Jag tror...

...att mitt tangentbord kan ha det renaste N:et av alla! Jag råkade nämligen nyss dammsuga upp det när jag dammsög tangentbordet. Så kan det gå, men oj vad rent det blev!

Sväris på besök!

I eftermiddag får vi finbesök i form av Eriks mamma. Tänkte plocka upp henne på stan i eftermiddag efter min föreläsning, så får vi se var vi blir av! Elyseé är bokad tills ikväll i alla fall, så det blir trevligt :)
Innan dess så ska jag dock ta ett race i IT-boken alternativt kolla runt på lite kodning till B-uppsatsen. Och åka till skolan och ha seminarie. Full fart framåt!

I mitt huvud.

Fina möbler som vi ska köpa till lägenhetern. Vad ska jag sommarjobba, måste veta snart. Borde plugga. Ska jag läsa IT, kolla igenom inför seminarie imorrn eller förbereda inför PM:et? Skulle behöva städa lite också. Sen. Och vika tvätten som jag tvättade i morse. Undrar om det blir bra med vitt i vårt nya sovrum, eller ska vi satsa på en annan färg. Undrar om både sängramen och sänggaveln får plats. Påsk är om två veckor, ska jag hem då? Undrar om Johan kommer skicka IT-uppgiften snart. Vill göra den så fort som möjligt. Borde inte IT-tentaresultaten komma ut snart? Tänk att Erik ska flytta till helgen! Hur ska vi göra med den riktiga flytten? Allt på en gång? Undrar vilken dag jag ska träffa Peter och fortsätta på C-uppsatsen. Just det, måste kolla upp kurserna inför hösten igen. Klarar man 150%? Vill jag skriva en magisteruppsats i höst? Hade varit hyresvärden är generös och låter oss fixa två rum. Hoppas Andreas svarar på mailet så jag vet när vi ska ha möte. Eller kanske tre rum? Borde leta jobb med. Åh suck. Äter lunch först.

Det är inte konstigt att jag är lite förvirrad ibland. Det är mycket som snurrar i mitt huvud!

Vidrigt!

Har precis kollat på dokument utifrån på tv. Det handlade om hundavel, och det är helt sjukt vad vi har gjort mot stackarna! Till alla som nån gång har funderat på att skaffa hund så rekommenderar jag starkt att ni tittar på dokumentären först, så man vet hur inavlade de renrasiga hundarna är. Fy! De tog mopsarna som ett exempel. Av 10 000 mopsar i storbritannien fanns det DNA till ca 50 enskilda individer. Det är inavel på hög nivå!

Finns på SVT-play för den som är intresserad (sök på dokument utifrån, borde ligga uppe från imorrn antar jag).
Jag tror minsann att jag och Erik får leta upp en orenrasig vovve för att inte bidra till industrin. Men den gällde i och för sig mest "fina" vovvar, inte häftiga jakthundar.

Nu ska jag sova, god natt!

Utsövd!

En morgon utan väckarklocka var precis vad jag behövde! Vaknade till liv på riktigt vid strax efter tio, men har låg kvar och gosade med täcket ända tills elva nån gång. Vaknade ett antal gånger innan tio, grannarna har haft lite efterfest igen...! Jag och Erik funderade på att låtsassätta upp lite tavlor eller någ när vi vaknade, men bestämde oss för att vara humana och låta stackarna sova. Tror de kan behöva det!

Eftersom det var klockställardags i natt så har jag missat en timma, och klockan är alltså redan ett. Ojoj. Ska iväg till Svedala och kolla på lite möbler nu, hoppas på att hitta vårt perfekta matbord :)

Sömnig.

Jag är så trött! Imorrn ska jag sova så länge jag bara vill - ingen klocka ska ställas, hurra!

Fredag:)

Jag älskar fredagar, för då är det helg. Och helg är min favorittid på hela veckan!
Eftersom vi var på kåren i onsdags, så kändes igår lite som en söndag. Efter pizza och en liten middagslur så tog jag i alla fall tag i mitt liv och stack till Peter. Vi har äntligen börjat på vår C-uppsats, och jag tror att det ska bli en fin liten pappersbunt till slut. Vi har fortfarande knappt nåt nerskrivet, men i våra huvuden har vi en fin plan!

Ska skriva lite på uppsatsen idag tänkte jag, och sen iväg och träna lite. Har varit seg på träningen denna veckan, bara i måndags och idag! Blir kanske nån träning under helgen för att hålla min minimum 3ggr/vecka-regel. Äsch, det här blev ju totalt ointressant. Ska sluta babbla och göra nåt vettigt istället! Trevlig dag!

