Adjö Malmö!

Och så var sagan slut. Lägenheten lämnades i morse och Malmö-eran var definitivt över. Kändes ganska sorgligt ändå! Visst har jag förstått att jag ska bo här, i Varberg, men jag har inte riktigt förstått att jag inte ska bo i Malmö. Låter kanske lite ologiskt, men för mig är det inte.

C-uppsatsskrivandet gick inte särskilt bra, men jag hade väldigt trevligt med Peter! Vi skriver nog bäst när vi inte är tillsammans. Så kan det gå :) Hann träffa de flesta vännerna i Malmö och resten av tiden har gått åt till att städa och greja. En bra helg har det i alla fall varit.

Kom tillbaka till Vbg för nån timma sen och tänkte att jag skulle uträtta storverk idag. Än så länge har jag inte uträttat nåt. Ska slänga ihop lite lunch nu i alla fall, och sen får vi se vart resten av dagen bär. Tjipp!

Klantjag.

Ibland så blir jag så trött på mig själv! Ska till Malmö imorrn och tänkte komma billigt undan och köpa en Tradera-biljett. Skulle logga in så att jag kunde börja buda, och vad gör jag då? Jo,  jag råkar skriva fel lösenord fyra gånger så kontot spärras! Suck! Det stod att man kunde logga in om en timma igen, så jag hoppas att det verkligen är en timme eftersom auktionen går ut om en och en halv.

Kvällen spenderades hemma hos Helena i väntan valet i det sista Bachleorette-avsnittet. Den där serien verkar ju aldrig ta slut! Trodde att det skulle vara final för tre gånger sen, men amerikanarna gillar och dra ut på spänningen. Jag åt i alla fall en redig dos med paj, så det var värt mödan att masa sig dit även om man inte fick se vem hon valde ;)

 Har också investerat i en baddräkt idag, eftersom jag ska börja simma. Nästa vecka ska kort inhandlas och sen ska det motionssimmas. Är tanken i alla fall, jag kanske aldrig kommer längre än bastun... Nej, ordning och reda ska det bli och sommarmysmagen skall väck!



Ska återgå till min packning, har inte packat klart än och tänkte åka tåget imorrn morron. Dags att sätta fart.
God natt!

Frustrerad.

Varför måste Internet Explorer och Mozilla vara olika? Jag skulle kunna slita mitt hår.

Suck.

Har suttit och pillat lite hit och dit, men det vill sig inte riktigt. Jag tror nästan att jag ger upp ett tag och kastar mig in i det ikväll igen, när lusten har kommit tillbaka. Ja, så gör jag nog.


Min dag so far.

Gick upp samtidigt som Erik och var faktiskt nästan alldeles pigg. Sökte lite studiemedel eftersom jag ska vara student lite till och åt sedan frukost. Kollade ett avsnitt TopModel i soffan och nu har jag precis betalat räkningar och ska sätta igång med plugget.

Jag och mamma gjorde riktigt duktigt på bloggen igår, så jag ska fortsätta att pilla med den. Förhoppningsvis tar det inte en evighet innan den blir klar :)

Hade tänkt att åka till Malmö imorrn, men det blir först på torsdag. Tur, då missar jag inte ELIT-onsdag med bachelorette-finalen! Även fast jag är den enda som inte vet vem som vinner...

Nä, det här blev bara svammel. Jag ska plugga istället. Tjingtjing!

(ps, tack Lynn och Tobbe för en kul inflyttningsfest!)

God natt!

Idag har jag och mammsen pluggat samtidigt som vi har umgåtts. Ett trevligt koncept! Tog en paus när jag och Sara var ute på promenix och sade adjö innan hennes avfärd. En bra och produktiv dag har det varit. Sov gott!

Lördagsmorgon på Danska vägen!

Morgonstund har guld i mun! Jag och min man traskade ner till torget i morse och köpte oss massvis med kantareller! Visst är det kul att plocka, men vi fick nästan två och ett halvt kilo för 300 kr så det var värt det :)

Efter svampinförskaffandet gick vi och åt frulle på Mignon. Längesen jag åt så mycket till frukost! Vi har masat oss tillbaka hem och sitter på balkongen nu. Erik rensar svamp och jag spelar dansbandsmusik på spotify. Tack vare Lisbeth Eliasson så kan Erik typ alla dansbandssånger och klarar varenda spellista galant. Tack Lisbeth! ;)



Ikväll blir det inflyttningefest hos Lynn och Tobbe och sen sommaravslutning på Bodegan. Party!

