmys, om det så är det sista jag gör!
Film, coming up.

Fy sjutton.

Regn och blåst utanför fönstret när jag vaknade. Hoppas verkligen det försvinner tills jag ska traska till tåget! Skönt med fredag, även om skolan drar till med en monsterdag, 10-16. (Ja, i skolan är det en monsterdag!) Inte ok på en fredag. Ska dra i mig lite frukost och diska lite, sen bär det av!

Ha en fin dag.

Göteborgsstudent.

Skolan var riktigt kul!

Åkte till gbg alldeles för tidigt för att vara säker på att komma i tid. Hann med spårvagnen jag inte trodde jag skulle hinna med och det resulterade i att jag var i skolan redan halv nio. Start på föreläsningen var kvart över nio. Ok tänkte jag och började leta efter salen. Det tog inte alls lång tid och 40 minuter innan start var jag på plats vid rätt sal. Typiskt. Nåväl, bättre i tid än för sent!

Hittade efter ett tag lite vettigt folk att prata med så tiden gick rätt fort. Hon jag hamnade jämte i föreläsningssalen var från halmstad och hade precis flyttat till varberg, så jag hittade mig en pendlarkompis.

Efter skolan köpte jag lite kursböcker och sen åt jag lunch med mammsen. Sen gick jag till stationen och åkte tåget hem. Väl framme i varberg började det regna litegrann. Och sen regnade det mer och mer hela vägen hem. Så, reminder to self: ALLTID ett paraply i väskan. Var jätteblöt när jag kom hem. Håret låg slickat mot skalpen och fick byta mina blöta kläder. Usch!



Ska fortsätta min bra dag med att läsa lite ny kurslitteratur i soffan under en filt. Skönt efter att ha gått hem i regnvädret!

Dan innan skoldan.

Dagen blev inte riktigt som den var tänkt. Jag såg att den litteraturboken som jag hade fått hem inte skulle användas förrän om några veckor, så när Lynn ringde och frågade om jag skulle med till GeKås så var jag inte sen att hänga på. Skulle ändå ha en lampa där! Synd bara att lampan inte fanns när jag skulle ha den. Bara en tefats-formad när jag ville ha en boll. Ja, ni förstår ju själva! Det är ju bara inte ok. Så det blev ingen lampa, dock lite annat grejs.

Har precis kommit hem från Lynn efter en trevlig kväll med mat, efterlyst och bachelorette-final. Otippad utgång om man får säga så!

Imorrn ska jag i alla fall till skolan. I göteborg. Ska bli lite roligt! Undrar vad jag har gett mig in på, men det lär jag väl märka imorrn :) 

Nu ska jag sova så jag är pigg och glad imorrn när jag ska åka tåget. God natt!

En liten tisdagsmiddag.

Efter glassen med Hanna igår gick jag hem och städade och grejadelite. Sen blev klockan kväll och Emma och Jenny kom till mig för lite kvällsmat. Kul med lite vardagsumgänge :) Jennys mage har växt som bara den sen sist jag träffade henne. Vi kollade på dokumentären om Octomum och där ligger Jenny i lä. Väldigt mycket i lä!

(inte Jenny...)

Sitter här och klurar på vad jag ska hitta på idag. Fick hem en litteraturbok igår, och eftersom jag ska börja skolan imorrn så kanske det är lika bra att sätta mig och läsa några timmar idag. Tror det låter som en vettig plan.

Ikväll blir det i alla fall mer vardagsumgänge, onsdagsmys hos Lynn!
Ska börja dagen med lite frukost i alla fall. Hej så länge.

Slow.

Jag blir så trött på mig själv. Idag har jag varit så ruggit omotiverad att jag inte har fått tummen ur att göra nånting. Diskat, plockat undan lite småsaker här och där och städat badrummet är allt jag har åstadkommit på sex och en halv timme. Jag blir ju rädd för mig själv. Ska ner en sväng på stan och träffa Hanna och äta glass, det blir nog det mest givande den här dagen!

Eller jag har förresetn gjort en bra sak. Har ringt banken och ska dit nästa vecka för att lära mig telefonbanken. Ska jobba en dag där nästa vecka. Bättre än inget!

Nu sticker jag till stan, hej hopp.

RSS 2.0