God morgon!

Idag blir det skola, C-uppsatsplugg med Peter, våfflor (det är ju våffeldagen!) och kvällen avrundas på Kårens 90-talskväll. Oh, vilken dag!

Jag ger upp!

Let's call it a day. Jag orkar inte mer!
Har suttit och bläddrat fram och tillbaka mellan olika sökord, läst artiklar och kollat upp böcker under de senaste tre-fyra timmarna. Har tusen fönster uppe på olika sökmotorer, artikeldatabaser och uppsatser och nu säger jag stopp. Jag har kört fast och ögonen går i kors!

Jag ska ta ett ryck ikväll efter House, men tills dess så får det vara paus. Skönt!

Håll i hatten!

Fy tusan var det blåser ute! Vårt stora vardagsrumsfönster kränger fram och tillbaka, och bordet på balkongen har vi fått vända på för det höll på att flyga runt på balkongen! Läskigt. Gillar inte när det blåser så mycket!! Jag ska krypa ner under täcket nu och sova bort det blåsiga. God natt!

Spotify.

Jag lovsjunger och prisar Spotify!
För två dagar sedan fanns det inte i mitt liv, men nu har det hänt och jag förstår inte hur jag har kunnat klara mig utan! Oh, vilken fantastisk sak!



Spotify är en sida med tillgång till streamad musik! Istället för att ladda ner musik "lånar" du musiken och spelar den direkt från Internet. Superbra, de har nästan allt :)

Succé!

Hans fyllde år igår, och det firades med pompa och ståt. Jag och Clara slängde ihop en supertårta och sen var festen igång. Alla varade olika länge, men vid två så avslutades i alla fall festligheterna. På grund av obalans på kontot valde jag att stanna hemma, medan en del gick ut. Lika bra det kanske!

I morse ringde Veddige-expressen med senaste nytt: Ett giftemål! Grattis jättemycket Anna och Martin :) Det var trevliga nyheter i mitt alkoholtyngda huvud sådär på morgonkvisten!

Nu ska jag och Erik handla, sen blir det älgstek, lite rödvin och robinsson. Får passa på att ha lite quality-time nu, om två veckor är jag ju särbo!

Tidigt.

Klockan är bara nio, men det känns som att den är mycket senare! Har varit uppe sen sex och tvättat, och nu är det äntligen klart. Ska inte träna innan tolv, så jag tänkte sätta mig nu och läsa igenom lite uppsatser för att hämta inspiration. Är måttligt motiverad nu efter två veckors ihållande tentaplugg, men det är bara att göra.

Har funderar en del över min ekonmi framöver. Jag ska åka till Tyskland och hälsa på Hanna, det skall icke flyttas. Har varit planerat så länge, så jag vägrar att inte åka. Ska boka den 25:e så det säkert blir av!

Annars kommer resterande pengar att läggas i dubbla hyror i två månader. Jippie. Hoppas nåt finns kvar när vi ska köpa nya saker till lägenheten! Tänker inte parasita på sugerdaddyerik, jag vill ju också köpa. Så det så.

Har också suttit och kollat på massa kurser som jag kan tänka mig att läsa till hösten. Är lite osäker på hur jag ska lägga upp min plan. Ett magisterår hade funkat, MEN vill jag sätta upp mig på ett helt år till? Jag kommer ju att söka jobb under tiden och hoppas att få nåt. Tror att söka fristående kurser ligger bättre till. Ska kolla vidare, det är ju trots allt bara fyra veckor innan ansökningarna ska vara inne!

Ska kolla vidare, sen blir det träning och kanske en promenad i solen!

Hahaha!

Sitter och läser gamla lunarstormdagböcker som jag har skrivit. Det är ju helt fantastiska texter. Flummiga som bara den, men med festreferat som får mig att skratta högt och återuppleva det igen! alla dagboksinlägg är anledningen till att jag fortfarande loggar in då och då för att användaren inte ska försvinna. En dag när jag känner att jag har orken ska jag kopiera över en del och lägga in i word-dokument. Kan ju inte låta så mycket minnen bara gå förlorat :)

Krasknän.