Köksväggen!



Jag är så nöjd! Tänk vad lite svart blomster kan göra :)


Vad gör jag uppe?

Av någon anledning jag inte minns fick jag igår för mig att jag skulle upp tidigt idag. Nu sitter jag uppe och vet inte va jag ska göra. Åh. Ska fördriva en timma, sen färgar jag håret och handlar. Men varför skulle jag gå upp så här tidigt för det?

Sol!

Idag var det finaste fina vädret. Jag utnyttjade det knappt, utan hängde hela förmiddagen hemma och fixade med skolsaker. Jag har i alla fall blivit registrerad på marknadskursen nu, så jag ska alltså bli göteborgsstudent i tio veckor.

Lunchen spenderades med min pappa och Sara på stinas. Åt en fenomenal fisksoppa och gillade det mycket! Sen sa jag adjö till min syster som åker norrut imorrn tillbaka till Örebro. Har tänkt att hälsa på nån gång under hösten, från Varberg är det inte riktigt lika långt som det var från Malmö...!

Det lilla jag lyckades vara ute idag var när jag och Malin gick en promenad. Trevligt värre. Motion, umgänge och glass, hur mycket bättre kan det bli? Avslutade dagen på IKEA i kållered och köpte hem lite grejs. Har gjort vår köksvägg jättefin, ska visa nån dag :)

Tror minsann att det är läggdags. God natt!

Tänk om. Igen!

Ojojoj. Det är mycket upp och ner nu för tiden! Jag planerar nåt och sen händer något och jag planerar om. Och om igen.

I eftermiddags ringde de från Göteborgs universitet och då visade det sig att jag visst är behörig om jag bara kan få ett papper från handledarna där det står att jag har skrivit en uppsats. Herrejistanes. Jag blir så trött på akademsikt dravel! Ska i alla fall jaga handledare imorrn och se vad vi kan göra åt saken. Så nu kanske jag ska läsa i gbg i alla fall. Den som lever får se!

Det var en trevlig elitmiddag ikväll, så som alla andra onsdagar. Vi pratade på som vanligt och jag kom fram till att jag borde börja videoblogga, och min inspiration hittar jag i den här tjejen.



Vad tycker ni?

Färdigt!

Äntligen är tvätten klar. Det var jättemycket ju!

Vi har ett torkrum med fläktar i anslutning till vår tvättstuga istället för torktumlare och torkskåp. När Erik tvättade en gång för några veckor sen så råkade han stänga in en katt i torkrummet så den fick sitta där i över en timma. När Erik kom tillbaka sen var katten alldeles snurrig och utmattad! Som tur är gav Erik den en slatt vatten och sen återhämtade den sig.

Det hela är egentligen ganska hemskt, men jag blir alltid lite fnissig när jag tänker på den groggiga katten!

Jag ska baka lite nu och sen iväg och handla. Ikväll är det elitmiddag hemma hos mig som står på schemat.


Tvättberget.

Förra veckan hade jag och Erik bokat tvättid. Vi hade redan då mycket tvätt och var i stort behov av att faktiskt tvätta. Så Erik går glad i hågen (nåja, så glad man nu kan vara när man har tvätten att se fram emot) ner till källaren för att börja. Då inser han att vår tid precis har tagit slut och att vi hade misstagit oss på tiden. Typiskt.

Idag tvättar jag febrilt all tvätten. Jag har redan kört tre maskiner och har ungefär fyra - fem kvar. Fy tusingen.

Arbetslösheten, dag 2

Idag är min andra dag på semestern (arbetslösheten).

Jag var på banken och pratade med personalchefen och hon sa ungefär vad jag redan visste. Att det inte finns några lediga tjänster, men att jag hade skött mig bra och att hon skulle höra av sig om något kom upp. Så var det med det.

Sen ringde mamma och bad mig vara världens bästa dotter. POY:en skulle visst till doktorn idag, och hon hade helt glömt bort. Så jag gjorde en god gärning och lämnade minsann in bilen åt henne. Vad skulle hon göra utan mig?

Mitt andra mission för idag är att köpa brandvarnare och storhandla. Och skicka in en IT-uppgift (...jag är ju faktiskt lite student). Sen ikväll kommer pappsen, bonus och lillasyster hit på kvällsmat. Det kommer att bli toppen. Men nu ska jag fixa lunch, för jag är på svältgränsen.

Hej hopp!





Det var exakt ett år sen jag och Clara åkte til Grekland!

Vi var ute och drack en liten kvällsdrink och skulle föreviga ögonblicket. Vi skrattade konstant i säkert en kvart efter det här kortet! Det ser ut som jag har en boj/körsbärspircing i näsan!



Det är inte en pool jag ligger, utan HAV! Ibland är livet lätt att leva :)

Crap!

Jag är så förvirrad hela tiden och nu har jag klantat mig lite igen. På antagningsbeskedet på studera.nu stod det att jag var antagen till marknadsföringen, men villkorligt behörig och att behörighet skulle visas upp senst vid kursstart. Jag kollade upp kursstart och det var 2009-09-01. Bra tänkte jag, då ska ju uppsatsen bli klar senast den 20:e så lärarna hinner godkänna den.

Sen nyss fick jag en sån där känsla i magen. Jag letade upp papperna från Göteborgs universitet och ser att registreringen är imorrn eller på onsdag, och att alla poäng ska redovisas redan då. Fanihelvetesjävlaskit. Blir ingen marknadsföringskurs för mig. Det positiva är att jag inte behöver stressa ihjäl mig med uppsatsen längre, och kan få färdigt allting i lugn och ro. Det negativa är att jag kommer att hamna i ekonomisk kris. Hoppas banken har nåt bra att säga till mig imorrn!!

Ska ringa Peter och klura på hur vi lägger upp strategin nu. Åh, så typiskt mig!

Uppstånden ifrån de döda.

Bloggen har återuppstått!



I fredags jobbade jag min sista dag på banken och nu har jag... ehrm... gått på semester. Jag föredrar att kalla det så. Med en pessimistisk livssyn kanske man hade valt att kalla det arbetslös, men sån är ju inte jag. Och sen är frågan om jag verkligen är helt arbetslös.

Tanken är att jag ska hinna göra klart kompletteringarna till examensarbetat tills på torsdag och bli godkänd på det så att jag kan läsa 15hp marknadsföring i göteborg med start flrsta veckan i september. Men skulle det inte bli så har jag en annan plan. Eller jag har snarare många planer!

Jag ska på möte på banken imorrn och se hur det ser ut där. Och jag har kommit in på en kurs i projektledning som börjar andra delen av första terminen. Och jag har ju lite poäng som släpar efter som ska göras. Det är faktiskt viktigast av allt. Att faktiskt göra klart så jag får ut en examen. Som sagt lite lösa planer som kanske genomförs. Vi får se helt enkelt!

Jag har också insett att sommaren nästan är slut. Jag har jobbat hela sommaren och inte riktigt insett att alla veckorna bara har försvunnit. Har dock hunnit med en hel del måste jag säga!
  • 6 fikor
  • 6 grillkvällar
  • 3 filmkvällar
  • 9 fester
  • 5 utflykter
  • 10 luncher
  • 9 ute-häng-kvällar
  • 2 afterwork
  • 2 finmiddagar på restaurang
  • 13 bjudningar (hos mig eller andra)
  • 5 födelsedagskalas/fest
  • 3 stranddagar
Var lite svårt att kategorisera. Vad gör man med en grillkväll som blev en fest? Ja, ni förstår själva. Dagens I-landsproblem. 6 dagar sen jag flyttade hem har jag inte gjort någonting efter jobbet, eller så har det varit en slö-söndag. Har i alla fall hållt mig sysselsatt!

Idag var tänkt att ägnas åt superplugg. Men det blir inte så. Idag är i stället en uppvärming och återintroduktion till uppsatsskrivandet, så åker jag till Malmö på onsdag och kör hårt tills på torsdag.

Är nog dags att göra lite plugg nu i alla fall, innan jag ska iväg till pappsen på middag ikväll.

Ha en fin dag i det fula gråa vädret!
//Therese



RSS 2.0