Skrattar först som skrattar sist. Jo, visst gick joggingen helt fantastiskt igår. Men idag är det nåt knasigt med mina knän, speciellt i mitt elaka vänsterknä. Det liksom knakar och krasar och sticker lite när jag går. Fast det blir bättre när jag har värmt upp det och rör på det, så den tänkta spinningen ikväll får stå kvar på schemat! Spinning ska faktiskt vara bra för knän :)

Tentan idag var ett mysterium. Jag kan lika gärna ha alla rätt som alla fel. Det återstår att se! Den är i alla fall avklarad, och går det åt helvete så behöver jag inte tänka på det förrän i augusti. Så är det med det.

För övrigt så är här jättevårigt idag! Blå himmel och varmt i solen. Skönt och efterlängtat. Hoppas det stannar så här nu och att sliskiga snöfall håller sig borta!

Stark som tusan!

Jag stod emot chokladbollen nr 2 hela eftermiddagen! Sen när Erik kom hem så slängde vi på oss träningskläderna för att sticka ut och jogga. Träffade Hans i korrodoren, och han bestämde sig för att hänga på. Under tiden som Hans bytte om brast det. Jag och Erik kastade oss in i kylen och slängde i oss varsin boll. Så här i efterhand tror jag att det var ett framgångskoncept!

Ute i joggingspåret kände jag mig både stark och uthållig, så istället för ett varv sprang jag två! Det var faktiskt jätteduktigt för att vara mig. Tror minsann aldrig att jag har tagit mig runt två, så eloge till mig. Tack.

Ska lägga mig i sängen nu och kolla igenom det sista inför tentan, men jag tror nog att läget ska vara under kontroll. Bara hon inte har hittat på nåt fuffens... Nåväl, det finns inte så mycket att göra åt det i vilket fall! Sov gott

Ge mig styrka att stå emot!

Jag sitter hemma idag och pluggar inför tentan imorrn. Sitter och bläddrar fram och tillbaka i mina papper och klurar på lite allt möjligt som jag kan komma på. En sak som poppar upp allt som oftast i mitt huvud är DELICATOBOLLAR. Vi hade house igår och köpte ett helt flak, och det betyder att vi har typ 15 delicatobollar kvar i kylskåpet. Jag belönade just mig själv med en och det var gott. Men jag borde nog inte ha gjort det! Nu har jag koncentrationssvårigheter när jag pluggar, för hela tiden tänker jag på att jag vill äta en till, och en till, och en till och en till.

Jag tror jag ska läsa igenom min sammanfattning en gång till och kolla igenom ppt's och sen kan jag få äta en till. Belöningssystem ni vet :) Sen får det vara nog!


Ge mig styrka att stå emot!
Så var det bara 13 chokladbollar kvar...

Jag är en smitare.

Klockan är redan tjugo över tio, och jag har inte kommit igång med tentaplugget än. Istället har jag ägnat mig åt att säga upp parkeringskort, ringt hyresvärden och kollat med uppsägning av lägenheten och fixat lite annat smått och gott här hemma. Trots detta är jag nöjd.
Om man gör vettiga saker så gör det väl inget att jag inte har börjat plugga än? Nej, verkligen inte enligt mig. Däremot ska jag lägga i högväxel nu. Bara fixa en sak till, sen så är jag pluggredo. Hej hopp!

Kortspel.

Kortspel är helt klart underskattat!
Efter att ha ätit tacos igår spelade jag, Erik, Hanna och Clara en omgång Gin Rummy och det är ju en perfekt kväll! Det är spänning, hat, kärlek, glädje, sorg - allt i ett och samma format. Erik tjurade mest på mig för att jag ville köpa kort, Clara ansåg sig ha ensamrätt på korten i högen och kastade sig över den så fort ett önskvärt kort framträdde, och hanna fann sig lugnt (lite oväntat efter attacken i fredags under alfapet) i att Clara tog alla stackars kort som hon ville ha.

Med ett fint gäng och en kortlek så kommer man långt. Och med chokladsås (och glass) som energiboost i halvlek :)
Tack för den här gången Hanna, och välkommen åter!

Erik vilar ögonen, Clara ser arg ut, Hanna fattar ingenting och jag äter chokladsås.


(Hanna och Clara klagade på att jag aldrig lägger upp bilder, så här kommer en. HAHAHA, vem vann?! Erik vilar ögonen, Clara ser arg ut, Hanna fattar inget och jag äter chokladsås.)

Slut på helg.

Igår kom mamma och sara och hälsade på. Vi lunchade och hade mysigt, såg Gudrun Schyman hålla tal (vi hörde inte ett ord, vi såg bara henne genom ett fönster) och drog oss sen hemåt för lite spel, matlagning och mys. Mamma drog till Lund på kvällen, medan jag, Erik och Sara satsade på melodifestival, film, godis och chips. Lagom festligt liksom :)

Idag har det varit gråtråk-väder, så vi drog igång en omgång monopol och hade en umgängesdag kan man säga. I vilket fall så har de åkt hem nu, men det var trevligt med titten!

Väntar på att Hanna och Clara ska komma nu, så ska vi slänga ihop lite mat och spela Gin Rummy. Kvalitetstid på hög nivå!

Efter ikväll så har jag tre dagars fokuserat tenta-plugg som gäller. Phu. Men det är som sagt efter ikväll, så jag har några timmar kvar på min helg-fristad!

Hipp hipp hurra!

Igår eftermiddag ringde min telefon med ett festligt erbjudande. En lägenhet!! Snabbt skulle det gå med, så imorse alldeles för tidigt kastade jag mig iväg på ett tåg till Varberg för att kolla på lägenheten. Efter en kvart var saken biff. Vi har en lägenhet! Den är inte perfekt, men alldeles lagom bra. En trea på 76 kvadrat som vi intar den första maj. Åh, vad skönt, en stor del framtidsångest har släppt!

Efter lägenhetskollen var det till att hoppa på tåget tillbaka till Malmö för att träffa Hanna och Clara. Har hängt med dem sen jag kom hem, och har inte hunnit ladda min mobil som har varit stendöd pga batterihaveri efter alla telefonsamtal. Känns konstigt, jag har varit bortkopplad från världen i flera timmar! Inte ofta det händer :)

Nä, ska återgå till flickorna, vi har det trevligt precis som på gamla dagar! Trevlig fredag!

Belöningsystem.

När jag ska motivera mig själv så behöver jag nåt att se fram emot. För en kvart sen tillät jag till exempel mig själv att ta en paus i plugget för att gå och smaska i mig en pannkaka. Nästa stopp är lunchpaus klockan 13.05 då jag ska ta en hel timmas paus till Dr Quinn och nostalgiskt tänka tillbaka på när jag slaviskt följde serien och dreglade över Sully (hur jag nu kunde göra det, jag var ju bara ett barn! Kollade upp det, den sändes mellan -93 och -98!) Jag tror han var min första kärlek tillsammans med MacGyver och Brandon i 90210.

I vilket fall ser jag fram emot det. Inte lika high-tech som House och sjukhuset, men ändå lika fantastiskt (om än lite cheese amerikanskt). Men, för att få belöning måste man förtjäna det, så jag ska kasta mig tillbaka in i strategins förtrollade värld i en halvtimma till och prestera fantastiska resultat. Nåja.

Fed up.

Igår var det som sagt tentadags. Tror att jag ska ha klarat det, men den var lurig på sina ställen. Jag har i alla fall redan gått mentalt vidare, så jag hoppas på det bästa! Efter tentan hade jag tänkt att jag skulle hem och fortsätta plugga på strategitentan som jag har nästa vecka. Det gick inte. Jag kom hem, lagade kvällsmat, gick iväg och tränade och så var klockan nio och jag hade noll ork kvar!

Vaknade i natt med av att jag bet av andra halvan av min trasiga tand, så nu är den nästan helt rak igen, fast kortare. Kanske borde gå till tandläkaren? Fast nu har jag ju nästan åtgärdat det själv? Hmm.

Idag är det i alla fall full fart framåt på strategitenta-plugg. Ingen vila ingen ro. Motivationen ligger på en två av tusen, men jag har inte tid att inte plugga så det är bara att köra på. I helgen blir det i alla fall paus från plugget! Imorrn ska jag träffa Hanna, och på lördag-söndag kommer mamma och sara. Trevligt!

Men tills dess ska jag plugga tills jag stupar. Hej på dig.

Tentadags.

Jepps, i eftermiddag är det tenta. Var riktigt längesen jag hade en salstenta! Är inte ett dugg nervös, så jag hoppas det är ett tecken på att det ska gå bra. Ska i alla fall kolla igenom det några gånger till innan det är dags. Trevlig dag!

Det var då självaste fan.

Vaknade strax efter två i natt och drömde nån slags konstig dröm. Vet inte exakt vad, men i vilket fall så var jag fångad på nåt sätt eller ramlade. När jag vaknade så tog det i alla fall några sekunder innan jag vaknade på riktigt, så utan att jag vet varför biter jag ihop käken mitt allra hårdaste och vips, så bet jag sönder min tand som jag lagade två gånger i somras. Åhhh!

Den här gången tänker jag nog skita i att tanden är sne och låtsas som inget. Har ingen lust att fixa tandläkartid så att de kan sno mina pengar på en tand som går sönder hela tiden i vilket fall. Jag ska avvakta helt enkelt, så får vi se.


Tvätten är snart avklarad, så nu ska jag plugga gärnet. Tenta imorrn!

Söndagen.

Jovars, snart är den slut. Blev i alla fall två kapitel informationssäkerhet och en sväng till IKEA. Och lite matinköp. Ska fixa kvällsmat, sjunka ner i soffan med ett glas rött som blev över från helgen och kolla på Beck. Det är alldeles lagom för en söndag!


Förresten, ära vare kvinnorna - det är ju vår dag idag!

Slut på besöket.

Patrik och Moa har precis lämnat oss, och vi har haft en toppenhelg!

I fredags satt vi hemma och åt mat och spelade spel halva natten, och igår spenderade vi hela dagen i Köpenhamn. Gick runt lite på ströget, hängde på en pub i Nyhavn och åt en riktig smaskens måltid på Bryggeriet tillsammans med Mia som var bonusgäst. Mycket trevligt var det i alla fall!

Söndag dag har mycket tid kvar att erbjuda, så jag tror att jag ska grotta ner mig i lite informationssäkerhet i någon timma, och sen får vi se vad mer som kan hittas på. Har varit väldigt skönt med riktig helg i alla fall :)

Grattis Erik!

Min finaste har nu helt säkert fått ett nytt jobb. Papprerna är undertecknade och skickade och saken är biff! Om en månad  bor jag ensam här och Erik börjar sitt nya jobb. Jag håller tummarna för att en liten lägenhet vill bli vår tills/under sommaren och att världens bästa jobb vill ha mig så är livet helt och hållet tiptop!

Spagetti.

Mina muskler är som spagetti. Jag höjde vikten på benen på skivstången i onsdags, och jag tror det har satt sina spår! Kom precis hem från dagens träning och jag kan konstatera att benen är aningen skakiga... Det var inte styrka som tog mig igenom detta passet, utan enbart min envishet! Ibland är det bra att ha :)

I eftermiddag blir det i alla fall full fart. Ska slänga i mig lite lunch, duscha, handla, plugga lite och fixa i ordning inför vårt helgbesök. Kul ska det bli! Tack o hej

Musten gick ut mig.

Jag har varit superduktig idag. Var i skolan nio och pluggade IT hela förmiddagen, följt av tre timmars C-uppsats seminarium. När jag kom hem städade jag badrummet i superfart, och egentligen skulle jag träna klockan halv åtta. Men jag orkar nog inte. Ska läsa lite IT istället och städa lite annat. Kanske handla lite inför besöket imorrn. Och färga håret.

Suck, varför kan det inte vara 100 timmar på ett dygn? Då kanske man hade hunnit med att plugga inför två tentor och skriva halva C-uppsatsen tills om tre veckor. Åhhh!


Ps. Elin, det finns ett litet kort till höger med det bruna håret! Fast snart kan det vara inaktuellt, färgning nästa!

Getting ready för den där tentan.

Har varit i skolan idag med Kim och kommit ett snäpp närmare den totala kunskapen i informationssäkerhet. Eller nåt :) En dugga kvar, sen är vi redo att börja plugga på riktigt. Lika bra det, för det är bara en vecka kvar tills tentan! Och efter den tentan så är det bara en vecka kvar tills nästa tenta... Men, en sak i taget!

Ska i alla fall ha fin-besök till helgen i form av Partik och Moa, så jag får helt enkelt lägga i en växel och plugga ordentligt nu i veckan. Ska bli trevligt i helgen i alla fall!
Dags att fixa lite kvällsmat, sen blir det House-kväll hos Clara.

Ny vecka igen!

Tiden går så sjukt fort. Förstår inte vart all tid tar vägen faktiskt. Det är redan mars, och nyss var det jul. Riktigt läskigt, särskilt eftersom det betyder att det snart är sommar och mitt liv ska falla på plats. Den dagen den sorgen!

Jag skall i alla fall inleda veckan på bästa möjliga sätt med plugg i skolan och träning. En bra måndag sätter standarden för resten av veckan, jag är helt säker :)

Så, tills vidare - trevlig vecka!

RSS 2.0